Inauguració EXPO PRIMA: Ambrosia de Roser Aguilera

 Divendres 26 d'abril a les 19h.

Sala d'actes de la biblioteca

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Dins el programa d’exposicions per a joves artistes, la Biblioteca inaugura l’exposició de  Roser Aguilera comissariada per Mercè Negre de l’associació Comunitart. Són il·lustracions sobre figures mitològiques de la Grècia clàssica. La seva col·lecció de dotze imatges està basada en la mitologia grega tradicional, però, amb un aire més infantil i simpàtic

Llegir
Rondalles africanes amb Agnès Agboton

 S’ha de conviure amb un ésser humà, home o dona per tal de conèixer la seva manera de viure, els seus costums i la seva cultura. 

I si ho fem amb contes? 

AGNÈS AGBOTON ens explicarà contes africans de diferents països i temàtiques, narracions que ens parlen del per què i del com de les coses des d’una saviesa ancestral però alhora molt propera i divertida. 

DIJOUS 25 D'ABRIL A LES 11 H

SALA INFANTIL 

Per a infants de 4 a 10 anys 


 

Llegir
23 d'abril 20h: Els menorquins a la guerra civil nordamericana (1861-1865)

 Presentació del llibre de Marc Pallicer "Els menorquins de la guerra civil nordamericana"

dimartss 23 d'abril a les 20h.

El 1861 va començar la Guerra civil nordamericana. Onze dels estats van proclamar la seva secessió i van formar un nou país, els Estats Confederats d’Amèrica. Durant quatre anys secessionistes i unionistes protagonitzaren un dels conflictes més sagnants i mediàtics de l’època i que tant ha donat a la literatura i al cinema. Marc Pallicer explica quin va ser el paper dels menorquins en aquest conflicte i per què hi participaren. Una història desconeguda i apassionant.

 

Llegir
24 d'abril 20.30h:Documental del mes: Namrud

  Projecció del documental Namrud

Dimecres 24 d'abril a les 20.30h.

Àustria (2017). 94 minuts.

VO en àrab, anglès i hebreu subtitulat en català.

 La història

Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.

Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l’opinió ni a tractar temes tabú. Decidit a lluitar per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar. Namrud és la història d’un esperit lliure que viu al bell mig d’un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

El director Fernando Romero Forsthuber va néixer a Sevilla. Als 17 anys es va traslladar a Viena i aviat va començar a treballar en la indústria cinematogràfica. Dos anys més tard, va fer el seu primer viatge a Israel, on va treballar amb músics palestins com a director i productor de vídeos musicals. A Àustria va establir una bona reputació en el camp dels videoclips i la publicitat. En els últims anys també ha realitzat reportatges, especialment a Síria, per a televisions com ara l’austríaca ORF. Namrud és el seu primer llargmetratge documental, amb el qual ha rebut nombrosíssims premis i reconeixements

Normal 0 21 false false false ES Llegir
13 d'abril 13h.Teatre familiar: Què hi fas tot sol?

 Representació de teatre familiar amb l'obra Què hi fas tot sol? Conte infantil escrit per Maria Rotger Julià i il·lustrat per Josep Mª Mompó.

Dissabte dia 13 d'abril a les 13h. Sala d'actes de la biblioteca

Durada de l'obra: 30 minuts

És la història d’un ocellet i un espantaocells que es coneixen, es fan amics i comparteixen moments en família fins que un dia el pardalet ha de partir. En aquest moment apareix la tristor i enyorança propis de tota partida i separació. Però també descobreixen el valor de l’amistat i el desig de la felicitat per l’altre.

Llegir
Dia de la literatura infantil i juvenil

 Dimarts 2 d'abril a les 18.30h

La Biblioteca Pública de Maó celebra el dia internacional de la literatura infantil i juvenil dia 2 d'abril

Hem tret la pols als llibres per a infants que s'editaven antigament entre finals del s.XIX i inicis del s. XX. Exposarem una cinquantena  d'aquets llibres i de la ma de Fàtima Anglada farem una xerrada sobre els canvis que s'han produït entre la literatura de llavors i la que es fa avui, per entendre els canvis de valors i l'evolució que han experimentat en diversos aspectes com el disseny, el llenguatge, les il·lustracions i les intencions.

Llegir
Convocatòria del IX Concurs de Punts de Llibre 2019Bases del IX CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE 2019

 
Per tal de promoure la lectura, oferint un espai de participació i creació artística, la Biblioteca Pública de Maó en col·laboració amb l’Escola d’Art de Menorca i la botiga Argos convoca el IX Concurs de Punts de Llibre, que es regeix per les bases següents:

 
CATEGORIES:


. Infantil: 4 a 8 anys.
. Juvenil: 9 a 14 anys.
. Adults: A partir de 15 anys


TEMA:

Peixos i animals marins


TÈCNICA I FORMAT:

. Tècnica lliure.
. Suport i format: cartolina o paper gruixat de 25x6,5 cm il·lustrada per una sola cara
. S’ha d’escriure a la part del darrere del punt: nom i llinatges, edat, tel. del
concursant i nom del centre on estudia si és el cas.


PRESENTACIÓ:

. Cada participant podrà presentar només un punt de llibre i ha de ser una obra inèdita.
. Els professors de les escoles o instituts que participin com a classe, seleccionaran els
punts que presentin a concurs.
. El termini de lliurament serà fins al 30 d’abril.


JURAT:

El jurat estarà format per:
. 3 representants de la Biblioteca Pública de Maó
. 2 representants de l'Escola d'Art de Menorca.
. 1 representant de la botiga d'art Argos.


EXPOSICIÓ:

. El jurat farà una selecció dels punts de llibre presentats. Amb aquests es muntarà una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca a partir del 14 de maig. S'indicarà quins són els finalistes que han obtingut puntuació del Jurat.


PREMIS I LLIURAMENT:

. 1r i 2n premis de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca i material artístic per part de la botiga Argos.
. 3r premi de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca.
. El 1r premiat de la categoria adults rebrà una obra d'art donada per l'Escola d'Art de Menorca.
Tots els punts de llibre guanyadors seran publicats per la Biblioteca l'abril de l'any següent. Els premis es lliuraran
el dilluns 20 de maig a les 18 h. a la sala d'actes.


Addenda:
. A partir del 15 de juny es podran recollir els punts de llibre no premiats o es podran deixar en dipòsit a la biblioteca per a futures exposicions.
. L’autor/autora del punt de llibre guanyador cedeix els drets de reproducció i difusió del punt.
. La Biblioteca no pot garantir la integritat dels punts durant l’exposició.
. Per qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar al personal de la Biblioteca o de l'Escola d'Art de Menorca.

 

.

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
82
83
84
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.