L'òpera al Teatre Principal a través de l'Arxiu Històric de Maó
El divendres 15 de març es van realitzar dos tallers de "l'arxiu d'òpera més gran!" del programa Salut Jove del Consell Insular de Menorca destinat a alumne de Batxillerat artístic i de Conservatori.

L'Arxiu Històric de Maó conserva uns dels arxius musicals d'òpera més importants d’Espanya i segurament també d'Europa. Es tracta del fons de partitures utilitzades a les representacions operístiques del Teatre Principal de Maó durant el segle XIX i la primera meitat del segle XX.
Laura Triay, musicòloga i membre del Grup de Recerca Musicològica de l’IME, va guiar aquesta activitat que vol fer arribar als joves la importància dels arxius musicals i de la seva conservació i difusió.

Mitjançant audicions i anàlisi de les partitures que foren utilitzades al llarg del segle XIX i XX es va presentar a l’alumnat una panoràmica de l’òpera a Menorca. La intenció és promoure la participació de l’alumnat amb una reflexió i comparativa sobre el seu entorn, per poder entendre l’abast social d’aquest gènere musical. Per altra banda volem conscienciar de la importància de les fonts històriques directes –partitures en aquest cas- per arribar al coneixement del nostre passat i, d'aquesta manera, entendre la necessitat de conservar el patrimoni històric.  

Podeu tenir més informació visitant el nostre instagram i podreu veure també algunes de les partitures que es conserven a l'Arxiu Històric de Maó https://www.instagram.com/p/C47zwRDOtgJ/

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.