Documental del mes: Petitet
Biblioteca Pública de Maó. Dimecres 27 de juny a les 20.30h.

Amb la Col·laboració de Comunitart

 

Documental del mes: PETITET

La nova pel·lícula de Carles Bosch, director nominat a l'Oscar per Balseros i guanyador del Gaudí i el Goya per Bicicleta, cullera, poma.

 

Petitet arribarà a la bioblioteca Pública de Maó el proper dimecres dia 27 de juny. La projecció será a les 20.30h. PETITET va inaugurar la 21ª edició del festival DocsBarcelona, el 16 de maig. El nou documental de Carles Bosch, director de Bicicleta, cullera, poma i nominat a l'Oscar el 2003 per Balseros,  segueix el músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d'un dels palmeros de Peret, en un periple per portar la rumba catalana als escenaris d'un gran teatre.

 

Malgrat les dificultats, sumades a la rara malaltia que pateix, la primera que el rumbero havia realitzat a la seva mare abans de morir comença a prendre  forma quan aconsegueix reunir a un grup de músics gitanos, genials però indisciplinats, per intentar tocar juntament amb una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
La història interminable: conte i taller al matí

Xavi Álvarez crearà un contacontes a partir de la novel·la de Michael Ende, on el llibreter será el narrador, amb un llibre gegant on anirà desplegant escenaris de la història ajudat per unes titelles que representaran els diversos personatges.

A continuació, es farà un taller relacionat amb la història contada.

DIMECRES 27 DE JUNY, D'11 A 13 H

A PARTIR DE 7 ANYS 

INSCRIPCIÓ PRÈVIA A LA SALA INFANTIL 

 

Llegir
Presentació del llibre El banc del vent

 Divendres 8 de juny a les 19h

Sala d''actes de la Biblioteca

 La Biblioteca Pública de Maó presentac el llibre El banc del vent de l'escriptora Marta Veiga a càrrec de Toni Cardona

Llegir
Visita guiada el Dia Internacional dels Arxius

 Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, la Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Maó organitza una visita guiada el proper dissabte dia 9 a les 11h.

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA


Amb el  Dia Internacional d’Arxius es pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat. Els arxius serveixen per al bon govern i el desenvolupament, d’aquí la necessitat de preservar-los i de facilitar-hi l’accés.

 Els arxius són els garants de la conservació i preservació dels documents, un servei per preservar la història de la societat i promoure la memòria col·lectiva i particular.


Llegir
29 maig 2018
Qui era fra Roger?

 Dijous dia 7 de juny a les 20h

Sala d'actes de la Biblioteca

La biblioteca presenta el Plec de lectura dedicat a fra Roger arran de les recents recerques d'Andreu Vidal sobre l'autor Art de la cuina, el llibre del s. XVIII que ha estimulat l'actual eclosió de la gastronomia de Menorca. la presentació comptarà amb la col·laboració de l'associació fra Roger, gastronomia i cultura i del restaurant cafè Marès que ens oferirà un tast d'una de les receptes de la cuina del frare franciscà.

 Francesc Roger és l’autor del llibre de cuina menorquina del segle xviii titulat Art de la cuina. El manuscrit, que es custodia a la Biblioteca de Catalunya, va ser microfilmat l’any 1986 per iniciativa de la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis i posat de seguida a disposició del públic menorquí. L’any 1993 l’IME en va publicar una edició moderna amb un estudi introductori a càrrec d’Andreu Vidal Mascaró. Avui, algunes qüestions que no van quedar resoltes en aquell moment han trobat respostes que és interessant de conèixer: qui era en realitat fra Roger? Què se’n sap de la seva vida? Quan va escriure el seu llibre? Per quines vies aquest manuscrit va sortir de Menorca i va anar a parar a la Biblioteca de Catalunya?

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE


Llegir
Documental del mes: Un home millor

  Dimecres 30 de maig a les 20.30 h

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Amb la col·laboració de Comunitart

El documental del mes presenta Un home millor (A Better Man), la sorprenent pel·lícula d’Attiya Khan i Lawrence Jackman sobre la violència masclista i un nou paradigma de prevenció conegut com a justícia restaurativa. Un film en primera persona on l’Attiya s’enfronta cara a cara amb l’ex que la va maltractar quan era jove. Decideix filmar aquesta primera trobada com a teràpia per poder destruir els fantasmes del passat i poder seguir endavant amb la seva vida. I si la teràpia al maltractador es focalitza en la prevenció i no en el càstig?

 "Recordo que ploraves i em deies que ho senties. I recordo que jo pensava: si ho sents, para”, explica l’Attiya Khan davant de l’Steve, l’exnòvio que quan eren adolescents la maltractava. Recorden el dia en que, amb només 18 anys, l’Attiya fugia espantada de casa i corria pels carrers de la ciutat. Temia per la seva vida perquè l’Steve l’havia estat maltractat física i emocionalment durant anys. Ara, 20 anys més tard, l’Attiya contacta amb l’Steve perquè es reuneixi amb ella per saber com recorda la relació que varen tenir i si està disposat a assumir la responsabilitat dels seus actes violents.

 

Un home millor (A Better Man) és una producció valenta i necessària d’Attiya Khan i Lawrence Jackman, també de l’actriu i cineasta Sara Polley, que posa de manifest nous mètodes per prevenir la violència masclista i ajudar a les víctimes a superar emocionalment les esquerdes del passat. “Si es pot ajudar a un sol home a no exercir la violència, aquesta pel·lícula ja haurà valgut la pena”.

 

TRÀILER: https://www.youtube.com/watch?v=1ClIPL0h0JI

800x600 Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Llegir
Presentació i contacontes infantil "El primer joc d'en Jan i la Marina"

El primer joc d’en Jan i la Marina és el relat d’un embaràs vist per la germana del nadó que arrribarà, i les il·lustracions mostren el part de la criatura. El conte exposa la relació de complicitat que estableix una nena amb el seu germà petit quan encara no ha nascut. La mare, entrant en el seu joc, els integra a tots dos, reconeixent les seves necessitats diferents. És l’art d’acompanyar el creixement intentant evitar l’inici de la gelosia. Amb textos de Montse Catalán i il·lustracions de Marc Rodríguez

Contacontes amb titelles.

 

DILLUNS 4 DE JUNY, A LES 18 H

A LA SALA INFANTIL 

Llegir
Lliurament premis del VIII Concurs de Punt de llibres 2018
Lliurament premis del VIII Concurs de Punt de llibres 2018

Per vuitè any la Biblioteca Pública de Maó ha organitzat el concurs de Punts de llibre. En aquesta convocatòria de 2018 es van presentar un total de 251 punts– xifra semblant a l’any passat -.Amb els punts seleccionats hem muntat una exposició a l’entrada de la biblioteca que es pot visitar fins el 22 de maig. Hem escollit el motius florals com a tema i així sumar-nos al programa Maó+ flors. La participació per categories ha estat la següent:

 Infantils (4-8 anys):   65

Juvenils (9-14 anys): 75

Adults (+15 anys):    106

Centre Carlos Mir:       5

 

 A adults hi ha hagut més participació perquè s’hi ha agrupat tots els alumnes de l’Escola d’Art de Menorca, que abans quedaven en 2 categories diferents.  Els centres que han participat a nivell de classe són: IES Joan Ramis, CC San Josep, CEIP M.L. Serra i EAM, aportant 175 punts del total. A nivell particular s’han presentat 76 punts.

 Els nostres lectors i usuaris han seguit mostrant molt bona acollida al concurs i es nota que molts ja esperen la nova convocatòria cada any. En un acte senzill de dimarts passat es van lliurar els premis als següents Guanyadors:

Categoria infantil (4-8 anys)

1.  Daniel Pons Quintanilla                ( 4   anys)  

2.  Nesto Cot García                            ( 8    anys)  

3.  Artemisa Anglada Montserrat    ( 6   anys)

 

Categoria juvenil (9-14 anys)

1.  Paula Nicole Velasco                     ( 13  anys)

2.  Mireia Vila Guarino                       ( 9    anys)

3.  Claudia Robles Reynés                  ( 12    anys)   

 

Categoria adults (més de 15 anys)

1.  Alba Llull Coll                                   ( 16   anys)   

2.  Elsa Benejam Vidal                         ( 16   anys)   

3.  Nohayla Achalhu                             ( 18   anys)   

 

Premi especial Centre Carlos Mir

1.  Maria Carmen Gomila Bonich

 

El jurat ha estat format per Francesc Florit, director de la Biblioteca; Emili Cano i Miquel Llinàs professors d’art; Antònia Cardona i Anna Fernández, bibliotecàries; i Andrés Moll, galerista d’art.

 

La Biblioteca Pública de Maó agraeix la participació de tots els concursants i especialment agraeix la col·laboració de l’Escola d’Art de Menorca i la del galerista Andrés Moll per la contribució als regals dels premiats.

 

Els punts de llibre premiats seran publicats per regalar als usuaris de la biblioteca i així embellir els moments deliciosos de la lectura.

 

Maó 14 de maig de 2018

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Xerrada: Cinema xinès contemporani
CHARLA SOBRE CINE CHINO CONTEMPORÁNEO

Por Fernando Borrero Vásquez

  Biblioteca Pública de Maó (Sala de Actos) Jueves 17 de Mayo de 2018 20 h.

 De entre las mutaciones sufridas por el Cine Contemporáneo durante este siglo, una de las más relevantes desde una vertiente estética, política y económica, ha sido sin duda el auge del Cine Chino con su incontestable presencia en festivales de cine de todo el mundo y su poderosa influencia en los drásticos cambios del modelo económico de la industria cinematográfica, en lo que llevamos de este siglo.

Para estudiar de forma general la cinematografía china, es necesario diferenciar tres focos principales de producción audiovisual: El Cine de Hong Kong que ha creado una industria creativa sólida, cultivando una serie de películas adscritas a unos géneros cinematográficos singulares y adaptando otros, más universales, afines a las particularidades de su público.

El Cine Continental, además de realizarse en una lengua mayoritaria (el mandarín), ha sido proclive a los designios del poder político, pues ha sido el régimen quien ha condicionado las historias que se deben narrar, para generar y reforzar sus mitos y ficciones y, solo hasta ahora, algunos cineastas han podido lograr un margen de espacio creativo independiente gracias a la facilidad de realización y distribución que ofrece el sistema de producción audiovisual digital.

 

También existe una producción cinematográfica China, exiliada política y culturalmente desde hace muchos años y es el Cine Taiwanés. También allí se ha consolidado una industria cinematográfica que desde los años ochenta del siglo pasado ha tenido una enorme influencia en las regiones asiáticas más próximas y en la que, a su vez, son reconocibles sus fuertes lazos de conexión creativa con el Cine Japonés, si atendemos a los señas de identidad de un cineasta como Hou-Hsiao Hsien, que siempre ha reivindicado a Yasujiro Ozu como una especie de mentor.

 Entremos pues, a conocer estas tres cinematografías que configuran el Cine Chino Contemporáneo para imaginar cual podría ser el futuro del cine en su dimensión económica, reconocer los vínculos estéticos del cine europeo con esta cinematografía y la manera en que la política se inscribe en la producción audiovisual, bien sea para usarla como potenciadora de la gestación cultural de sus propios mitos o, por el contrario, para visualizar las grietas del poder que ayudan a desmitificar esa historia oficial, gracias al trabajo de un puñado de cineastas independientes que ejerce, con sus películas, una singular resistencia política.

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Presentación del libro Teórica del Fuego

Divendres 18 de maig a les 20h

Sala d'actes de la biblioteca

 L'autor del llibre Teórica del fuego Julio Mauriz arriba Menorcva per presentar la seva darrera obra.

Presentarà l'acte el periodista de la SER Menorca Lluís Soler

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
74
75
76
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.