Horari Festes de Nadal, Cap d'Any i Reis
Amb motiu de les festes de Nadal i Cap d’Any la biblioteca tancarà els dies:

DESEMBRE:

dissabte 24

dilluns 26

dissabte 31

GENER

dijous 5 pel capvespre

divendres 6

dissabte 7


Llegir
20 desembre 2016
Merry Cooking

Exposicióde llibres de cuina per celebrar aquestes festes en companya de es persones que volem .

Idees per fer tapes, canapes, entrants , mejars exòtics i molt més!

Es troba a la plata baixa al costat de l'escala principal 

 

Llegir
15 desembre 2016
Un convit a les lletres

 Els fotògrafs Alvaro Anglada i Pau Gener del club de fotografia del Cercle Artístic ha retratat  els escriptors de Ciutadella. cada escriptor és caracteritzat amb algun element o postura que el relaciona amb l'obra escrita o amb les preferències literàries. Així Joan López Casasnovas, que durant anys va usar el pseudònim Pere Xerxa com escriptor és retratat com un pescador.

Cada fotografia va acompanyada d'un text seleccionat d'un autor de referència i d'una explicació del perquè d'aquesta tria personal, així per exemple l'historiador Miquel Casasnovas, va elegir l'Odissea, com el primer llibre de relat històric, o bé Pau Faner tria un llibre d'aventures El Corsari Negre de Salgari.

Una exposició divertida que us agradarà. Convidam als autors de les fotos que continuin el projecte amb els altres autors de la resta de l'illa, perquè aquío només hi ha els de ponent.

Llegir
15 desembre 2016
Bon Nadal
La Biblioteca us desitja bones lectures per al 2017
Llegir
Taller de manualidats de Nadal per a adults

3ª edició des "Taller de manualitats de Nadal"

Farem un angelet de goma eva decorat amb diferents materials. Al taller hi haurà de tot, però si voleu podeu endur-vos materials per decorar i les vostres tissores.

Les inscricpcions s'han de fer al taulell de préstec, per telèfon o mitjançant el contacte d'aquesta página web  abans de dia 14 de desembre.

15 places 

Si voleu veure amb més detall la feina clicau sobre la foto 

Apuntau-vos-hi! Passarem una bona estona! 

Llegir
Els últims antics llibres de cuina

En vistes del moment àlgic de la cuina a Menorca, ressenyam aquest mes dos llibres de receptes. Tot dos són llibres trets dels rebots antics del segle XIX. El primer editat per l'IME recull les receptes de dues senyores de la burgesia maonesa, mare i filla. Es tracta de cinquanta quatre receptes que mostren els interessos gastronòmics d'una època, sobretot de la rebosteria, pastes, conserves, pastissos i bunyols, dolçaines ben pròpies d'una classe social benestant. Escrites en català, hereva encara d'aquella Il·lustració maonesa del XVIII, són plats de la cuina menorquina que incorporen influències gastronòmiques d'arreu.

El segon receptari pertany a una casa aristocràtica de ponent tal com indica el títol i recull 121 receptes més 6 begudes. També com el primer llibre, aquest mostra influències forasteres (especialment anglesa i francesa) i productes poc usuals en la cuina tradicional, però que conviuen amb la cuina tradicional menorquina. Una cuina refinada, de demostració de classe social alta, sorprèn la diversitat i la quantitat. Ambdós llibres, més enllà de la informació històrica que porten, contribueixen al moment dolç de la gastronomia illenca actual, i a més permeten una nova lectura de la tradició i la recreació de noves possibilitats.


Bàbara Soler Siquier i Bàrbara Oliver Soler. Llibretes de cuina del s. XIX. Ed. IME Col. Capcer, 32. Menorca 2916. Edició i introducció de margarita Cursach Seguí.

Bep Al·lès Salvà. Cocina señorial de Menorca. El recetario de los Salort de Ciutadella (1860-1917). Ed. José Manuel Allés. Ciutadella. 2015.

Llegir
Nova màquina d'autopréstec
La biblioteca ha comprat una nova màquina d'autopréstec i devolució. Aquestes màquines ens ajuden a millorar el servei ja que ens permet d'atendre més els usuaris en aspectes humans, que de moment les màquines encara no saben fer: parlar sobre gustos i fer recomanacions segons cada persona, segons les seves necessitats i preferències. Les màquines ens donen temps per dedicar a coses més importants. És molt senzill d'usar; apreneu-ne i no haureu de fer coa. El funcionament és igual a la màquina instal·lada al taulell d'entrada. La nova està ubicada a la secció infantil, però la pot emprar qualsevol usuari. Milloram l'eficiència.
Llegir
30 novembre 2016
Entre dos fills

 Presentació de la novel·la Entre dos fills de Maria Vilanova.

Prsenta l'escriptor Josep Masanés. Llegeix fragments l'actor Ernest Serrahima.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Es pot continuar estimant qui t’ha clavat una daga a l’ànima i t’ha arrabassat el que més estimaves? Es possible sobreposar-se al dolor punyent d’una pèrdua sense remei, per tal de desafiar el dol, l’oblit, l’odi, la incomprensió del drama, l’atorgament del perdó, l’acceptació del que ha passat?

Entre dos fills és la història verídica que la mare d’un antic alumne de la Maria Vilanova i Vila-Abadal va confiar a l’autora, perquè l’expliqués al món. Un relat per conèixer els límits del nostre amor i la nostra compassió. Tots podríem trobar-nos en el lloc d’aquesta mare.

‹‹Un cop de puny a l’estómac que explica el valor, el desconsol i l’amor incondicional d’una mare.››

                                      IRENE TORTÓS-SALA- Llibreria l’Altell

‹‹Per llegir d’una tirada, amb el cor encongit i la mirada atenta, sentint el dolor, la compassió i la fortalesa de les protagonistes.››  

                                       SÍLVIA MUNTANÉ- Saltamartí Llibres

 

‹‹Un relat esfereïdor que ens fa reflexionar sobre l’amor incondicional d’una mare pels seus fills.››

                                OLÍVIA PASCUAL- Llibreria l’Aranya            

Llegir
Comentari de la tercera lectura del club: Cuando la revolución termine de Leila Nachawati

 
 Aquest dimecres 23 de novembre, vam comentar a la reunió la novel.la "Cuando la revolución termine" de l’autora Leila Nachawati, que ens va endinsar a una realitat llunyana i desconeguda: la dictadura siria i els grups revolucionaris que s'hi enfrenten. És una situació lacerant, i ens la mostra a partir de petites històries que s'ensamblen amb una tècnica caleidoscòpica per mostrar-nos aquesta crua realitat. És la història del despertar ciutadà de l'Orient mitjà i el Nord d'Àfrica davant la pèrdua de la llibertat.
 L’obra va agradar molt els lectors i lectores, els quals li van donar una nota mitjana de 8.
 Aquesta lectura, a més a més, té l'al.licient de la vinguda de l'autora a aquesta Biblioteca el proper gener per parlar de la seva obra amb els diferents clubs de lectura de Menorca.

 La propera lectura serà “La mano del emigrante” de Manuel Rivas dia 21 de desembre a les 19.00h.

Marga Llovet coordinadora del club
 

Llegir
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.