Totes les cares del Rei Baltasar
Na Felisa López Pons ens ha ofert d'exposar la seva col·lecció de figures del Rei Baltasar, el rei Mag negre d'Orient, el més estimat de la patulea. Es tracta d'unes quaranta figures policromades de diferents mides. Una col·lecció curiosa que podeu visitar a la biblioteca i que ens dóna un toc de Nadal entranyable.
Llegir
Documental del mes: Renda Bàsica, una utopia possible?
Dimecres dia 20 a les 20.30, el documental corresponent al mes de desembre

Sinopsi

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

Sobre la direcció (Christian Tod)

Christian Tod (1977) és un economista reputat que actualment treballa en la seva tesi sobre la renda bàsica. La seva primera pel·lícula va ser Fatsy - The Last Cowboy of Austria (2007), amb la qual va rebre una menció d'honor al Crossing Europe Film Festival de Linz. L'any 2010 va presentar Es Muss Was Geben, seleccionada com a pel·lícula inaugural del Crossing Europe Film Festival i estrenada en cinemes l'any 2011. Renda bàsica (Free Lunch Society) és la seva darrera pel·lícula i la més ambiciosa, sobre un tema tan complex com la renda bàsica universal.

Premis i Festivals

  • Official Selection, CPH:DOX* - Dinamarca, 2016
  • Diagonale, Festivale of Austrian Film - Àustria, 2017
Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Presentació de la web Passeig literari pel s. XVIII

 En la roda de premsa de la presentació de la web Passeig literari pel s. XVII es van donar compte del procés i dels continguts d'aquesta iniciativa produïda per la Biblioteca Pública de Maó i realitzada per Illetra.


Llegir
13 desembre 2017
Passeig literari al s. XVIII

La Biblioteca Pública de Maó ha encarregat a ILLETRA la confecció d'aquesta web per difondre el patrimoni lietari del nostre ric segle XVIII.

Es pot fer virtual però també podeu encarregar el passeig real a ILLETRA

El passeig literari del XVIII és un web que proposa un recorregut virtual per la Maó setcentista. Al plànol estan marcades un seguit d’aturades que es relacionen amb fragments d’obres literàries del segle XVIII o d’autors de l’època actual que s’inspiren en aquest període històric de Menorca per crear els seus textos. El punt de partida és la ruta literària inspirada en la novel·la Els Nikolaidis de Josep Maria Quintana duta a terme per Illetra. L’itinerari s’ha anat ampliant amb la recerca d’altres escriptors a fi de recrear el context històric, social i cultural que es va viure a l’illa en aquella època i, especialment, a Maó. Aquests i altres aspectes s’aprofundeixen en les pestanyes dedicades a la Il·lustració, els anglicismes i la cronologia. Naturalment, els continguts que donen forma al web es poden anar ampliant i perfilant. De la mateixa manera que un passeig físic pot començar a un o altre punt i té la possibilitat de canviar tant com es faci, aquesta proposta també pot créixer amb el temps, actualitzant-se a fi que la història no s’oblidi.

 
Llegir
Taller de booktràiler per a joves

 La biblioteca organitza un taller de booktràilers per a joves entre 10  i 18 anys. Què no saps que és? Idò és la creació d'un video a partir d'una lectura. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca al telefons 971369190 o a l'adreça info@bibliomao.es

Cal que portis el mòbil o bé càmera de video

Aquest és el programa:

PROPOSTA DEL TALLER “FEM UN BOOKTRAILER”
Professor | Macià Florit Campins
1 | INFORMACIÓ PRÀCTICA
Lloc: Biblioteca Pública de Maó
Dates: 3, 4 i 5 de gener de 2017
Horari: 10-13h.
Número d’alumnes: 20 màx.
Edat: 10-18 anys.
2 | ESTRUCTURA I CONTINGUTS
A. Primera sessió: Imagino el meu booktrailer
- Introducció: què és un booktrailer i visionat d’exemples
- Escriptura del guió
- Tècniques de rodatge
B. Segona sessió: Llum, càmera i acció!
- Rodatge, captura i organització d’imatges
- Introducció al software d’edició: Filmora
C. Tercera sessió: Ordenar totes les peces
- Edició dels booktrailers
- Publicació i projecció: anem d’estrena!

Llegir
El (sin) sentido. Documental i debat

 Dimecres dia 13 de desembre a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Projecció i debat entorn del documental EL (SIN) SENTIDO. Una vintena de persones entre filòsofs, escriptors, psiquiatres, músics, artistes, científics intenten respondre a la pregunta: té sentit la vida?

Guió i idea original de Juan José Suárez Losada; direcció de Lluís Escartín; producció de carles Jiménez.

Amb el debat intervindran Antoni barber, filòsof, i Margarita Ballester, poeta.

Llegir
Plec de lectura: Margarita Comas
Margarita Comas va néixer a Alaior l’any 1892, filla del mestre Gabriel Comas, natural d’Esporles (Mallorca), que va inculcar als seus cinc fills l’amor per l’estudi i l’educació. Després de cursar estudis de Magisteri, Margarita Comas es va llicenciar i doctorar en Ciències Naturals. Molt vinculada a la Institució Lliure d’Ensenyament, va treballar a diferents Escoles Normals i a la Universitat de Barcelona. Va freqüentar també les Universitats de París i Londres i, malgrat dedicar-se uns anys a la investigació científica, va decantar-se sobretot pel camp de la pedagogia, on és reconeguda com una figura cabdal de la renovació pedagògica. Exiliada a Anglaterra abans de finalitzar la guerra civil, va continuar la seva labor professional en aquell país fins a la seva mort l’any 1973. És autora de nombrosos llibres i publicacions de caire científic i pedagògic. L’ajuntament de Maó l’ha declarada filla il·lustre. Llegir
Taller de manualitats de Nadal

 Enguany  cosirem!
Farem un Arbre de Nadal amb tela d’arpillera i aplicacions a càrrec de Rosa Andrès amb la colaboració de Mishas. Merceria creativa

Si us agrada cosir amb dídal haureu d’en dur un i si teniu tisores  per tallar tela també podeu endur-les encara que no són imprescindibles.

Tenim 12 places i podeu fer la inscripció als taulells de la biblioteca, per telèfon o al contacte de la nostra pàgina web dat de tot al angle superior dret, clicant sobre el sobre verde.

Us esperem! dilluns 18 a la sala d'actes a les 17 h.

Llegir
1 desembre 2017
Dos nous llibres de Menorca
 

CARDONA TRUYOL, Bep (recopilació i estudi). Cançoner popular de Menorca (I). IME. Col Capcer 33


En Bep Cardona és un estudiós de la música de Menorca. És molt coneguda la seva web sobre els discos editats de música menorquina, un catàleg molt exhaustiu. Aquest és el primer volum del que serà el corpus de la música popular d'arrel tradicional més complet que tinguem a Menorca, amb un estudi introductori de l'autor, amb les lletres i les partitures, amb les referències discogràfiques i amb un comentari ben documentat sobra cada cançó. El primer volum recull les gloses i les cançons folklòriques, les cançons de les festes, els romanços, les llegendes, les cançons infantils, les cançonetes curtes i finalment les de bressol. Aquest llibre és per tant una joia de la cultura musical de Menorca, rica com sabem i viva com podem comprovar.
GARCIA, EVA (edició i coordinació). Farragut y Menorca. El legado español en la US Navy. Edita Ministerio de Defensa y The Lagacy. Madrid. 2017


Ens ha arribat a la biblioteca una edició mot acurada sobre el llegat militar de qui va ser el primer almirall de la marina dels Estats Units, David Glasgow Farragut, d'ascendència menorquina. El llibre és profusament il·lustrat amb fotografies, dividit en set capítols que analitzen cadascun un aspecte d'aquesta relació. És editat en castellà i anglès i hi escriuen alguns dels nostres més prestigiosos investigadors. M. À. Limon parla sobre la base naval nordamericana al port de Maó; Jaume Sastre sobre la família Ferragut; G. Julià escriu sobre la petjada dels Ferragut als USA; L. Alejandre tracta de la relació de la US Navy amb l'Illa del Rei; J.L. Terrón Ponce parla del cementeri angloamericà del port de Maó. Es tracta d'una publicació que pretén establir vincles d'amistat entre Espanya i els USA.


Llegir
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.