Club de lectura d'adults 2017-2018

 Lectures 17-18


1. 20 de setembre: "Contra el viento" Ángeles Caso.
2. 18 d'octubre: "San Manuel Bueno, mártir" Miguel de Unamuno
3. 22 de novembre: "En las nubes" Ian McEwan
4. 20 de desembre: "Las hijas de la luna roja" Ángeles de Irisarri
5. 24 de gener: "El embrujo de Shangai" Juan Marsé
6. 21 de febrer: “ La noia que va sortir d'un quadre de Botticelli” de Josep M. Quintana
7. 21 de març: "El misterio de la cripta embrujada" Eduardo Mendoza
8. 25 d'abril: Agua de venganza / Miguel Pajares,   lectura proposada pel Fons Menorquí de Cooperació
9. 23 de maig: "El camino de las lágrimas" Jorge Bucay
10. 20 de juny: "El árbol de la ciencia" Pío Baroja

Podeu venir a cercar la primera: Contra el viento de Àngeles Caso


Llegir
Préstec interbibliotecari

 Per vacances del personal responsable del servei,  de préstec interbibliotecari  una part del servei quedarà suspesa fins a 19 de setembre.

La biblioteca atendrà les comandes de les biblioteques de a Xarxa de Biblioteques de Menorca, encara que les sol·licitus dels nostres usuaris a bibliotecas de la xarxa o de fora de l'illa romandren aturades fins a 19 de setembre.

Si qualcú vol fer comandes i esperar que siguin resoltes al mes de setembre, no hi ha cap problema .

Perdoneu les molèsties!! 

Llegir
Plec de Lectura núm. 8 dedicat a Pere Gomila

Acte de presentació del Plec de Lectura núm. 8

Divendres 11 d’agost a les 20hh.

Seu de L’IME. Pati de Can Victory. Maó

Organitza Biblioteca Pública de Maó i IME.

 Consell Insular de Menorca

 

L’IME i la Biblioteca Pública de Maó presenten el Plec de Lectura núm. 8 dedicat al poeta Pere Gomila (Alaior, 1954)

Els Plecs de lectura són unes publicacions d’un sol full amb format dinA3 que s’editen cada mes dedicat a alguna de les figures culturals destacades de Menorca. En una cara es reprodueix un text rellevant d’un escriptor i en l’altra cara s’il·lustra amb una obra plàstica d’un artista de l’illa. Cada Plec va introduït per una breu descripció de la vida i l’obra de l’autor. Els artistes que hi col·laboren ho fan de forma altruista per a la reproducció de la imatge de les seves pintures.

Fins ara s’han presentat els següents autors: Pasqual Calbó, Carta a mon germà; Pau Faner, inici de L’amor del capità Gavina; Antoni Moll Camps, Antologia mínima; Francesc de B. Moll, La llengua polida; Andreu Murillo, Dos textos declaradors; Joan Mir i Mir, La pau social; Joan Pons, Pedraules; Pere Gomila, Vuit poemes. Els pintors col·laboradors han estat, a part de Pasqual Calbó, Pau Faner, Blas Garcia, Rafel Vidal, Jaume Fedelich, David del Real, Tónia Coll i Matias Quetglas.

Aquests plecs tindran continuïtat amb nous textos en els propers mesos del 2017 i al llarg del 2018.

Pere Gomila és una figura cabdal de la literatura menorquina contemporània. Des del temps de la transició a la democràcia no ha deixat de ser un actiu impulsor cultural i un potent creador i difusor literari. Lluitador per la recuperació de la llengua catalana i de la nostra literatura. Amb la idea d’integrar música, teatre, arts plàstiques i literatura en diàleg permanent, ha participat en els grups artístics Els Mussols i Traginada, i d’ençà de la primera edició del festival d’art i poesia Illanvers, el 2004, n’és un dels organitzadors principals anys rere any. Col·labora a la premsa menorquina, especialment amb escrits sobre cultura catalana. Com a poeta, és autor de llibres com Regió afòtica (Ed. Moll, 1978), Tannkas (Druïda, 1980; Petit Format-IME, 2000), Cristalls (Xibau-IME, 1984), Els colors de l’edat (Xibau-IME, 1992) i Geografies del vent (Arrela, 2015). Mai ha refusat de col·laborar generosament amb iniciatives de finalitats socials, així que té nombrosos textos publicats en antologies, revistes i llibres col·lectius. La seva és una obra densa, ambiciosa i oberta a diversitat de formes, de gran qualitat, rigor i perfecció.

La il·lustració de l’anvers és una de les últimes obres pintades per Matias Quetglas, Pintora amb trunyella del 2015, obra que formà part de l’exposició antològica dels últims deu anys celebrada a El Roser de Ciutadella i Ca n’Oliver de Maó.

L’acte  de presentació anirà a càrrec de Joan F. López Casasnovas que versarà sobre el poeta Pere Gomila. Llavors es procedirà a la lectura dels poemes seleccionats per al Plec de Lectura

Llegir
5 juliol 2017
Caperucita azul

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

La Biblioteca Pública de Maó ha obert una nova exposició dins el projecte IL·LUSTRANDA dedicada durant el mes de juliol a l’obra de la il·lustradora Margarita Espinosa.

El projecte IL·LUSTRANDA és un seguit d’exposicions (10 en total durant el 2017) de l’obra original d’alguns dels il·lustradors més representatius de Menorca.

Margarita Espinosa (Bogotà, Colòmbia. 1975) és una artista d’una fina sensibilitat que ha estat capaç de construir un món imaginari ple de color i fantasia. Juntament amb la seva parella, Alejandro, porten un estudi de disseny i taller artístic i una botiga sota el nom de Caperucita azul (www.caperucitazul.com) on es poden trobar els seus productes i es poden fer encàrrecs personals, des de dibuixos, murals a parets, accessoris, camisetes, etc). Treballen per alegrar-nos una mica la vida i els deixem de tant en tant un somriure, en paraules seves.

L’exposició a la biblioteca mostra un recull, breu però suficient, de l’obra il·lustrada on predominen els tons lluminosos del color fets a base d’anilines i llapis, amb una delicasesa de traç i una subtilitat de color que és una meravella. Destacam una col·lecció feta sobre fusta aglomerada amb textures a grafit i una mica de color d’un conte que properament sortirà al mercat. Els seus personatges resulten tendres, innocents, d’un altre món, que conviden al somieig i a la complaença.

Llegir
Desena lectura de Club:Lo bello y lo triste de Yasunari Kawabata

 
 Dimecres 28 de juny, vam comentar la novel.la "Lo bello y lo triste",una bellíssima obra de l' autor Yasunari Kawabata, premi Nobel de Literatura el 1968. Aquesta obra ens presents un triangle d'amor i destrucció,  un drama cruel, ple d'erotisme i sensualitat. La novel.la expresa el seu carácter únic en el tractament de la psicologia dels personatges.
 L’obra va agradar molt els lectors i lectores, que la trobaren molt amena i de gran tendresa en el tractament dels personatges i de les descripcions literàries.
  Aquesta ha estat la darrera lectura per aquest curs 16/17. Ara toca el torn de  la tria de lectures pel curs vinent 2017/18 a partir d'una preselecció feta prèviament. La tria es farà via e-mail pels membres del Club de Lectura i es publicarà en aquesta web, amb les dates pertinents a partir del proper mes de setembre.
BON ESTIU A TOTHOM I ENS TORNEM A VEURE AL SETEMBRE!!!

Marga Llovet
 

Llegir
Storytime : L'hora del conte en anglès

 Kids&Us Language School ens ofereix l'hora del conte en anglès.

Amb Gina Ginger i Charlie Chives.

Edats recomanades: 1-8 anys 

Divendres, 7 de juliol, a les 11:30 h. 

Sala infantil 

Llegir
CENTRE D'INTERÈS CULTURA LGTB

Amb motiu del Dia Internacional de Orgull LGTB també conegut com a Dia Internacional del Orgull Gay la biblioteca ha replegat entre e seus fons els  llibres i materials  relacionats amb aquest tema : novel·les, estudis sociològics, cómics , cinema ,dirigits a  un públic adult, infantil i juvenil.

Aprofitem per donar-vos a conèixer una completa bibliografía elaborada sobre el tema  per la Generalita de Catalunya.

http://biblioteques.gencat.cat/web/.content/tematic/noticies/2017/documents/LGTBI_2017_ok.pdf o

Llegir
V Festival de Cultura Japonesa de Menorca

 Per cinquè any consecutiu la Biblioteca Púbica de Maó  serà a la Fira amb una àmplia selecció de còmics manga i enguany tambè amb llibres de gastronomia, costums, art i llengua japonesa.

Animeu-vos  a gaudir de la Fira dissabte dia 1 de juliol al Recinte Firal de  Es Mercadal de 10 a 20 hores!


Llegir
Charlie i la fàbrica de xocolata, amb Brian Mongard

A la primera semana de vacances d'estiu us volem oferir un espectacle per a infants de 4 a 10 anys.

 "Arribo vestit com Willy Wonka i explico als nens el conte de com el Charlie Bucket, gran fan de la xocolata, va aconseguir visitar la meva fábrica juntament amb quatre altres nens i un familiar. D’una petita maleta que porto surten elements, alguns objectes que representen a cada un dels nens i els preciats “Golden Tickets”. Un conte mágic amb  cançons! "

Dimarts 27 de juny , a les 11:30 del matí a la sala infantil


 

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
74
75
76
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.