El (sin) sentido. Documental i debat

 Dimecres dia 13 de desembre a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Projecció i debat entorn del documental EL (SIN) SENTIDO. Una vintena de persones entre filòsofs, escriptors, psiquiatres, músics, artistes, científics intenten respondre a la pregunta: té sentit la vida?

Guió i idea original de Juan José Suárez Losada; direcció de Lluís Escartín; producció de carles Jiménez.

Amb el debat intervindran Antoni barber, filòsof, i Margarita Ballester, poeta.

Llegir
Plec de lectura: Margarita Comas
Margarita Comas va néixer a Alaior l’any 1892, filla del mestre Gabriel Comas, natural d’Esporles (Mallorca), que va inculcar als seus cinc fills l’amor per l’estudi i l’educació. Després de cursar estudis de Magisteri, Margarita Comas es va llicenciar i doctorar en Ciències Naturals. Molt vinculada a la Institució Lliure d’Ensenyament, va treballar a diferents Escoles Normals i a la Universitat de Barcelona. Va freqüentar també les Universitats de París i Londres i, malgrat dedicar-se uns anys a la investigació científica, va decantar-se sobretot pel camp de la pedagogia, on és reconeguda com una figura cabdal de la renovació pedagògica. Exiliada a Anglaterra abans de finalitzar la guerra civil, va continuar la seva labor professional en aquell país fins a la seva mort l’any 1973. És autora de nombrosos llibres i publicacions de caire científic i pedagògic. L’ajuntament de Maó l’ha declarada filla il·lustre. Llegir
Taller de manualitats de Nadal

 Enguany  cosirem!
Farem un Arbre de Nadal amb tela d’arpillera i aplicacions a càrrec de Rosa Andrès amb la colaboració de Mishas. Merceria creativa

Si us agrada cosir amb dídal haureu d’en dur un i si teniu tisores  per tallar tela també podeu endur-les encara que no són imprescindibles.

Tenim 12 places i podeu fer la inscripció als taulells de la biblioteca, per telèfon o al contacte de la nostra pàgina web dat de tot al angle superior dret, clicant sobre el sobre verde.

Us esperem! dilluns 18 a la sala d'actes a les 17 h.

Llegir
1 desembre 2017
Dos nous llibres de Menorca
 

CARDONA TRUYOL, Bep (recopilació i estudi). Cançoner popular de Menorca (I). IME. Col Capcer 33


En Bep Cardona és un estudiós de la música de Menorca. És molt coneguda la seva web sobre els discos editats de música menorquina, un catàleg molt exhaustiu. Aquest és el primer volum del que serà el corpus de la música popular d'arrel tradicional més complet que tinguem a Menorca, amb un estudi introductori de l'autor, amb les lletres i les partitures, amb les referències discogràfiques i amb un comentari ben documentat sobra cada cançó. El primer volum recull les gloses i les cançons folklòriques, les cançons de les festes, els romanços, les llegendes, les cançons infantils, les cançonetes curtes i finalment les de bressol. Aquest llibre és per tant una joia de la cultura musical de Menorca, rica com sabem i viva com podem comprovar.
GARCIA, EVA (edició i coordinació). Farragut y Menorca. El legado español en la US Navy. Edita Ministerio de Defensa y The Lagacy. Madrid. 2017


Ens ha arribat a la biblioteca una edició mot acurada sobre el llegat militar de qui va ser el primer almirall de la marina dels Estats Units, David Glasgow Farragut, d'ascendència menorquina. El llibre és profusament il·lustrat amb fotografies, dividit en set capítols que analitzen cadascun un aspecte d'aquesta relació. És editat en castellà i anglès i hi escriuen alguns dels nostres més prestigiosos investigadors. M. À. Limon parla sobre la base naval nordamericana al port de Maó; Jaume Sastre sobre la família Ferragut; G. Julià escriu sobre la petjada dels Ferragut als USA; L. Alejandre tracta de la relació de la US Navy amb l'Illa del Rei; J.L. Terrón Ponce parla del cementeri angloamericà del port de Maó. Es tracta d'una publicació que pretén establir vincles d'amistat entre Espanya i els USA.


Llegir
En la nubes / Ian MacEwan. Club de lectura

 TERCERA LECTURA: “EN LAS NUBES” de Ian McEwan
El dimecres 22 de novembre vam comentar els lectors i lectores la novel.la de Ian McEwan "En las nubes". L'obra gira en torn a un personatge, Peter Fortune, que ens descobreix el secret de les metmorfosis i de les aventures que viu a la seva infantesa, i com els adults el consideren problemàtic tan sols pel fet que viu immers en les seves fantasies.
L’obra va agradar els lectors i lectores, els quals van valorar la lectura curta però plena d'aventures i fantasia.
La propera lectura serà Las hijas de la luna roja de Ángeles de Irisarri, dia 20 de desembre a les 19.00h.

 Marga Llovet

Llegir
23 novembre 2017
Documental del mes: Amazona

 Dimecres 29 de novembre a les 20.30

Sala d'actes de la Biblioteca

Amb la col·laboració de Comunitart Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Clare Weiskopf, la directora del film, tenia 11 anys quan la seva mare va fugir a la jungla colombiana, i la va abandonar a ella i el seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. Necessita tenir el seu propi concepte del significat de la maternitat.

Un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa.

Un història fascinant entre dues dones, mares i filles, plena de converses que fan saltar espurnes, que ens situa davant d’un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Llegir
Exposició "Dela violència social cap a la convevència de gèneres"

Inauguració divendres 24 de novembre a les 18h

El Cercle de dones Hermagas de Luna organitza una exposició a la sala d'actes de la biblioteca de Maó amb videoprojeccions, instal·lacions i dinàmiques de grup. Es tracta d'una exposició col·lectiva de pintures amb sang menstrual i fotografies d'empoderament femení de  Llumclara. L'exposició romandrà oberta fins després de nadal.

Llegir
13 novembre 2017
taller de dibuix MINECRAFT

 Dilluns 27 de novembre a les 18h.

Cal inscripció prèvia a la Biblioteca

  L'il·lustrador Sam Garcia, de qui tenim una magnífica exposició a la Biblioteca Pública de Maó donarà un taller de dibuix MINECRAFT. Què no saps què és? Idò vine a descobrir-ho. Per a al·lots entre 7 i 12 anys.

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
77
78
79
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.