23 desembre 2014
QUARTA LECTURA: “MUUU”
Aquest dimecres abans de Nadal vam comentar al Club de lectura la novel.la "Muuu" de l’autor David Safier. L"obra tracta de Lolle, una vaca que resideix en una granja del nord d"Alemanya. Dos desafortunats successos fan que es replantegi la seva vida, assesorada per un gat italià que li dóna esperances, dient-li que a l"Índia hi ha una completa llibertat per a les vaques. Esperançada, decideix fugir una nit amb un parell de vaques cap a aquesta llunyana terra.
L’obra va ser de fàcil lectura i molt entretinguda, i els lectors i lectores, li van donar una nota mitjana de 7.
La propera lectura serà Crónicas birmanas de Guy Delisle, dia 28 de gener a les 19.00h.
BON NADAL I BON COMENÇAMENT DE L"ANY 2015!!!! Llegir
PLYUSHKIN CONTRA DIÒGENES, UN VIATGE D"ANADA I TORNADA
Presentació de l"audiovisual, el proper divendres 19, a les 20:30 h, a la sala d"actes de la Biblioteca!

"Plyushkin contra Diògenes. Un viatge d"anada i tornada" és un curtmetratge documental de Macià Coll i Macià Florit amb la participació de Martí Mesquida i Magdalena Llorens, rodat entre 2011 i 2013 a Ciutadella de Menorca. Miquel Mesquida fou un ciutadellenc que va patir el mal anomenat Síndrome de Diògenes. Després de la seva mort, el seu fill Martí emprèn el camí invers de desfer-se metòdicament de tot l’acumulat durant quaranta anys.

FITXA TÈCNICA
Guió i direcció: Macià Coll i Macià Florit
Realització i edició: Macià Florit
Música original: Alan Florit. Snowman Lost His Head.
snowmanlosthishead.blogspot.com.es
Duració: 27 minuts.
Format: Mini-Dv. 4:3.
Amb imatges cedides per part de Gerard Febrer i temes musicals cedits per cortesia de Mazoni, Leonmanso i Miquel Serra.
Festivals i premis:
- Sel·leccionat al Festival Internacional de Cinema Solidari KO & Digital (Sant Sadurní d"Anoia) Llegir
12 desembre 2014
NADAL A LA BIBLIOTECA
No us perdeu la setmana cultural nadalenca de la Biblioteca Pública de Maó, amb activitats per a petits i grans. Llegir
MENORCA: CAMINS I PEDRES de Xisco Roig i Roger Mata
Presentació del llibre, el proper dimarts 16, a les 19 h, a la sala d"actes de la Biblioteca!

Menorca amaga moltes de les raconades verges més singulars del Mediterrani, un patrimoni no sempre conegut, però que és fonamental per entendre el valor natural de l"illa i la seva història. Platges, cales, dunes, penya-segats, barrancs i zones humides pinten el litoral menorquí de blanc, ocre, gris, roig, verd. Són els colors de les roques que afloren a l"illa, unes roques que, al cap del temps, l"erosió i, en alguns casos, l"acció de l"home han anat esculpint fins a configurar una geomorfologia molt rica i diversa.

A "Menorca: Camins i Pedres", els autors ens conviden a descobrir aquest patrimoni natural per mitjà de 48 fitxes de les zones de l"illa que tenen un especial interès geològic i geomorfològic. El lector hi trobarà explicacions didàctiques i fotografies il•lustratives, a més d"informació pràctica per accedir als punts d"interès.

La guia que teniu a les mans està pensada per a tots aquells excursionistes, viatgers i amants dels espais oberts que vulguin gaudir de la bellesa i la singularitat dels afloraments que atresora Menorca. Els que ja coneguin l"illa, de ben segur que se sentiran motivats a redescobrir-la; aquells que no hi hagin estat mai, tenen a "Menorca: Camins i Pedres" una invitació a viure-la pel seu estadi natural primer: el paisatge geològic i geomorfològic. Llegir
ELS PASTORELLS: Contacontes musical amb Laia García i Àngel
La interminable i immortal història dels pastorells de Nadal, amb àngels i dimonis. Fem teatre dins el teatre i expliquem les peripècies de dos pastorets que les passen canutes intentant esquivar els dimonis per arribar a l’establia a veure el Nen Jesús. L’eterna lluita entre els bons i els dolents.
Unes històries divertides i xistoses que ens acosten al ritual de les festes nadalenques. Amb cançonetes incorporades!

DIMECRES 17 DE DESEMBRE, A LES 18 H.
A LA SALA INFANTIL Llegir
TERCERA LECTURA: “EL FIN DE LOS BUENOS TIEMPOS”
Aquest dimecres vam comentar al Club de lectura la novel.la de l’autor Ignacio Martínez de Pisón, “El fin de los buenos tiempos", un recull de tres històries que representaran tres variacions sobre un mateix tema, el de les relacions entre pares i fills i la seva impossibilitat d"enteniment.
L’obra va ser de fàcil lectura encara que el tema era un xic pessimista. Amb tot, els lectors i lectores, li van donar una nota mitjana de 7.
La propera lectura serà Muuu de David Safier, dia 17 de desembre a les 19.00h. Llegir
TALLER D"SCRAPBOOKING PER A ADULTS: Miniàlbum Arbre de Nadal
Dilluns 15 de desembre de 17 a 20 hores a la biblioteca a cárrec d"Esperança Pallicer
Inscripcions al taulell de préstec des de dia 1 de desembre.

Material necessari:
Llapis, regla i si tens, materials per a decorar (botons, cintes, figures troquelades).
Si tens troqueladors també els pots endur

Apuntau-vos!!! Tenim lloc per a 15 persones.
Llegir
14 novembre 2014
LLEGIM PER UN MÓN MILLOR
A la biblioteca infantil hem muntat un expositor amb el 1r lot de llibres i pel.lícules infantils seleccionats pel Fons Menorquí de Cooperació. Són obres de qualitat que tracten el valor de la pau, la solidaritat, la justícia...

Romandran a la biblioteca de Maó des del 3 de novembre al 4 de febrer. Després començaran una itinerança per la resta de biblioteques de l"illa.

En podeu veure el llistat al PDF adjunt. Llegir
RATES I RATOLINS DE BIBLIOTECA
A la secció dels més petits tenim rates i ratolins per tot arreu: el ratolí Frederick de Leo Lionni, la rateta Julieta, la Maisy, l"Stuart Little, el ratolí Pérez, ratolines ballarines, ratetes presumides i cap moixet que els faci por...
Vine i els coneixeràs i no t"oblidis de dur un trosset de formatge, que tenen molta gana! Llegir
5 novembre 2014
CLUB DE LECTURA
"El fin de los buenos tiempos" d"Ignacio Martínez Pisón és la propera lectura del Club de Maó.
Dimecres, 26 de novembre a les 19 hores a la biblioteca.
Llegir
1
2
3
4
5
6
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.