Nou Plec de Lectura dedicat a Marc Moll
Aquest nou Plec tracta de plantes de Menorca i el seu autor, en Marc Moll, és un expert en etnobotànica. En aquesta ocasió sí que hi ha concurs!

Marc Moll és un autor ciutadellenc amb formació de tècnic forestal i etnobotànic que ha fet diverses feines al voltant de la seva passió que són les plantes, com ara tallers de plantes medicinals, assessorament d'horts urbans, docent de tècnic forestal i de jardineria autòctona, productor i venedor de productes naturals. Fins i tot ha presentat un programa a IB3 Televisió nomenat Herbes màgiques durant dues temporades. Li agrada molt fer senderisme, que combina amb la fotografia, i ens el podem imaginar observant la natura constantment i gaudint d'ella gràcies als seus grans coneixements sobre plantes i els seus usos medicinals.

Marc Moll té diverses publicacions sobre aquesta temàtica de la etnobotànica menorquina i la medicina popular. A aquest Plec de Lectura podeu llegir parts del seu segon llibre publicat per l'Institut Menorquí d'Estudis l'any 2005 i reeditat durant el 2022. Es tracta de "Les Plantes a Menorca: Usos i costums" número 10 de la col·lecció Recerca de l'IME. Per a realitzar aquesta obra va tenir la col·laboració pel que fa als dibuixos que hi apareixen d'Antoni Camps Extremera i va gaudir d'un pròleg de Josefina Salord. El llibre, que es pot utilitzar en forma de diccionari o de guia, inclou uns capítols sobre la metodologia de treball, els criteris lingüístics utilitzats, les fitxes de les plantes, els noms científics i un vocabulari botànic popular de Menorca.

La fotografia del Plec ens situa dalt el Toro a principis de segle XX. Es tracta d'una fotografia molt interessant de Salvador Almirall del fons de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca. Es pot observar que a l'esquerra del pati no hi havia res construït i es veu la rampa d'accés a la torre.

Us convidem a participar del joc que trobareu explicat a través del codi QR que trobareu a la cara de la fotografia d'aquest Plec.


Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.