Inauguració EXPO PRIMA: Anna Gomila

  Presentam la segona exposició d'artistes joves del programa Expo Prima.

Anna Gomila és una jove estudiant de belles arts que treballa sobre el concepte d'identitat del propi cos. Segons ella mateixa explica:

Aquest projecte personal es basa a analitzar la meva experiència de corporalitat partint de la incomoditat que em provoca el meu propi cos. Partint d'aquesta premissa vull mostrar la sensació que em provoca el mateix fet de ser cos, posant en evidència la pèrdua d'identitat que causa actualment la societat contemporània en relació a les pautes socials que condicionen la pròpia corporalitat. En base en això m'agradaria realitzar un projecte expositiu on es mostri la recerca que he realitzat per tal d'expressar aquesta sensacioó a partir de la meva obra pictòrica.

Divendres dia 22 a les 18.30 H,

SALA D'ACTES DE LA BIBLIOTECA

Llegir
Taller de robòtica (6-12 anys)

 Durant el pont escolar de principis de  març s'impartiran a la sala infantil de la biblioteca 2 tallers amb l'objectiu de difondre el món de la robòtica educativa als infants d'entre 6 i 12 anys, d'una forma divertida amb recursos de Lego Education.

Dilluns 4 de març d'11 a 12:30 h. Edats: 9-12 anys (4t-6è primària)

Dimarts 5 de març d'11 a 12:30 h. Edats: 6-8 anys (1r-3r primària) 

Amb inscripció prèvia a la sala infantil ( tel.. 971369190)

Places limitades

 

 

Llegir
24 gener 2019
Taller de microrelats

 Dues tandes:   7 i 14 de febrer  de les 17h a les 19 h

                       8 i 22 de febrer de les 10h a les 12 h.

Taller obert i gratuït amb incripció prèvia

Organitza: Ajuntament de Maó

Col·labora: Biblioteca Pública de Maó

Un any més s'organitza el taller de microrelats de la ma de Fàtima Anglada amb motiu del dia de la dona i amb la intenció d'incentivar a creació literària per participar al concurs de microrelats convocat per l'ajuntament de maó amb el lema de la igualtat de gènere.

                     

Llegir
Documental del mes: Silvana

  Dimecres 30 de gener de 2019 a les 20.30h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Documental del Mes: Silvana

Director Mika Gustafson

Suècia 2017. 91 minuts / VO en suec subtitulada en català

 Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista undergroundf fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors.

Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixen en creadores, artistes i líders del demà.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
4 gener 2019
Llibres sobre l'exili

Josep Portella és l'historiador que més ha treballat l'exili dels menorquins arran del conflicte de la Guerra Civil espanyola. La seva obra Llibres d'exilis és una magna recopilació de més de 900 vides exiliades més enllà de l'illa. Amb motiu de l'edició d'aquest llibre i en reconeixement a la feina feta de recerca i documentació de Josep Portalla, la biblioteca Pública de Maó mostra una selecció bibliogràfica sobre l'exili i especialment sobre l'exili de Menorca.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

 

La Biblioteca Pública de Maó amb la col·laboració de Josep Portella ha muntat l’exposició entorn de l’exili. De tothom és coneguda la feina rigorosa que Josep Portella ha fet sobre els menorquins exiliats arran de la Guerra Civil espanyola.

 

La mostra bibliogràfica exposa alguns dels llibres més reconeguts sobre l’exili a Espanya, a les Illes Balears i els treballs publicats de Jodep Portella sobre l’exili menorquí. En total s’hi exposen 55 llibres sobre el tema i deu textos inèdits, alguns autobiogràfics dels menorquins que van patir exili.

 

Entre l’obra de Portella destaca sobretot la magna obra Llibre d’exilis. Diccionari biogràfic de l’exili menroquí, en el qual es detallen prop d’un milenar de vides de persones de distinta condició i que van exiliar-se arreu del món. Algunes d’aquestes vides són odissees personals increïbles però verídiques. Algunes d’aquestes obres es poden prestar als interessats.

 

La biblioteca ret així un reconeixement a la feina de l’historiador Josep Portella per la tasca feta en recuperació de la memòria històrica tan necessària al nostre país.

Llegir
Expo prima d' Alicia Mascaró Martín: No saben qui som

COMUNITART i la Biblioteca Pública de Maó posem en marxa EXPO PRIMA un programa d’art jove que vol donar visibilitat als artistes novells donant una oportunitat i un espai perquè puguin realitzar una mostra del seu art.

La primera artista que presentem és Alicia Mascaró Martín (Alaior, 1998), estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona que ens ofereix l’exposició NO SABEN QUI SOM, un projecte d’investigació dut a terme durant els últims mesos. Aquest estudi vol posar en valor i donar a conèixer els diferents noms de dones que la història no recorda però que han contribuït en el món de l’activisme, els drets humans, el cinema, la política, el periodisme o les matemàtiques i la física.

En els últims anys la visibilitat de les dones ha estat una reivindicació constant per gran part de la societat, així l’artista amb aquest treball aporta el seu granet d’arena perquè aquest reconeixement sigui real i efectiu. La mostra està formada per cinc gravats de cincs rostres de dones (Àngela Davis, Ada Lovelace, Olga Murray, Hedy Lamarr, Sojourner Truth) i dues pintures al oli (Nellie Bly i Malieva Maric Einstein) que ens duran a la reflexió de què la història no sempre és justa.Exposició comissariada per Mercè Capellà Negre

Llegir
Filmets, curtmetratges per a joves
La Xarxa de Biblioteques de Menorca i el Festival Cinema Menorca fan una proposta de curtmetratges per a joves 

PROJECCIÓ I DEBATS CINEMATOGRÀFICS

Amb l’objectiu d’aprofundir i dialogar sobre alguns temes que afecten els joves i al seu entorn i gràcies a la col·laboració del Festival de Cinema de Menorca i FILMETS Badalona Film Festival, oferim un paquet de curtmetratges amb temàtica social (bullying, immigració…) dirigit als estudiants d’ESO.

Proposem als centres incloure aquesta activitat durant el seu programa educatiu. La sessió de curtmetratges tindrà una durada d’una hora i mitja aproximadament i després de la projecció, un membre de l’organització del Festival de Cinema, en col·laboració amb el centre educatiu, animarà als estudiants a participar en un debat sobre els temes proposats.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
17 desembre 2018
Grup de lectura juvenil
El grup de lectura juvenil manté sempre obert tot l'any la inscripció. Et pots apuntar-t'hi qual vulguis, hi pots participar quan vulguis, però una volta hagis entrat, t'agradarà tant que no en surtiràs. Demana-ho als joves que ja hi son d'ençà fa dos anys.
Llegir
1
2
3
4
5
6
7
79
80
81
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.