Trobada de contes a la biblioteca infantil

 Durant el mes d'agost continuarem amb l' activitat de lectura de contes amb taller iniciada el mes de juliol per l'Alicia Ruata i dirigida a fillets de 5 a 10 anys.

 

Cada dijous de 11.30 a 13 h.

Inscripció als taulells, per telèfon o mitjançant el contacte de nostra página web

Us esperem!! 

Llegir
Donació del llibre La industria de monederos de plata en Menorca: la fábrica de D. Juan Gomila Riudavets

Donació del Sr. Gabriel Llambias

El passat dia 17 de juliol el Sr. Gabriel Llambias, va fer donació a la Biblioteca Pública de Maó d’una obra singular, el llibre autoeditat pel seu propi autor Joan Santaló Mediavilla amb el títol La industria de monederos de plata en Menorca: la fàbrica de D. Juan Gomila Riudavets, editat el 1995.

Atès l’interès històric i econòmic del llibre, la biblioteca posa a disposició dels estudiosos aquest exemplar en el qual s’analitza un dels períodes més puixants de la indústria bijuteria de Maó, especialment les dues primeres dècades del s.XX. Com que es tracta d’un llibre que no és al mercat, aquesta donació és especialment interessant perquè contribueix a l’enriquiment documental de la nostra biblioteca amb informació nova, per la qual cosa agraïm al Sr. Llambias la seva generositat.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
Mural del lector: Gerard Carrillos recomana

Senyor de les mosques /William Golding. -- Edicions 62

 Distopia 

Per què?


Aquest llibre mostra l’instint de supervivència dels humans. El que més em va impactar va ser veure com uns fillets d’entre dotze i quinze anys intentaven sortir d’una illa en la qual havien caigut en un accident d’avió.

 

Llegir
Fundació Vicent Ferrer: trobada amb Lancy Dodem

 La Fundació Vicent Ferrer organotza una trobada i una bereneta amb un dels primers nins apadrinats i actualment portaveu de la Fundació

Dimecres 18 de juliol a les 19h. a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Aprofitant la presència del Lancy, ens agradaria compartir amb vosaltres l’estat actual del projecte a Anantapur, just en el moment en el que estem a punt de complir els 50 anys de lluita contra la pobresa extrema, la desigualtat i la discriminació.

Voldríem, també, crear un espai franc i cordial per agrair el vostre compromís, escoltar les vostres propostes i aclarir els dubtes que pugueu tenir. Sabem que sense la vostra ajuda mai hauríem arribat fins aquí.

Acompanyeu-nos en aquesta trobada! És una ocasió molt especial! Llegir
Mural lector: Elisa Pons recomana la poesia d'Emily Brontë

TÍTOL: Poesía completa

AUTOR: Emily Brontë

GÈNERE: Poesia

PÀGINES: 565

ANY: 2018

EDITORIAL: Alba

 

Cumbres borrascosas d’Emily Brontë és molt conegut, però la seva poesia no tant. És una edició interessant perquè és bilingüe i la traducció és molt fidel. N’Emily és una poeta amb una força, una penetració i una capacitat d’expressió dels sentiments extraordinària.

 

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
Mural lector: Emilia Herrero recomana "Los estados de ánimo"

TÍTOL: Los estados de ánimo. El aprendizaje de la serenidad

AUTOR: Christophe André

GÈNERE: Autoajuda

PÀGINES: 514

ANY: 2009

EDITORIAL: Kairós

 

Per què el recomana?

 André es un psiquiatra francés que me encanta. Es fácil y práctico de leer. Cualquier cosa de este hombre me relaja. El autor es muy accesible, ameno y muy cercano.

Llegir
9 juliol 2018
Mural del lector

 Hem iniciat una senzilla experiència de "PRESCRIPCIÓ LECTORA"

Una persona de la nostra biblioteca, l'estudiant en pràctiques Blanca Lozano recollirà les recomanacions dels nostres usuaris 

PROJECTE “MURAL LECTOR. Els usuaris recomanen...”

Descripció i contingut del projecte

El projecte que es portarà a terme consistirà en la disposició d’un espai destinat a la RECOMANACIÓ de la lectura (o d’altres composicions de l’àmbit cultural i artístic com músiques o pel·lícules) a través d’un mural on periòdicament s’aniran afegint i renovant recomanacions dels USUARIS de la biblioteca. Cada full de recomanació estarà integrat per una breu opinió del llibre/cd/film, la informació bàsica de l’obra en qüestió i, si és possible, una imatge de la persona que ho recomana conjuntament amb l’obra proposada.

 

Propòsits

L’objectiu principal del projecte del “mural dels lectors” és promoure i fomentar la lectura entre els usuaris lectors, i, alhora, generar un ambient més viu i actiu a la biblioteca. La renovació periòdica de les recomanacions d’obres culturals de la biblioteca pretendrà establir un ritme dinàmic que acompanyi aquest entorn actiu de lectura. Les opinions personals dels lectors ajudaran a crear un vincle proper i que els valoracions de les obres siguin percebuts com una recomanació més familiar.

 

Procediment

El material de què es disposarà per elaborar el projecte consisteix en els fulls de recomanacions (en dinA3) i una cartellera de suro on s’aniran penjant els suggeriments dels lectors.  El mural estarà situat a un lloc visible i accessible pels usuaris, de manera que la seva visualització sigui fàcil i intuïtiva. En funció del nivell de participació les recomanacions s’aniran renovant de forma periòdica (setmanalment, quinzenalment, mensualment, etc.), intentant, sempre, poder disposar del major número d’opinions dels usuaris. Per elaborar les breus ressenyes el personal de la biblioteca s’encarregarà de preguntar als usuaris si estarien disposats a donar la seva opinió personal sobre alguna obra que hagin retornat i que els hagi agradat i a cedir la seva imatge. En cas que hi accedeixin, es procedirà a ajudar a l’usuari a través de preguntes que condueixin lleugera i neutralment l’estructura de la recomanació. 

 

Comunicació

Així com es vagin penjant les recomanacions, també s’aniran introduint a l’espai virtual de la web de biblioteca perquè es pugui accedir a elles de forma digital. D’altra banda, atenent al consentiment dels usuaris que hagin aportat les seves opinions, el contingut del projecte es farà públic a través d’un article de premsa.

Llegir
9 juliol 2018
Recomanació lectora

 El director de la biblioteca recomana el llibre

Joan Miró. El nen que parlava amb els arbres

Autor: Josep Massot

Ed. Galaxia Gutemberg

PER QUÈ?

Jo també som pintor i m’agraden les biografies. És la biografia més extensa d’un dels pintors més
creatius del segle XX: Joan Miró. És fantàstic.

Llegir
Mural lector: Myrna Scherer recomana...

 La nostra lectora Myrna Scherer recomana

T Í TOL : Silencis inconfessables
AUTOR: Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt
GÈNERE : Novel·la policíaca
PÀGINES : 600
ANY: 2 014
EDI TORIAL : Columna

 

PER QUÈ?

Aquest llibre enganxa molt, no el pots deixar anar. L’he llegit en només dos dies amb lu llarg que és. Buscaré més llibres dels mateixos autors, m’agrada molt la novel·la negra.

Llegir
Trobada de contes amb na Alicia Ruata

 Cada dijous del mes de  juliol hem organitzat una trobada amb la Alicia Ruata  que contarà contes i proposarà activitats i tallers entorn als llibres llegits.

Per al·lotes i al·lots entre 6 i 10 anys 

Inscripció prèvia per telèfon,  contacto de  la nostra web o presencialment.

Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.