NOVETATS AL CENTRE D’INTERÈS DE LLIBRES EN ÀRAB
Hem adquirit nous títols de literatura en llengua àrab i nous mètodes per aprendre aquesta llengua.
Per fer la selecció hem contat amb la col•laboració de Jenina Mitjana, treballadora social de l’ajuntament de Maó, juntament amb persones d’origen magrebí que viuen a Maó.
Moltes gràcies a tots!

Cliqueu a : llegir notícia per veure en PDF el catàleg de llibres adquirits
Llegir
TERCERA LECTURA: “SUEÑOS EN EL UMBRAL” de Fàtima Mernissi
Dimecres 21 de novembre vam comentar els lectors i lectores aquesta novel•la de Fàtima Mernissi. Amb aquesta obra que explica les peripècies d’una al.lota d’uns nou o deu anys, desperta i enginyosa, i la seva família, Mernissi consegueix enllaçar un relat divertit i molt interessant sobre els costums i les tradicions en un harem marroquí. El tema que surt en el fons és el desig d’ alliberament de la dóna a través de l’educació, la saviesa, la solidaritat i el progrés.
L’obra va agradar molt els lectors i lectores, els quals li van donar una nota mitjana de 9.
La propera lectura serà “Los pazos de Ulloa” de Emilia Pardo Bazán, dia 19 de desembre a les 20.00h.

Llegir
VINE A DESCOBRIR LES FANTÀSTIQUES HISTÒRIES DE NA LLIBRETINA!
Na Llibretina visitarà sa biblioteca amb un caramull d"activitats molt divertides per passar una molt bona estona entre amics, contes i aventures!
(Per a fiets i fietes a partir de 6 anys. No necessiten anar acompanyats)

DIMECRES 7 DE NOVEMBRE (18 h.): Na Llibretina viatja pel món
DIMECRES 21 DE NOVEMBRE (18 h.): Na Llibretina i els pirates
DIMECRES 5 DE DESEMBRE (18 h.): Na Llibretina i els contes del revés
DIJOUS 27 DE DESEMBRE (11 h.): Na Llibretina per Nadal

Durada de l"activitat: 1 hora i mitja. Llegir
SEGONA LECTURA: “EL AÑO DEL DILUVIO” d"Eduardo Mendoza
Dimecres passat vam comentar els lectors i lectores la novel•la de Eduardo Mendoza. Aquesta obra tracta del conflicte que viu una monja, sor Consuelo, que administra un ruïnós hospital els anys cinquanta. És seduïda per un cacic poderós i aquest fet i el contacte amb els “maquis” a la muntanya li canviaran la seva percepció del món que l’envolta. Aquesta és una obra amb un fort component humà, que caracteritza els seus herois i heroïnes.
L’obra va agradar de manera desigual els lectors i lectores, els quals li van donar una nota mitjana de 7’5..
La propera lectura serà “Sueños en el Umbral” de Fátima Mernissi, dia 21 de novembre a les 20.00h.

Llegir
when we hear the voice of  earth / Kaori Ishihara
Aquest divendres, dia 26, a les 19:00 h. Kaori Ishara presentarà el llibre
Quan escoltem la veu de la terra: when we hear the voice of Earth,
Un conte per a fillets i adults.
Projecció narrada, sons i instruments.
Per l\\"autora i il.lustradora: Kaori Ishihara

Llegir
22 octubre 2012
Concurs de lletres i mots
El concurs Lletres i mots tindrà lloc aquest dimecres 24 d’octubre, a les 11 h.,
a la Biblioteca Pública de Maó amb motiu del Dia de la Biblioteca i de l’Any Alcover.

És un concurs adreçat als estudiants de 3r d’ESO en el qual hi participaran tots els instituts i centres concertats de Maó que imparteixen aquest nivell: IES Pasqual Calbó, IES Cap de Llevant, IES Joan Ramis, La Salle, Cor de Maria i St. Josep. Cada centre aportarà tres alumnes seleccionats que competiran de manera individual. Seran 18 concursants en total.

El concurs consistirà a lletrejar paraules que s’usen o s’han usat a Menorca, però no tenen perquè ser exclusives de Menorca.
Estaran clasificades amb 4 nivells de dificultat i totes compten amb una característica comú: estan incloses al Diccionari català-valencià-balear (DCVB), també anomenat Diccionari Alcover-Moll (http://dcvb.iecat.net/), en honor als seus creadors.
Per torns, cada participant haurà de lletrejar una paraula. Si la lletreja correctament, tindrà la possibilitat de lletrejar-ne més.
Al primer error comès, podrà emprar un comodí i si encerta la pregunta continuar el joc i, al segon error, quedarà eliminat.
L’assistència com a públic és oberta i serà una bona ocasió per escoltar les nostres paraules més quotidianes i d\\"altres d\\"ús adormit i gairebé extingit.
El concurs es desenvoluparà també a altres biblioteques de Menorca i culminarà amb una gran final que se celebrarà en el context de la Fira del llibre en català, com a acte de promoció de la llengua catalana, el diumenge 4 de novembre a Ferreries.
Llegir
3 octubre 2012
El camino del perdedor.
Aquest és el títol suggerent que Xavier de Melo ha triat per agrupar en un sol volum tots els ensenyaments que li ha aportat la seva experiència.
Només coneixíem a Xavi com a pallasso i dinamitzador cultural. Per aquesta raó ens ha sorprès la vessant filosòfica que mostra en aquesta obra inèdita.
La presentarà pròximament en aquesta casa. Hi xalarem, segur, sobre tot si t’animes a venir, lector, lectora.
Idò. Ja sabeu. Divendres, dia 19, de capvespre a les 7’30, a la vostra biblioteca!! Llegir
COMENÇA EL NOU CURS 12-13 DEL CLUB DE LECTURA!!!!!
Reprenem, un curs més, amb moltes ganes de llegir i comentar les lectures, la marxa del nostre Club. Com sempre, serà al primer pis de la Biblioteca un dimecres de cada mes a les vuit del vespre. Així doncs, ja ens vam trobar dimecres 26 de setembre per inaugurar la temporada i comentar la primera lectura. Tot seguit teniu el comentari:

PRIMERA LECTURA: “EL DIOS DE LAS PEQUEÑAS COSAS”
Dimecres passat vam comentar els lectors i lectores aquesta novel.la de l’autora Arundathi Roy. L’obra tracta d’una història d’amor i d’odi feta de “petites coses” sota la perspectiva dels bessons Rahel i Estha.La novel.la capta diversos aspectes de la vida de Kerala (al sudest de l’India) com el comunisme, el sistema de castes i el cristianisme siri-ortodox.
L’obra va agradar els lectors i lectores, els quals li van donar una nota mitjana de 8.
La propera lectura serà El año del diluvio de Eduardo Mendoza, dia 24 d’octubre a les 20.00h.

Llegir
25 setembre 2012
A BELÉN
Belén Sanz, després de 35 anys a l’administració de la Biblioteca, s’ha retirat i torna als seus origens, a Burgos. Fidel al seu estil, no volia un sopar de comiat. De manera que vam haver d’organitzar un sopar de Nadal, en ple setembre, per aconseguir que vingués. També s’hi van afegir algunes antigues companyes. Va ser un sopar distés i divertit i al final vam llegir un text on, entre bromes, vam resaltar alguns aspectes de la seva personalitat. Vet aquí una perla:

Y, profesionalmente hablando, ¿quién si no tú ha inventado el mejor motivo para que la gente acuda a las bibliotecas (…)? La sentencia de Belén que deberíamos grabar a sangre y fuego en el frontón es: A los libros que tienes en casa les has de quitar el polvo. A los de la biblioteca, NO.

Només volem que sàpiga que l’enyorarem i molt.
Llegir
13 setembre 2012
ADEU, ESTIU !!!
A partir de dilluns, dia 17 proper la biblioteca reprèn l’horari habitual complet:
MATINS:
Dilluns a dissabtes de 9.30 A 13.30
CAPVESPRES:
Dilluns a divendres de 16.30 a 20.30

Aquest horari és 30 minuts diaris major els capvespres que el que es feia servir fins dia 31 de juliol, en començar el d’estiu.

L’ampliació ha estat promoguda pel Govern de les Illes Balears, que ha augmentat la jornada laboral dels funcionaris en la mateixa mida.

Dessitjem molta sort i bonens notes a tots els estudiants que ara comencen un curs de nou.
Llegir
1
2
3
4
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.