Taller d'Escriptura Poètica
Aquest dilluns, a les 18'30 h, tenim la segona sessió del Taller d'Escriptura Poètica on una quinzena de persones estem aprenent a escriure i llegir poesia amb el poeta Pere Gomila.

A la primera sessió, a partir de la lectura de poemes, en Pere ens va introduir diversos aspectes del fet poètic. D'aquesta manera, llegint "La vaca cega", de Joan Maragall, vam comentar com una anècdota esdevé poesia. O, amb "Cambra de tardor" de Gabriel Ferrater, descobríem la possibilitat de crear a partir d'un altre poema que ens inspira. Així vam llegir també, "Dopo" de Cesare Pavese que va inspirar a Ferrater. Fins i tot, el vam poder escoltar en italià gràcies als coneixements lingüístics d'una participant. Una meravella!

Vam parlar del compromís poètic amb la humanitat. De l'ús brillant del recurs de la ironia per part d'Amalia Bautista a "La casita de chocolate". De la bellesa immensa dels primers versos de Joan Vinyoli a "El vell i la mar":

"El mar és ple, però jo em passo dies
omplint-lo de mirada."

De l'ús de l'arbre com a símbol. La seva personificació a partir de l'exemple "Desolació" de Joan Alcover. O de la virtuositat de poetes com Josep Carner o Vicent Andrés Estellés. D'aquest darrer, aquest 2024, es commemoren els 100 anys del seu naixement. Haurem de fer alguna activitat, no us sembla?

De fet, vam acabar la sessió amb el poema sobre el pimentó torrat d'Estellés, que el fa arribar a l'èxtasi. I en Pere ens ha proposat escriure la nostra pròpia creació inspirada en aquest poema. Tot un repte! Potser, fins i tot, ens animam a compartir resultats...

 

 


 


Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.