Editanda: Enciclopèdia de Menorca
La segona exposició del projecte EDITANDA és dedicada a una de les iniciatives editorials de més abast cultural de Menorca: l'Enciclopèdia de Menorca. Es tracta segurament de l'empresa editora més ambiciosa que mai s'ha portat a terma a l'illa. A l'exposició s'hi mostra tots els toms editats fins ara i uns breus textos explicatius sobre el projecte, el seu desenvolupament al llarg dels anys i la feina pendent.
Llegir
Exposició sobre les ratapinyades
La Asociación Española para la conservación y estudio de los murciélagos ens ha portat una exposició de 6 plafons en els quals s'explica la vida i la importància de les ratapinyades i com és d'urgent la seva conservació per al benefici de l'equilibri ambiental. Amb el títol de Nuestros vecinos, els is plafons porten molta informació ordenada i interessant i ens commina a ser proactius en la defensa d'una dels mamífers més curiosos del nostre entorn i que es troba  amb dificultats per a la seva supervivència.
Llegir
Projecció del curtmetratge SILENCIO
El proper divendres dia 2 de febrer a les 20.30 es projectarà a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó el curtmetratge SILENCIO del director Miquel J. Pujadas i protagonitzada per la ciutadellenca Anna Anglada. Silencio narra la història d'Ana, una jove amb dificultats laborals i amb problemes econòmics  que es veu obligada a treballar d'assistenta interna d'un home major, solitari i tancat a ca seva. Silencio mostra el perfil psicològic de tantes persones que avui viuen vides precàries.
Llegir
Documental del mes:Machines

Iniciam de nou les projeccions dels millors documentals cada darrer dimecres de mes

Dimecres 31 de gener de 2018

MACHINES

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

Rahul Jain. Índia, Alemanya, Finlàndia (2016) 75 min. VO en anglès i hindi subtitulada en català

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una fàbrica tèxtil immensa a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de la Índia. La càmera viatja lleugera per passadissos d’aquest submón invisible, on humans i maquines són iguals. L’expressivitat dels sons genera un ritme mecànic que ens apropa al món interior dels treballadors.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral.

Llegir
13 gener 2018
Agència de lectures
Els al·lots del Club juvenil de lectures de la Bibliteca Pública de Maó, coordinats per na Fàtima Anglada, han duit a treme durant el matí del dissabte dia 13 de gener una experiència innovadors, senzilla i alhora emtyranyable: l'agència de lectura, que consisteix a fer lectures de fragments d'obres literàries poer ells mateixos triats als usuaris de la biblioteca. La gent amb un somriure es detenia a escoltar les veus que ressenyaven històries i paraules. Molt polit. Ho repetirem una nova ocasió
Llegir
13 gener 2018
Toni Vidal, fotògraf
Amb motiu de l’exposició antològica dedicada a Toni Vidal, la Biblioteca Pública de Maó li ret un merescut reconeixement amb l’exposició dels seus llibres

EXPOSICIONS A:

El Roser (Ciutadella) 13 gener– 17 març

Ca n’Oliver (Maó) 23 març—18 maig

 Antoni Vidal Miquel és el fotògraf més important que Menorca ha donat, atesa la seva extensa obra i la varietat de temes tractats: el retrat, els oficis artesans, l'arquitectura, els paisatges, etc. Menorca, les seves tradicions, la seva fesomia humana i física ha estat una contant fidelment plasmada als seus objectius. Però també ha conreat la fotografia amb un estricte sentit estètic com mostra l’obra sobre roques i vegetals. Altrament va retratar els personatges destacats de la cultura catalana: artistes, arquitectes, escriptors, com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Mercè Rodoreda. És autor de més de trenta cartells i diversos llibres il·lustrats. El 2008 va rebre la Taula d'Or del Consell de Menorca.

 


Llegir
EDITANDA, les editores de Menorca

 Iniciam la sèrie de mostres de les entitats que es dediquen a editar a Menorca.

La primera Edicions Nura

http://www.bibliomenorca.net/WebEditor/Pagines/file/Not%C3%ADcies/2018/DM170109%20Ma%C3%B3(1).pdf


Llegir
1
2
3
4
5
6
7
70
71
72
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.