Club de lectura: Una vida inesperada de Soledad Puértolas

CINQUENA LECTURA: “UNA VIDA INESPERADA” de Soledad Puértolas

?             Dimecres passat vam comentar  la novel.la "Una vida inesperada"  de l’autora Soledad Puértolas, una novela que explica el recorregut per la vida de la protagonista entre la feina i l'oci, en els quals intenta refugiar-se, encara que és impossible romandre a resguard tot el temps, perquè la vida avança, dóna voltes, es remunta cap al passat i els records.

?             L’obra no va desagradar  els lectors i lectores, que en van valorar la intensitat narrativa, encara que a trams els va resultar una mica monòtona, com de fet és monòtona la vida de la protagonista.

La propera lectura serà Marés nostrum de Damià Borràs, i aquest cop canviarem se dia de la setmana a petició de l’autor,  serà divendres dia 22 de febrer de 2019 a les 19.00h.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Club de lectura: La mala hora / Gabriel García Márquez

 ERCERA LECTURA: “LA MALA HORA” de G. García Márquez
Dimecres passat vam comentar la novel.la "La mala hora" de Gabriel G. Márquez, que desenvolupa una acció que s'hagués pogut resoldre amb un text no tant extens com ara un relat. Es parla en aquesta obra de la violència colectiva després d'una guerra civil on han guanyat els conservadors. Al poble arriba la "mala hora" dels camperols, la hora de la desgràcia.

L’obra va semblar als lectors i les lectores que rodava contínuament al voltant del mateix tema. Així i tot, en van reconèixer la riquesa del llenguatge literari de García Márquez

La propera lectura serà Tras la celosía de Naguib Mahfuz, dia 19 de desembre a les 19.00h.
 

Marga Llovet

Llegir
El guitarrista de Luis Landero segona lectura del Club
Dimecres passat vam comentar els lectors i lectores la novel.la "El guitarrista" de Luis Landero, una història d'aprenentatge on l'art i l'afany de prosperar provoquen situacions marcades pel seu patetisme i també la seva exaltació, que es converteixen en una espècie de tractat sobre la mediocritat.
L’obra no va entusiasmar els lectors i lectores,  ja que la van trobar bastant monòtona. Així i tot, en van reconèixer la riquesa del llenguatge literari.
La propera lectura serà La mala hora de G. García Márquez, dia 21 de novembre a les 19.00h.
Marga Llovet Llegir
Lectures del club de lectura juvenil 2018/19

Ja us hi podeu apuntar a la sala infantil.

La primera trobada será el dissabte 13 d'octubre a les 12 h

 

A COMENTAR L'OCTUBRE

Ales de foc / Laura Gallego

NOVEMBRE

AGÈNCIA DE LECTURA: ens trobem a la Fira del Llibre en Català divendres 9

A COMENTAR DESEMBRE

Senyor de les mosques / William Golding

A COMENTAR GENER

El joc de l'Ender / Orson Scott Card

A COMENTAR FEBRER

Invisible / Eloy Moreno

A COMENTAR MARÇ

Moby Dick / Herman Melville

A COMENTAR ABRIL

Terra Santa / Alda Merini

A COMENTAR MAIG

Rut sense hac / Muriel Villanueva

 

Llegir
Inscripcions Club de Lectura Juvenil 2018/19

 Ja us podeu apuntar al Club de Lectura Juvenil coordinat per Fátima Anglada, per a joves de 9-14 anys

Es reunirá un dissabte al mes, d'octubre a maig, a les 12 h.

1ª reunió: Dissabte 13 d'octubre, a les 12:00 h. 

Llegir
Club de lectura : Lectures 2018-2019

 Lectures 2018-2019

-19 de setembre: Madame Bovary / Gustave Flaubert

- 24 d'octubre: El guitarrista / Luis Landero

- 21 de noviembre: La mala hora / Gabriel García Márquez

- 19 de desembre : Tras la celosía / Naguibi Mahfuz 

 

- 23 de gener: Una vida inesperada / Soledad Puertolas

- 22 de febrero: Marès nostrum / Damià Borràs

- 20 de març: Asesinos sin rostro / Henning Mankell

- 24 d'abril: Lectura del Fons Menorquí de Cooperació

- 22 de maig: Corazón tan blanco / Javier Marías

- 19 de juny: París no se acaba nunca / Enrique Vila-Matas 

Demaneu al taulell de préstec la primera lectura: Madam Bovary 

Us esperem !!

Llegir
El árbol de la ciencia de Pio Baroja última lectura del club

 El dimecres 20 de juny, vam comentar amb els lectors i lectores l'obra  "El árbol de la ciencia" de Pío Baroja,  novel.la que tracta d'una desorientació existenial que pateix el protagonista, Andrés Hurtado, sempre temptat de seguir menjant de "el árbol de ciencia", l'arbre prohibit.
La lectura ha agradat molt els lectors i les lectores, que han apreciat la complexitat filisòfica que regna en el cap de “Andrés“.
Amb aquesta lectura acaba el curs 17/18 i dresprés de dos mesos de vacances, tornarem al setembre amb noves lectures i renovades ganes de llegir-les i comentar-les.

Marga Llovet

Llegir
Cometari de la novena  lectura de Club : Los besos en el pan de Almudena Grandes

El dimecres 23 de maig, vam comentar amb els lectors i lectores l'obra "Los besos en el pan" d'Almudena Grandes, una tendra novel.la coral sobre el nostre moment present y sobre les conseqüències de la crisi. És un gran trencaclosques muntat a partir de les relacions entre els personatges.

La lectura ha agradat els lectors i lectores, encara que han trobat que el fons dels temes ja es trobe als diaris que cada dia bombardegen amb la crisi, per tant, es llegeix bé però no aporta el sentiment de evasió que sí que tenen altres obres llegides.

La propera lectura serà "El árbol de la ciencia" de Pío Baroja, i açò serà dimecres dia 20 de juny a les 19.00h, que serà la darrera sessió d'aquest curs 18/19. Després, a principis de juliol, enviaré per mail la pre-sel.lecció de les lectures del proper curs 18/19 per tal que els lectors i lectores les triin.

Marga Llovet

Llegir
Comentari d'Aguas de venganza de Miguel Pajares : Lectura del Fons Menorquí de Cooperació

 El dimecres 25 d'abril, vam comentar amb els lectors i lectores la novel.la  "Aguas de venganza" de Miguel Pajares, obra que ens mostra el drama dels immigrants i refugiats a la forntera sud espanyola, i ens fa palès que no som prou conscients de la gravetat dels fets que allà i a la resta del món succeeixen. Aquesta lectura ha estat proposada pel Fons Menorquí de Cooperació, i pel comentari de l'obra hem comptat amb la presencia de M. Jesús i de Neus, per parlar del tema i il.lustrar la xerrada amb dibuixos i anotacions de les principals idees que han sortit de l'intercanvi d'apreciacions durant la reunió.
La lectura ha agradat força els lectors i lectores, i a permés interessants associacions d'idees.

Compartim alguns dels comentaris sorgits de la conversa.

- El llibre m'ha obert la mirada sobre les persones migrants. Ara me les miro d'una altra manera.

- Les noticies banalitzen la situació. La novel.la t'ho fa viure des de dins. Aquestes situacions són reals.

- Estar en el segle que estem i que açò passi em romp per dins.

- Nosaltres podem sortir i demanar als governs que facin.

La propera lectura serà "Los besos en el pan" d'Almudena Grandes, i açò serà dimecres dia 23 de maig a les 19.00h. 

Llegir
Club de lectura: Aguas de venganza / Miguel Pajares lectura del Fons Menorquí de Cooperació

 Comentarem el llibre, Aguas de venganza de Miguel Pajares, novel·la d'intriga policial que gira al voltant del tema de l'emigració i els refugiats.

 Contarem amb  la participación de M. Jesús Barceló del Fons Menorquí de Cooperació i la dissenyadora Neus Carreras que il·lustrarà la conversa. 

Dimecres 25 a les 19 h. a la sala d'actes.

Serà una trovada especial !

Us esperem !

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
33
34
35
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.