Nou Plec de lectura! dedicat a Maite Salord Ripoll
El Plec número 53 recull textos de les tres darrers novel·les de Maite Salord Ripoll (Ciutadella, 1965)

Maite Salord, llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona el 1988, és professora a l’IES M. Àngels Cardona de Ciutadella. Membre de la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis, centra els seus primers estudis en la història cultural, amb «Censura i dinàmica cultural a la Menorca borbònica del segle xviii», publicat a la revista Randa el 1987, i teatral, amb diferents articles sobre Vicenç Albertí i Vidal, de qui edita Entremesos I (IME, 1997). La seva carrera de narradora i novel·lista pren forma amb els premis de Narració Novel·lada de la XVI Biennal Literària i Artística de les Festes de Sant Joan 1997 amb l’obra I del somni, tot (IME, 1998), molt deutora de La mort i la primavera de Mercè Rodoreda, una de les seves autores de referència, i Illa de Menorca de narració curta (1999) amb «Flor de gessamí», que avança aspectes del món familiar que crearà a L’alè de les cendres (2014). 

El 2002 publica a La Galera Com una nina russa, novel·la juvenil que, després d’haver guanyat el 2003 el IV Premi Contarella de Literatura amb el conte infantil Omplir la nit (Ajuntament de Ciutadella, 2004), és seguida per Mar de boira, premi Ciutat d’Olot i publicada a la mateixa editorial. Dos anys després, no només edita Freqüències (IME, 2006), un recull de comentaris radiofònics sobre diversos temes d’actualitat, sinó que, sobretot, queda finalista del premi Sant Jordi de novel·la amb La mort de l’ànima (Proa, 2007). El 2014 surt L’alè de les cendres (Editorial Arrela), considerada la primera novel·la històrica global sobre la memòria dels vençuts el 1939 a les Illes Balears, que acaba de ser reeditada per la col·lecció labutxaca del Grup 62. El 2021 guanya el III Premi Proa de novel·la amb El país de l’altra riba, obra que recupera la memòria dels menorquins d’Algèria en el marc d’una Menorca que s’obre al turisme. 

El 2008, el mateix que a Paraula de narrador 4 (Govern de les Illes Balears) incorpora narracions inèdites, La literatura i el paisatge del jo del XXV Galeusca. Encontre d’escriptors gallecs, bascos i catalans, publicat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, edita un text de La mort de l’ànima en les tres llengües. Participa també en Veus de la nova narrativa catalana / Voces (Antología de narrativa catalana contemporánea) (Empúries /Anagrama, 2010) de Lolita Bosch (selecció i pròleg) amb el conte «L’enyor de les pedres»

A aquest Plec solament podreu llegir tres fragments de les seves novel·les que esperem que us facin llegir aquestes obres i la resta de la producció literària de l'autora. Una oportunitat per conèixer-la la podeu tenir assistint al Club de Lectura de la Biblioteca de Maó que es farà el dia 14 de desembre on es comentarà amb ella El país de l'altra riba.

Les fotografies que acompanyen els textos de Maite Salord a la part de darrera d'aquest Plec fan referència a una de les seves novel·les amb fotografies de Punta Prima, l'American Bar, i Algèria. La selecció l'ha feta l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca a partir de diferents fons fotogràfics que conserven. Aquest Plec també té un codi QR que dona accés a un concurs sobre les imatges. Us convidam a participar-hi!

Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.