QUARTA LECTURA: “El amante lesbiano” de José Luis Sampedro
Dimecres 20 de desembre vam comentar la novel.la de José Luis Sampedro “El amante lesbiano”.
Aquesta obra ens parla d’un home que es sent dona, que adora les dones i somia que arribarà un dia en què podrà despullar-se d’allò que li ha estat imposat i així podrà mostrar-se tal com és. Una ardorosa història d"amor entre una dona que desitja un home sense masclisme i un amant fetitxista que gaudeix en la submissió.
L’obra no va agradar gaire els lectors i lectores, que li van donar finalment una nota de entre 4 i 6.
La propera lectura serà la novel.la “El curioso incidente del perro a medianoche” de Mark Haddon, dia 22 de gener de 2014 les 20.00h. BON NADAL I BON COMENÇAMENT D’ANY 2014!!!
Llegir
ONZENA LECTURA:  “El café de Qushtumar” de Naguib Mahfuz
Dimecres 19 de juny vam trovar-nos per comentar la novel.la “El café de Qushtumar” de Naguib Mahfuz. En aquesta obra, quatre amics, Taher, Sadiq, Ismael i Hamada, ja en la seva vellesa, es reuneixen per explicar què ha estat de les seves vides. Amb les seves experiències contemplem el retrat amable i fins i tot burleta de la història del Caire i Egipte des de principis del segle XX fins als nostres dies.
L’obra va va agradar força els lectors i lectores, els quals li van atorgar una nota de entre 8 i 9.
Amb aquesta lectura ha conclòs el curs del Club de Lectura 12-13 i hem aprofitat entre tots els assistents per triar les lectures per al curs vinent 13-14 que començarà de nou el 25 de setembre. Seran les següents:
1era......... 25 de setembre: Andrés Trapiello: Al morir Don Quijote
2ona......... 23 d"octubre: Naguib Mahfuz: El callejón de los milagros
3era......... 20 de novembre:Naguib Mahfuz: Dulce Chacón: Algún amor que no mate
4rta......... 18 de desembre: José José Luis Sanpedro: El amante lesbiano
G. García Mártquez: Del amor y otros demonios
5ena.......... 22 de gener: Mark Haddon: El curioso incidente del perro a medianoche
6ena.......... 26 de febrer: José Saramago Ensayo sobre la lucidez
7ena.......... 26 de març: Isabel Allende: Eva Luna
8ena.......... 30 d"abril: Stendhal: Rojo y negro
9ena......... 28 de maig: Dai Sijie: Balzac y la joven costurera china
10ena.........18 de juny: Jasmina Khadra: Las golondrinas de Kabul

MOLT BON ESTIU A TOTS I A TOTES I… FINS AL SETEMBRE!!!!!!
Llegir
UN CALENDARI D"ADVENT DIVERTIT
Entre els dies 16 i 20 de desembre, cada capvespre, a les 18.00 h. a la sala d"actes de la Biblioteca obrirem les finestres del Calendari d"Advent, jugarem amb els jocs de sempre i cantarem les cançons de Nadal.
És una col.laboració entre l"Ajuntament de Maó i la Biblioteca Pública de Maó Llegir
Entrevistes als nostres lectors: JOAN PONS MOLL
Les biblioteques, definides tradicionalment com a magatzem de llibres, de cada dia assumeixen funcions noves. Com a conseqüència de l’augment i la varietat de serveis que ofereixen ha augmentat també el nombre de persones que les utilitzen. Tot seguint aquesta evolució, a poc a poc les biblioteques han passat a valorar com a major tresor que conserven, com el millor indicador del seu rendiment cap a la societat, més que la col·lecció de llibres que tenen el conjunt d’usuaris que en formen part.
La consideració major dels usuaris per part de les biblioteques es manifesta en una participació major d’aquests i una major recepció d’aquestes en quant a propostes de compres de llibres i suggeriments en general per a la biblioteca, la qual cosa fa que, de cada dia més, aquestes es desenvolupen d’acord amb les propostes i demandes dels usuaris.
Varietat de serveis, varietat d’usuaris. Dins de la sèrie d’entrevistes que hem emprès dins de la xarxa de biblioteques de Menorca per tal de conèixer millor els punts de vista, els interessos dels diferents tipus d’usuaris i usuàries,   avui hem triat Joan Pons Moll, historiador, un tipus de lector poc comú, ja que la consulta de documents de l’Arxiu Històric és, en relació a d’altres, un servei molt poc utilitzat.
Nascut el 1931, ha treballat per a l’Institut Nacional de Previsió a l’administració de la Residència Monte-Toro fins la seva jubilació. Fundador del PSM en els temps de la Transició, ha participat a la vida cultural menorquina com a promotor del Cine Club de l’Ateneu de Maó i en diferents àmbits. Són conegudes les aportacions que ha fet al coneixement de la història del seu poble, Es Migjorn Gran. La importància que tingué la creació de l’església parroquial per a la fundació del poble, el mateix fet ocorregut a Fornells, les festes de Sant Cristòfol, l’evolució demogràfica del nostre poble més meridional són alguns dels treballs seus que han arribat a nosaltres a través de monografies, articles de revistes, programes de festes, diaris i d’altres publicacions. La recopilació de notícies per a la formació de la seva història el du a consultar també d’altres arxius històrics a l’illa, com ara l’arxiu diocesà o el propi arxiu municipal d’Es Migjorn Gran. No seria fàcil trobar un exemple més eloqüent que ell d’allò que dèiem, del valor que aporten els usuaris de les biblioteques a la seva evolució.

Quins serveis de la biblioteca empreu o més li agraden?
Donades les meves afeccions, els serveis de que més ús he fet són els de l’Arxiu Històric, especialment: Secció de Protocols, Reial Patrimoni, Hemeroteca, Microfilms. Però també consultat llibres de la biblioteca de temàtica general, i d’especialitzats sobre Menorca.
 Trobeu còmode l’accés a la biblioteca?
L’accés a la biblioteca i a l’arxiu són còmodes per mi, i sempre he estat atès amablement i de manera eficient, tant pel director de la institució, com pel personal que es relaciona més directament amb els usuaris.
Veniu per aquí amb molta freqüència?
Venc a la biblioteca amb certa assiduïtat i de manera més o menys constant, encara que amb alguns lapses, segons els temes que estigui treballant.
Sou amic de les noves tecnologies, de la informàtica?. Les empreu?
No he entrat en contacte amb les noves tecnologies de la informàtica. Faig ús de l’ordenador com d’una màquina d’escriure, amb les avantatges que comporta el nou instrument.
Coneixeu les web de la Xarxa i de la Biblioteca?
No el conec.
Dels últims canvis que hi ha hagut a la biblioteca, digueu-nos: quins són els que més vos agraden, quins els que menys?
Els canvis que hi ha hagut últimament no m’han afectat en l’ús que jo faig de l’arxiu i la biblioteca.
Quines millores proposaria per a la biblioteca?
En aquest moment, no se me n’acudeix cap.
Quina és la darrera novel·la que ha llegit, l’últim llibre?.
Darrera novel·la: Per relax, estic rellegint la col·lecció “La cua de palla”, de novel·la negra.
Últim llibre: “Menorca 1936. Violencia, Represión y muerte” de Juan José Negreira Parets.
Moltíssimes gràcies, Joan. Heu estat molt amable.

(Entrevista realitzada per Juan Fco. Sánchez Nistal)


Llegir
Els nius urbans de les oronelles
Aquest és el títol d’una col•laboració que publicava el diari Menorca dimecres passat dia 20, signada per Joan Gomila Portella, arquitecte.
En ella, l’autor es fixa en un element arquitectònic original, característic de les façanes de l terme de Maó que es construïren durant el període que hi expressa.
La curiositat li ha dut a investigar, i a trobar en aquest Arxiu Històric quines foren les causes d’aquest element propi de la nostra arquitectura tradicional.
Aquesta característica, que perdura encara en moltes cases, pot dir-nos fins on arribava els casc urbà en aquella època, però l’autor transcendeix el punt de vista històric o purament arquitectònic, per fer notar cóm un element tan ximple pot esperonar la imaginació dels al•lots i al•lotes que viuen en aquestes cases. Considera també que aquest element original no afecta només el paisatge urbà i els edificis. N’atrau i en fa llars també a milers d"oronelles que cada primavera donen vida al cel blau de la nostra ciutat.
Llegir
TERCERA LECTURA: “Algún amor que no mate” de Dulce Chacón
Dimecres 20 de novembre vam comentar la novel.la de Dulce Chacón “Algún amor que no mate”, on es planteja un problema tan d"actualitat com pot ser la violència de gènere. Aquí Chacón narra el greu conflicte de la dona maltractada a través de la història de Prudència, una dona enamorada del seu marit, colpejada pel desamor, la gelosia i la traïció.
L’obra va va agradar els lectors i lectores, i va donar peu a parlar d"un tema tan real con controvertit a través d"una lectura senzilla i enriquida per diverses veus narratives. Finalment els lectors /-es li van donar una nota de 6.
La propera lectura  serà la novel.la “El amante lesbiano” de José Luis Sampedro, dia 18 de desembre a les 20.00h. Llegir
11 novembre 2013
TEMPS DE BOLETS
Ha arribat la tardor i és temps de bolets. De moment el temps, no ens acompanya, però continuant amb la tradició hem tret els llibres sobre el tema dels prestatges i els hem posat a un lloc ben visible a la entrada de la biblioteca.
Podeu trobar guíes, manuals, obres generals d’Espanya i de Europa llibres per a nens, llibres per a cuinar bolets i sobre tot, es clar, referents als que podem trobar a Menorca.

Aprofitem per recomanar-vos pàgines web on podeu trobar més informació:
GOB:
www.gobmenorca.com/campanyes/bolets

Universitat de les Illes Balears. Museu Balear de Ciències Naturals:
http://bolets.uib.es/cas/

Consell insular de Menorca. Menorca Reserva de la Biosfera:
http://lifeboscos.cime.es/documents/docs/LifeBoscos%5CP2X0076%5CREV0.pdf

Cercle Micològic Menorca:
http://www.micomenorca.com/

Informació Google:
https://sites.google.com/site/setasenmenorca/system/app/pages/sitemap/hierarchy.
Llegir
1
2
3
4
5
6
7
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.