Documental del mes: rebellion (2021) de Maia Kenwothy i Elena Sánchez Bellot
Un thriller sobre els orígens del moviment contra el canvi climàtic, les lluites d’egos i el xoc generacional que podeu veure a la Biblioteca de Maó el dimecres 26 d'octubre a les 20h. També es podrà veure on line a partir de dia 27.

Els activistes ambientals que formen part del grup Extinction Rebellion van passar de ser ciutadans anònims, a organitzar i protagonitzar mobilitzacions massives, que van provocar centenars de detinguts. Aquests manifestacions van acabar forçant a diversos governs a declarar estats d’"emergència climàtica" per la Terra, una història plena de matisos que ara arriba a més de 70 sales d’arreu d’Espanya.

Les dues directores, la britànica Maia Kenworthy i l'espanyola Elena Sánchez Bellot, l’any 2018 van acudir amb les seves càmeres a la presentació pública d'Extinction Rebelion al centre de Londres i durant mesos van retratar la seva evolució, no exempta de problemes i polèmiques, fins a convertir-se en un grup d'influència global.

El grup, que va començar amb 30 persones en una habitació, van aconseguir en poc més de dos anys, convertir-se en un grup d’influència arreu del món. Això no està exempt de tensions entre els integrants. La pel·lícula les dona a conèixer, mitjançant entrevistes als fundadors del grup començant per l'activista gal·lès Roger Hallam, qui va planejar una protesta amb drons contra l'ampliació de l'aeroport de Heathrow amb la qual molts dels seus companys, inclosa la seva filla Savannah, no estaven d'acord i que va acabar creant una gran polèmica.


Les dues cineastes expliquen que des del principi van observar moltes diferències entre la manera en què els mitjans informaven del moviment, com un "moviment homogeni en el qual tothom pensa i vesteix igual", i la realitat que elles veien i que intenten mostrar en el seu treball: una barreja de "veus, visions i estratègies" diferents.

L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu. Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

Tràiler

https://www.youtube.com/watch?v=XEju42kWlB8

Fitxa Tècnica

Guió i direcció: Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot

Edició: Michael Nollet

Fotografia: Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot i Amy Newstead

Música: Wayne Roberts

Disseny de so: Rick Blything

Producció: Kat Mansoor

Animació: Plume Films

Gravació de so: Nikky French

Producció executiva: Kevin Macdonald, Lisa Marie Russo, Jess Search, Sandra Whipham

Distribució: DocsBarcelona Distribution

 

Si voleu veure el documental on line ho podeu fer des del 27 d'octubre fins el 11 de novembre. A partir de dia 27 d'octubre ens podeu fer arribar un correu electrònic a <info@bibliomao.es> sol·licitant veure el film i us enviarem les contrasenyes per fer-ho.

 

 

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.