Trobada de contes a la biblioteca infantil

 Durant el mes d'agost continuarem amb l' activitat de lectura de contes amb taller iniciada el mes de juliol per l'Alicia Ruata i dirigida a fillets de 5 a 10 anys.

 

Cada dijous de 11.30 a 13 h.

Inscripció als taulells, per telèfon o mitjançant el contacte de nostra página web

Us esperem!! 

Llegir
Fundació Vicent Ferrer: trobada amb Lancy Dodem

 La Fundació Vicent Ferrer organotza una trobada i una bereneta amb un dels primers nins apadrinats i actualment portaveu de la Fundació

Dimecres 18 de juliol a les 19h. a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Aprofitant la presència del Lancy, ens agradaria compartir amb vosaltres l’estat actual del projecte a Anantapur, just en el moment en el que estem a punt de complir els 50 anys de lluita contra la pobresa extrema, la desigualtat i la discriminació.

Voldríem, també, crear un espai franc i cordial per agrair el vostre compromís, escoltar les vostres propostes i aclarir els dubtes que pugueu tenir. Sabem que sense la vostra ajuda mai hauríem arribat fins aquí.

Acompanyeu-nos en aquesta trobada! És una ocasió molt especial! Llegir
9 juliol 2018
Mural del lector

 Hem iniciat una senzilla experiència de "PRESCRIPCIÓ LECTORA"

Una persona de la nostra biblioteca, l'estudiant en pràctiques Blanca Lozano recollirà les recomanacions dels nostres usuaris 

PROJECTE “MURAL LECTOR. Els usuaris recomanen...”

Descripció i contingut del projecte

El projecte que es portarà a terme consistirà en la disposició d’un espai destinat a la RECOMANACIÓ de la lectura (o d’altres composicions de l’àmbit cultural i artístic com músiques o pel·lícules) a través d’un mural on periòdicament s’aniran afegint i renovant recomanacions dels USUARIS de la biblioteca. Cada full de recomanació estarà integrat per una breu opinió del llibre/cd/film, la informació bàsica de l’obra en qüestió i, si és possible, una imatge de la persona que ho recomana conjuntament amb l’obra proposada.

 

Propòsits

L’objectiu principal del projecte del “mural dels lectors” és promoure i fomentar la lectura entre els usuaris lectors, i, alhora, generar un ambient més viu i actiu a la biblioteca. La renovació periòdica de les recomanacions d’obres culturals de la biblioteca pretendrà establir un ritme dinàmic que acompanyi aquest entorn actiu de lectura. Les opinions personals dels lectors ajudaran a crear un vincle proper i que els valoracions de les obres siguin percebuts com una recomanació més familiar.

 

Procediment

El material de què es disposarà per elaborar el projecte consisteix en els fulls de recomanacions (en dinA3) i una cartellera de suro on s’aniran penjant els suggeriments dels lectors.  El mural estarà situat a un lloc visible i accessible pels usuaris, de manera que la seva visualització sigui fàcil i intuïtiva. En funció del nivell de participació les recomanacions s’aniran renovant de forma periòdica (setmanalment, quinzenalment, mensualment, etc.), intentant, sempre, poder disposar del major número d’opinions dels usuaris. Per elaborar les breus ressenyes el personal de la biblioteca s’encarregarà de preguntar als usuaris si estarien disposats a donar la seva opinió personal sobre alguna obra que hagin retornat i que els hagi agradat i a cedir la seva imatge. En cas que hi accedeixin, es procedirà a ajudar a l’usuari a través de preguntes que condueixin lleugera i neutralment l’estructura de la recomanació. 

 

Comunicació

Així com es vagin penjant les recomanacions, també s’aniran introduint a l’espai virtual de la web de biblioteca perquè es pugui accedir a elles de forma digital. D’altra banda, atenent al consentiment dels usuaris que hagin aportat les seves opinions, el contingut del projecte es farà públic a través d’un article de premsa.

Llegir
Trobada de contes amb na Alicia Ruata

 Cada dijous del mes de  juliol hem organitzat una trobada amb la Alicia Ruata  que contarà contes i proposarà activitats i tallers entorn als llibres llegits.

Per al·lotes i al·lots entre 6 i 10 anys 

Inscripció prèvia per telèfon,  contacto de  la nostra web o presencialment.

Llegir
Jornades informatives sobre programes europeus en l’àmbit de la cultura i el patrimoni (MENORCA)
Amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural es realitzen sessions informatives sobre els programes de la Comissió Europea que ofereixen finançament a projectes culturals i de participació ciutadana. L’objectiu de les jornades és donar a conèixer el Programes Europa Creativa, Europa con los Ciudadanos i de l’Euroregió Pirineus Mediterrània 2018. Explicar als participants quins son els objectius dels diferents programes, convocatòries en vigor, el pressupost, quin tipus de projectes finança, etc.

Van dirigides a organismes i entitats culturals i creatives i de participació ciutadana, tan públiques com privades, associacions civils i autoritats locals i regionals de Menorca, Eivissa i Formentera  i a tota aquella persona que hi pugui estar interessada.

Inscripcions: 
https://www.cbe.es/login-usuari.php Llegir
Fira cultura Japonesa 6

 Enguany a Maó,  també   col·laborem amb la  Fira aportant la nostra  col·lecció de còmic manga i llibres  relacionats amb la  cultura japonesa.

 

Us esperem !!


Llegir
Documental del mes: Petitet
Biblioteca Pública de Maó. Dimecres 27 de juny a les 20.30h.

Amb la Col·laboració de Comunitart

 

Documental del mes: PETITET

La nova pel·lícula de Carles Bosch, director nominat a l'Oscar per Balseros i guanyador del Gaudí i el Goya per Bicicleta, cullera, poma.

 

Petitet arribarà a la bioblioteca Pública de Maó el proper dimecres dia 27 de juny. La projecció será a les 20.30h. PETITET va inaugurar la 21ª edició del festival DocsBarcelona, el 16 de maig. El nou documental de Carles Bosch, director de Bicicleta, cullera, poma i nominat a l'Oscar el 2003 per Balseros,  segueix el músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d'un dels palmeros de Peret, en un periple per portar la rumba catalana als escenaris d'un gran teatre.

 

Malgrat les dificultats, sumades a la rara malaltia que pateix, la primera que el rumbero havia realitzat a la seva mare abans de morir comença a prendre  forma quan aconsegueix reunir a un grup de músics gitanos, genials però indisciplinats, per intentar tocar juntament amb una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
La història interminable: conte i taller al matí

Xavi Álvarez crearà un contacontes a partir de la novel·la de Michael Ende, on el llibreter será el narrador, amb un llibre gegant on anirà desplegant escenaris de la història ajudat per unes titelles que representaran els diversos personatges.

A continuació, es farà un taller relacionat amb la història contada.

DIMECRES 27 DE JUNY, D'11 A 13 H

A PARTIR DE 7 ANYS 

INSCRIPCIÓ PRÈVIA A LA SALA INFANTIL 

 

Llegir
Presentació del llibre El banc del vent

 Divendres 8 de juny a les 19h

Sala d''actes de la Biblioteca

 La Biblioteca Pública de Maó presentac el llibre El banc del vent de l'escriptora Marta Veiga a càrrec de Toni Cardona

Llegir
Visita guiada el Dia Internacional dels Arxius

 Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, la Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Maó organitza una visita guiada el proper dissabte dia 9 a les 11h.

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA


Amb el  Dia Internacional d’Arxius es pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat. Els arxius serveixen per al bon govern i el desenvolupament, d’aquí la necessitat de preservar-los i de facilitar-hi l’accés.

 Els arxius són els garants de la conservació i preservació dels documents, un servei per preservar la història de la societat i promoure la memòria col·lectiva i particular.


Llegir
1
2
3
4
5
6
7
75
76
77
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.