Joan López Casasnovas ens ha deixat un buit difícil d'emplenar
La Biblioteca de Maó s'uneix al dol per la mort de Joan López Casasnovas, poeta, filòleg, professor, activista cultural i polític. Hem creat un nou centre d'interès amb la seva obra a l'entrada de la Biblioteca per reconèixer la seva obra.

Joan López Casasnovas (Ciutadella, 1952 - 2022) ens ha deixat de matinada a la seva Ciutadella natal.

En Joan ha tingut una intensa vida cultural lligada sobretot a la llengua i la cultura de Menorca sent un dels poetes més reconeguts de l'illa. Va ser el primer Conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca l'any 1979 i va iniciar la Xarxa de Biblioteques de Menorca. Podeu veure el seu testimoni sobre aquest fet al documental sobre els 35 anys de la Xarxa que tenim al banner de la nostra web https://www.youtube.com/watch?v=2upwOnWw9as

Va estar implicat en multitud d'accions culturals, mediambientals i polítiques, i la seva tasca com a docent també fou molt destacada tant a l'ensenyament secundari com a l'universitari. Membre d'un gran nombre d'institucions de les que podem destacar l'IME, l'IEC, Juventuts Musicals, Cercle Artístic, l'Enciclopèdia de Menorca, etc.

Però el millor que tenia en Joan era la seva disposició a ajudar i orientar a tot aquell que el necessités. Menorca perd un dels seus majors intel·lectuals contemporanis i el seu buit serà difícil d'emplenar.

La Biblioteca de Maó li ret homenatge amb un centre d'interès amb part de la seva obra a l'entrada de l'edifici, però ben segur que  les mostres de reconeixement a la seva tasca es realitzaran a moltes altres institucions.

Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.