Documental del mes: La promesa
800x600

Projecció a la Biblioteca Pública de Maó

25 d’octubre a les 20.30h.

DocsBarcelona del Mes presenta La promesa,  el thriller documental sobre l’horrible assassinat del matrimoni Haysom, sensació de la premsa internacional els anys 80. La pel·lícula, Secció Oficial Panorama a la 20ª edició del Festival DocsBarcelona, reconstrueix els brutals fets del 85 i reobre el mediàtic cas per aportar noves proves reveladores que posen en dubte la sentència de la justícia estatunidenca al joveníssim Jens Soering.


Ella, Elizabeth Haysom, era una jove intel·ligent i atractiva de classe alta, amb un passat fosc de fugides, abusos i addiccions. Ell, en Jens Soering, un jove innocent, superdotat, pàl·lid i amb ulleres gruixudes, fill d’un diplomàtic alemany que vivia als EUA. El 1984 es van conèixer a la Universitat de Virgínia i es van enamorar bojament. Ella era la noia dels seus somnis i l’havia escollit a ell.

El 30 de març del 1985, els pares de l’Elizabeth van aparèixer brutalment assassinats a casa seva. Quan la investigació es va concentrar en la jove parella, l’Elizabeth i en Jens van decidir fugir del país. Un any més tard eren arrestats a Londres. Bojament enamorat i segur de que el càrrec del seu pare li proporcionaria immunitat diplomàtica, Jens Soering confessava en aquell moment haver estat l’autor dels brutals crims.

En Jens tenia llavors 19 anys. Ara en té 50. Ha passat més de la meitat de la seva vida a la presó. L’última vegada que va veure l’Elisabeth va ser a la sala del jutjat, davant les càmeres que retransmetien en directe el judici més mediàtic de la dècada. Era el 1990 i Jens Soering havia canviat la seva versió inicial: es declarava innocent i afirmava haver fet una falsa confessió per salvar l’Elizabeth de la cadira elèctrica. Ja era massa tard.

Marcus Vetter i Karin Stenberg, els directors del documental, recuperen els centenars d’hores de gravació d’aquell judici i entren al Brunswick Correctional Center de Virgínia a entrevistar el Jens d’avui, un home prim, fred i inquietant, que segueix insistint en la seva innocència. El motiu: el 2009 van aparèixer noves proves i testimonis que afegien elements insospitats a l’escena del crim, mai aflorats al judici del 1990.

Combinant imatges d’arxiu i entrevistes a totes les parts implicades en el cas (excepte Elizabeth Haysom, que va refusar la sol·licitud d’entrevista dels directors), La promesa transporta al espectador a les interioritats d’un cas brutal d’assassinat amb tots els ingredients del millor thriller judicial de ficció. Una història d’amor, una tragèdia, un misteriós assassinat, un judici ple de llacunes. Un documental en forma de thriller amb veu en off de Daniel Brühl sobre el despietat sistema judicial americà i sobre les conseqüències irreversibles d’un amor adolescent desenfrenat.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Llegir
Taller infantil: DIBUIXANT LA TARDOR

Dimecres 25 d'octubre a les 18h.

Sala d'actes de la Biblioteca

La il·lustradora Raquel Martín conduirà un taller infantil Dibuixant la tardor per a nens entre 6 i 10 anys

Llegir
Contes a la mà... de bromes i mentides

 Núria Clemares farà una sessió de contes on el llibre, la il·lustració pren protagonisme. Contes especials amb llibres especials, adreçats a infants de 2 a 4 anys.

Dilluns, 23 d'octubre, a les 18:00 h.

Sala infantil 

Llegir
Autores en versió original. Dia de les escriptores

 Dilluns, 16 d'octubre a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca

Acte de reconeixement i visibilitat a les escriptores sota el lema Dones, saber i poder. Aquest acte és celebrat arreu de les biblioteques d'Espanya sota l'impuls de l'associació Clásicas y Modernas.

Es farà lectura d'obres de Víctor català, Gloria Fuertes, Emilia Pardo Bazán, Marta Rojals, Carme Riera amb les veus de Ana Haro, Llucia Palliser i Joana Garau

Llegir
5 octubre 2017
Contes incívics

Dilluns 23 d'octubre a les 20h.

Núria Clemares conta contes als fillets, però també als no tan fillets. Aquets contes per a adults tracta d'històries de personatges que se salten les normes i pot ser divertit i interessant

Llegir
Xerrada: L'alimentació que ens emmalalteix. Tenim alternatives?

Dijous 19 d'octubre a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca

VSF Veterinaris sense Fronteres organitza la xerrada sobre seguretat alimentària a càrrec de Ferran Garcia de Justícia Alimentària de les Illes Balears. Amb la col·laboració de l'ajuntament de Maó i el suport de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Llegir
Primera trobada del Club de Lectura. Contra el viento / Angeles Caso

COMENÇA EL NOU CURS 17-18 DEL CLUB DE LECTURA!!!!!

Començam una temporada més, amb renovades ganes de llegir i comentar les lectures, i amb més lectors i lectores nous que s'han afegit, la nova temporada del Club. Com sempre, serà a la Sala d'actes de la Biblioteca un dimecres de cada mes a les set del capvespre. Ens vam trobar ja dimecres 20 de setembre per inaugurar la temporada i comentar la primera lectura. Tot seguit teniu el comentari:

 

PRIMERA LECTURA: “CONTRA EL VIENTO” de Ángeles Caso

Dimecres passat vam comentar els lectors i lectores aquesta novel.la de la periodista i escriptora Ángeles Caso, “Contra el viento". En ella hi trobem una tendra història d'amistad i superació de dues dones que viuen en mons oposats, narrada amb l'emoció i la bellesa de la realitat.

L’obra va agradar els lectors i lectores, els quals van valorar la lectura amena d'un problema actual..

La propera lectura serà San Manuel bueno, mártir de Miguel de Unamuno , dia 18 d'octubre a les 19.00h.

Marga Llovet 

 

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
75
76
77
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.