Cicle de cinema i Teatre: Ran (19) d'Akira Kurosawa
El dilluns 12 de desembre a les 19.00 a la sala de conferències de la Biblioteca Pública de Maó podreu veure aquest film comentat per Dionisio Sánchez.

Al Japó feudal del segle XVI el poderós senyor Hidetora decideix repartir els seus dominis entre els seus tres fills: Taro, Jiro i Saburo. Una distribució desigual de l'herència i l'ambició de poder dels hereus desencadenarà una sèrie de guerres i intrigues de poder que aboquessin el clan cap a la seva destrucció.

L'adaptació lliure del Rei Lear de Shakespeare que fa Akira Kurosawa en aquesta pel·lícula està considerada com una de les versions més brillants que s'han fet del bard anglès al cinema. La relació de l'ésser humà amb la naturalesa, el poder destructiu de la guerra i les ambicions humanes, són només alguns dels temes principals que travessen el llibret de Shakespeare, recollits per Kurosawa a Ran.

La magnífica ambientació del Japó feudal, l'ús del color i del vestuari així com la potència de l'acció i la poesia de les seves imatges converteixen aquesta pel·lícula en una de les millors pel·lícules èpiques de la història del cinema.


Trailer: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ran+trailer+-+akira+kurosawa#fpstate=ive&vld=cid:f054661d,vid:T4Nb5SiYvQ4

 

No és necessari apuntar-se prèviament per assistir a la projecció.

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.