28 febrer 2019
Dia mundial de la dona

 Divendres 8 de març a les 19.30h.

Acte només per a adults

La Biblioteca Pública de Maó se suma a tot d'iniciatives per celebrar el Dia mundial de la dona per al 8 de març.

L'activitat constarà de dues parts:

a les 19.30 Performance "La mujer florero", una intervenció artística de la ballarina Lucía Sas, que porta la cita de Quim Monzó "como si el cuerpo femenino debiera esconderse siempre, sea bajo vestidos occidentales o burkas, y mostrarlo fuera un gran pecado"

a les 20h. Xerrada amb la filòsofa Montse Barderi sota el títol "Dones úniques que fan llegir i pensar, com Teresa Pàmies". Una conferència en clau de dona i com la lectura és motor per als canvis.

Llegir
Xerrada: Psicologia en paraules senzilles
Dimecres 6 de març a les 19h

Xerrada: PSICOLOGIA EN PARAULES SENZILLES   

A càrrec d’Esperança Camps OrfilaGraduada en Psicologia  per la UNED amb menció clínica en psicologia de la salut i intervenció en trastorns mentals i del comportament. Formació en Programació Neurolingüística, Coach empresarial, psicologia de l’esport, psicologia del coaching, gestió de direcció, maneig d’equips de treball.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

El més bonic d’aquesta vida és establir ponts d’amabilitat i sinceritat entre les persones per conectar de cor a cor. L’objectiu d’aquesta xerrada es trasmetre la meva experiència i passió per la psicologia  a fi de  despertar el teu interés i que te n’enamoris igual que ho estic jo. És una meravella quan les persones aconseguim alimentar els altres com si fóssim una dida i sentim a la vegada que ens nodreixen com a un nadó’

Llegir
Club de lectura: Marès nostrum de Damià Borràs

SISENA LECTURA: “MARÈS NOSTRUM” de Damià Borràs

?               Aquest divendres vam comentar  la novel.la "Marès nostrum"  de l’autor menorquí Damià Borràs, i vam comptar amb la seva presència per parlar de la seva nova creació literària, una novel.la negra que tracta novament de la investigació del detectiu, ja retirat, Jaume Pons, resolvent nous casos i consolidant assumptes anteriors apareguts en les altres dues novel.les que tenien el mateix protagonista.

?               L’obra  va resultar amena i agradable de llegir als lectors i lectores, que en van valorar les continues referències a l’Illa y als seus problemes més actuals.

La propera lectura serà Asesinos sin rostro de l’escriptor Hennrig Mankell, i tornarem al dia habitual de les reunions, serà el dimecres 20 de març a les 19. 00h.

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Documental del mes: Ouaga Girls

Projecció del documental del mes

Dimecres 27 de febrer a les 20.30h

El futur d'Àfrica és de les dones

A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.

En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un trist passat, trobar feina s’ha convertit en una de les grans preocupacions dels adolescents i els joves. Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen a la vida i l’esforç que suposa trobar el propi camí entre les opinions, pors i expectatives dels altres.

Les vides d’aquestes noies en el moment crucial en què acaben els estudis ens acosten a la inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.

Normal 0 21 false false false ES Llegir
20 febrer 2019
L'estatueta màgica

 L'Hora del conte amb Beta Teatre. Espectacle de creació basat en el conte de M. Jesús Cloquells.

Dilluns 25 de febrer, a les 18 h

Sala infantil

Per a infants de 4 a 10 anys 

Llegir
Adhesió al Pacte contra la violència masclista
La Biblioteca Pública de Maó, com ha fet la Xarxa de Biblioteques de Menorca de la qual en formam part, s'ha adherit al Pacte contra la violència masclista. En resposta hem rebut la següent notificació

Benvolguda Biblioteca de Maó,

Des de l’ Institut Balear de la Dona em poso en contacte amb vosaltres per agrair-vos l’adhesió al Pacte social contra les violències masclistes i els compromisos que heu assumits ja que demostren els vostres esforços i la vostra il·lusió per a millorar la igualtat en la nostra societat i prevenir, d’aquesta manera, les violències masclistes.

Al mateix temps, us vull recordar que estic a la vostra disposició per a facilitar l’execució d’aquelles accions que us vàreu comprometre a dur a terme, actuant conjuntament com agents facilitadors i dinamitzadors del canvi dins la societat.

Una salutació ben cordial,

Eva Caré

Tècnica Pacte Social contra

les violències masclistes en Menorca

Llegir
Inauguració EXPO PRIMA: Anna Gomila

  Presentam la segona exposició d'artistes joves del programa Expo Prima.

Anna Gomila és una jove estudiant de belles arts que treballa sobre el concepte d'identitat del propi cos. Segons ella mateixa explica:

Aquest projecte personal es basa a analitzar la meva experiència de corporalitat partint de la incomoditat que em provoca el meu propi cos. Partint d'aquesta premissa vull mostrar la sensació que em provoca el mateix fet de ser cos, posant en evidència la pèrdua d'identitat que causa actualment la societat contemporània en relació a les pautes socials que condicionen la pròpia corporalitat. En base en això m'agradaria realitzar un projecte expositiu on es mostri la recerca que he realitzat per tal d'expressar aquesta sensacioó a partir de la meva obra pictòrica.

Divendres dia 22 a les 18.30 H,

SALA D'ACTES DE LA BIBLIOTECA

Llegir
Taller de robòtica (6-12 anys)

 Durant el pont escolar de principis de  març s'impartiran a la sala infantil de la biblioteca 2 tallers amb l'objectiu de difondre el món de la robòtica educativa als infants d'entre 6 i 12 anys, d'una forma divertida amb recursos de Lego Education.

Dilluns 4 de març d'11 a 12:30 h. Edats: 9-12 anys (4t-6è primària)

Dimarts 5 de març d'11 a 12:30 h. Edats: 6-8 anys (1r-3r primària) 

Amb inscripció prèvia a la sala infantil ( tel.. 971369190)

Places limitades

 

 

Llegir
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.