Cicle de cinema i Teatre: La casa de Bernarda Alba (1987) de Mario Camus
El 19 de setembre reiniciem les prjoccions de cinema i teatre amb Dionisio Sánchez. A les 19h a la sala de conferències de la Biblioteca.

SINOPSI

Després de la mort del seu segon marit, Bernarda imposa un dol rigorós a les seves cinc filles solteres, a les quals vigila amb mà de ferro, reprimint durament els seus desitjos. L'aparició d'un home, Pepe el romà, i la seva intenció de casar-se amb la filla gran farà que es desencadenin una sèrie d'esdeveniments que desemboquessin en un desenllaç inesperat.

Escrita poc abans del seu assassinat el 1936, Federico García Lorca retrat a La casa de Bernarda Alba una societat asfixiant, dominada pel poder dels homes, en què l'honor, la violència i la salvaguarda de les aparences regeixen les relacions humanes, transformant els seus protagonistes en víctimes i botxins. L'obra de teatre va ser publicada a Buenos Aires l'any 45 però a Espanya la censura no va permetre la seva estrena fins al 1964.

En aquesta adaptació, el director Mario Camus es manté fidel al text de Lorca traslladant de manera excel·lent l'univers simbòlic del poeta, i la seva estructura poètica a l'imaginari cinematogràfic.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=j7cvlHA-6uY

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.