Documental del mes: El secreto del Doctor Grinberg (2021) de .....
A les 20h del dimecres 28 de setembre el podreu veure en directe i a partir del dia següent on line durant 10 dies.

Un thriller trepidant sobre la desaparició de Jacobo Grinberg, especialista en l’estudi de la telepatia.

 

Submergir-se en el misteri del doctor Grinberg implica reflexionar sobre el misteri de l’existència humana i, més que oferir respostes, descobrirem com fer-nos millors preguntes. Ida Cuéllar, director del documental, ha dedicat els darrers set anys de la seva vida a investigar el cas de la desaparició de Jacobo Grinberg, ara, presenta el resultats en un documental on es revelen proves desconegudes que reescriuen la crònica dels últims dies abans de la seva desaparició. La pel·lícula, que s’ha estrenat en diversos festivals internacionals, arriba a Espanya de la mà del Docs del Mes el proper mes de setembre.

Jacobo Grinberg va ser un científic que va treballar amb remeiers i xamans, les seves activitats confrontava entre l'acadèmia i l'esotèric. Un científic entre els xamans, un xaman entre els científics, se'l descrivia. I just part del seu misteri va ser quan a la fi de 1994 va desaparèixer sense deixar rastre, en ple clímax de la seva carrera. El doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer en estranyes circumstàncies que han donat peu a múltiples hipòtesis i teories que han contribuït a ocultar la veritat del cas. Considerat per molts com l’Einstein de la consciència, Grinberg va portar l’estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d’acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.

Seguint les perquisicions del comandant Clemente Padilla, excepcional policia que es va ocupar del cas, aquest documental va reconstruint els sorprenents fets reals que expliquen la desaparició del Dr. Grinberg. Un thriller que va mostrant els insospitats rostres del protagonista enmig de les certeses i incerteses de familiars, col·legues i amics. Una recerca que, en principi, apuntava a un crim passional, i que, a poc a poc, va anar revelant un segrest, robatori d'informació i foscos interessos governamentals. Un viatge sorprenent per diferents llocs de Mèxic, Los Angeles, Barcelona i Madrid.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=EUyQCFO501c

 

Fitxa Tècnica

Direcció: Ida Cuéllar

Guió: Ida Cuéllar, Miguel León, Juan Muñoz-Tébar, Fernanda Rossi

Direcció de fotografia: Jose Luis Bernal

Disseny de so: Laia Casanovas

Música original: Eduardo Pacheco

Muntatge: Judith Miralles, Gabriela Soria, Carlos Rufete

Producció: Carles Brugueras, Marieke van den Bersselaar, Ida Cuéllar, Inés Massa

Productores: Polar Star Films, Primo International Content

Distribució: DocsBarcelona Distribution


Si voleu veure el documental on line ho podeu fer des del 29 de setembre fins el 14 d'octubre. A partir de dia 30 d'e setembre ens podeu fer arribar un correu electrònic a info@bibliomao.es sol·licitant veure el film i us enviarem les contrasenyes per fer-ho.

 

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.