Expo Prima: CASA de Judith Gorrias

COMUNITART i la Biblioteca Pública de Maó posem en marxa EXPO PRIMA un programa d’art jove que vol donar visibilitat als artistes novells donant una oportunitat i un espai perquè puguin realitzar una mostra del seu art.

La sisena artista que presentam és Judit Gorrías Pons, (Ciutadella, 1998) estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, que ens presenta CASA, una exposició orientada als paisatges de Menorca, ítem que agafarà importància a partir del setembre de 2016 quan l’artista es veu forçada a sortir de l’illa per continuar formant-se en el món artístic.

La mostra està formada per 24 quadres on la pintora ens trasllada la seva perspectiva i record que té de l’illa, l’enyorança i la voluntat de guardar l’essència del territori d’origen, com un bé preuat del qual no es vol despendre ni oblidar.

La tècnica utilitzada en les obres són l’acrílic i l’aquarel·la on trobam una gran expressivitat d’allò representat a partir d’una pinzellada ràpida i gruixada, on juga a amb una paleta cromàtica a partir de blaus, verds, ocres i grisos on aconsegueix aquest reflex de quelcom perdut i que s’estranya per no poder-ho gaudir de la mateixa manera com es feia abans.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
dimecres 19.6.19 a les 20.30h:Documental "Los Reyes"
Dimecres 19 de juny a les 20.30h

Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa a la vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques.

El resultat final és una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant.

Sobre la direcció (Bettina Perut, Iván Osnovikoff)

Des dels seus inicis, l’obra documental que estan realitzant el duo xilè que formen Bettina Perut i Iván Osnovikoff ha destacat pel risc i la creativitat dels temes, el tractament de la imatge i els punts de vista. Amb vuit llargmetratges, el seu recorregut poètic està ple de punts de gir i mutacions que han acompanyat les transformacions tecnològiques i culturals de la seva època, desafiant premisses més estables i conservadores d’allò que s’entén per documental. De la seva filmografia destaquen títols com Chi-chichi Le-le-le Martín Vargas de Chile (2000), Un hombre aparte (2002), Welcome to New York (2006) o Surire (2015). Los Reyes (2018) és el seu últim llargmetratge.

 

Premis i Festivals

  • Premi Especial del Jurat a Millor Llarg-Documental, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al VRPO IDFA Audience Award, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al Knight Documentary Achievement Award, Miami Film Festival – Estats Units, 2019
Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
dijous 6 de juny: presentació de El fill de l'italià

 Biblioteca Pública de Maó

Dijous 6 de juny a les 20h

Presentació de la novel·la Premi Ramon Llull 2018 de la novel·la El fill de l'italià de Rafel Nadal

Presenta l'acte Maite Salord i Luís Alejandre

Segons Carme Riera,  «L’obra té molts nivells de lectura i combina la peripècia d’un fet històric no gaire conegut relacionat amb la
història d’Europa, cosa que interessa, i una peripècia íntima, que és la del protagonista, de recerca de la identitat, que d’alguna manera tots hem experimentat. Està esquitxada de pàgines plenes de tendresa.»

Llegir
Expo Prima: Joel Vila. INTERVALS

 La Biblioteca inaugura el proper divendres31 de maig a les 18.30 h la cinquena exposició de joves artistes amb Joel Vila sota el títol INERVALS. Organitzat conjuntament amb Comunitart i la Biblioteca. Comissària de l'exposició: Mercè Capellà.

 L’autor
Joel Vila Truyol (Ciutadella 1994), graduat en Comunicació Cultural per la Universitat de Girona. Cola·laborador de la revista digital de cultura Núvol. Sense formació acadèmica en fotografia, és durant un llarg viatge en solitari per Itàlia (2016) que descobreix amb la seva Nikon la passió pel retrat de les escenes urbanes. A Barcelona (2017) compagina el treball amb la fotografia de carrer fins convertir-la en gairebé una necessitat diària. Una estada de sis mesos a Oregon (2018) li permet ampliar la mirada fotogràfica cap a nous paisatges i personatges. Apassionat de la música, produeix així mateix un bon nombre de curtsmetratges on combina la contemplació visual d’entorns quotidians amb una acurada tria musical.
Intervals
Aquesta sèrie de fotografies funcionen com intervals durant els quals la festa sembla aturar-se. Espurnes de llum, com les que emet un far en la fosca. Citant Menchu Gutiérrez quan interpreta el concepte de «Claustro de las horas» de Fernando Pessoa, diríem que «dentro del tiempo se encuentran espacios cerrados, aparte, como los claros que se abren en el bosque. Claustros en los que la vida cotidiana queda suspendida y se interroga con sentidos nuevos. El tiempo suspendido entre la muchedumbre. Aquello que se abre, que se revela».

Llegir
dimecres 29 de maig a les 20.30h Documental del mes: Time trial

  Dimecres 29 a les 20.30

IME RIAL

El final de la carrera d’un atleta és una lluita contra el temps, una cursa a contrarellotge. Per a un ciclista professional, participar en una cursa és una necessitat addictiva que desafia tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. Time Trial (cursa a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses de la carrera del ciclista britànic David Millar que culmina amb la darrera presa de contacte amb el Tour de França.

David Millar era un reputat ciclista escocès que va comprar la seva primera bicicleta de carretera quan tenia 15 anys. Quan va fer els 18 es va traslladar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, el 1997, li van oferir el seu primer contracte professional per liderar un dels equips francesos més importants, el Cofidis, amb el qual va guanyar 3 etapes del Tour de França, 5 de La Vuelta a Espanya i 1 del Giro d’Itàlia, fins que va rebre una suspensió per dopatge el 2004.

Des d’aleshores, David Millar s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge i ha tornat a les competicions com a ciclista net. Time Trial ens apropa als seus últims dies de competició que serviran al protagonista per sincerar-se amb ell mateix i amb l’espectador respecte les llums i ombres que determinen la seva biografia esportiva.

Normal 0 21 false false false ES Llegir
Presentació El fill de l'italià de Rafel Nadal

 Dijous 6 de juny a les 20h

Presentam la novel·la Premi Ramon Llull 2018, El fill de l'italià del reconegut escriptor Rafel Nadal, núm. 1 en vendes durant setmanes.

Presenta l'obra Maite Salord juntament amb l'autor.

Aquesta mateixa presentació es farà el dia anterior dimecres dia 5 a les 20h. a la biblioteca de Ciutadella

Llegir
Guanyadors del IX Concurs de Punts de Llibre

 ACTA DEL JURAT DEL 9è CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE 2019
BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ-ESCOLA D’ART DE MENORCA-ARGOS


Guanyadors:

Categoria infantil (4-8 anys)

1.   Sofia Miranda García (8 anys)
2.   Gonzalo Barreno Perchés (6 anys)
3.   Olivia Armendáriz Elorduy (7 anys)

Categoria juvenil (9-14 anys)

1.   Paula Nicole Velasco Galapon (14 anys)
2.   Júlia Fuxà Canelas (12 anys)
3.   Nina Monaco Gomila (11 anys)
 
Categoria adults (més de 15 anys)

1.   Sabrina Marère (40 anys)
2.   Marco Soucheiron Grau (17 anys)
3.   Marina Petrus Florit (16 anys)

 

Premi especial Centre Carlos Mir
1.   Laura Juanes

Signen:
Francesc Florit:                                               Antoni Arcas:
Antònia Cardona:                                           David Labiano:    
Anna Fernández:                                             Andrés Moll:

Maó, 6 de maig de 2019

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
84
85
86
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.