Documental del mes: Maija Isola, ella, el color i la forma (2021) de Leena Kilpeläinen

La increïble vida de Maija Isola. Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món. Podeu veure aquest documental el dimecres dia 25 de gener a les 20h a la sala de conferències de la Biblioteca de Maó, i on line al partir de dia 26.

Finlàndia i Alemanya (2021). 97 minuts. VO en finès, subtitulada en català.

L’artista finlandesa Maija Isola va revolucionar el món del disseny tèxtil durant els anys 50 i 60 amb uns estampats florals que es convertirien en un èxit global, de Nova York a Tokio. La cineasta Leena Kilpela¨inen reconstrueix la increïble vida de Maija Isola a través d’un material d’arxiu extraordinari amb fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d’animació. El resultat final constitueix un viatge al món intern d’una dona connectada amb la naturalesa i amb una imaginació desbordant.

Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.

Leena Kilpeläinen va estudiar i es va graduar al VGIK (l'Institut Estatal de Cinematografia de All-Union) a Moscou.

Ha estat directora, directora de fotografia i guionista. Com a directora de fotografia ha treballat en pel·lícules com The Children of the Big Bear (1993) i On the Edge (2002). Com a directora ha realitzat pel·lícules experimentals com Zero (2002) i Metro (2003). El seu primer documental de llarga durada va ser The Voice of Sokurov (2013).

Maija Isola, Master of Color and Form és el seu segon llargmetratge documental. Membre de l'administració del Gremi de Documentals de Finlàndia des del 2007 i Presidenta del Gremi 2009 –2010.

Si voleu veure el documental on line ho podeu fer des del 26 de gener fins el 9 de febrer. A partir de dia 26 de gener ens podeu fer arribar un correu electrònic a <info@bibliomao.es> sol·licitant veure el film i us enviarem les contrasenyes per fer-ho.

 Podeu veure el tràiler aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=WZ4t8HgDnGY 

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.