"Llegir i escriure el dol" xerrada col·loqui amb Mariona Fernández
El dimarts 17 de maig a les 19h Mariona Fernández, autora del llibre Hermosa, el Capità i les nines russes (Saldonar, 2010), un diari del dol escrit després de la mort per suïcidi de la seva parella, i que ens servirà per parlar del procés d'escriptura i els seus efectes.

L'experiència de la lectura i l'escriptura autobiográfica. Escriure i llegir el dol 


Llegir és llegir-nos. Trobem als llibres allò que ja som i que potser no sabíem. És llavors quan subratllem. També ens trobem en els diaris de dol: llegim, ens emmirallem, eixamplem les formes del nostre dolor i això, meravella, ens consola. I a vegades, una sola frase, un gest, un fet petit i inesperat que allà es narra, ens il.lumina.


Per què la literatura ens pot consolar en aquests moments? Per què l'escriptura ens pot salvar? 


En aquesta xerrada repassarem fragments de diaris de Roland Barthes, Julian Barnes, C.S. Lewis, Joan Didion o Christian Bobin, entre d'altres, que ens faran de guia per parlar de la lectura de textos que busquen reparar -els efectes de- la mort. Coneixerem també el valor de l'escriptura com a consol i tresor durant la malaltia.

 

Després de la xerrada obrirem un diàleg amb el públic assistent.


Durada aproximada: 1h 30' (50' + 40' de diàleg)

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.