16 desembre 2011
NOU  HORARI
Les festes nadalenques, com cada any, limiten l’horari d’atenció al públic de la biblioteca:
Entre 24 de desembre i 8 de gener estarà oberta els dies feiners 27, 28, 29, 30 de desembre, 2, 3, 4, i 5 de gener només de matins, de
9’30 a 13’30.

En reprendre la jornada habitual, a partir de dia 9 de gener l’horari serà:
Dilluns a dissabtes de 9.30 a 13.30
Dilluns a divendres de 17 a 20’30

COMPTE !!:
La falta de renovació de contractes de tres persones ens obliga a reduir l"horari de la biblioteca: El mes de gener proper abandonem la jornada ininterrompuda de 9 a 21 h.que veníem fent els dimecres, amb una excel·lent resposta del públic, per passar a l"horari normal de 9"30 a 13"30 i de 17 a 20"30, igual que la resta de dies feiners. Llegir
A PARTIR DE DIA 21, PRÉSTEC D’Ebooks.
A partir de dimecres 21 de desembre, la Biblioteca Pública de Maó posarà a l’abast dels seus usuaris nascuts abans de 1950 42 e-readers o tabletes, amb un contingut de més de 1000 títols de literatura cadascú.

Aquesta iniciativa respon a un programa pilot impulsat per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri de Cultura que pretén difondre l’ús del llibre electrònic a través de les biblioteques públiques. “Tot el que sigui facilitar l’accés a la lectura i, per tant, al coneixement al conjunt de la població, és una bona notícia”, explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Com que es preveu que la demanda sigui més elevada que l’oferta d’aquests aparells, es limita en un primer moment el seu ús al col•lecitu d’usuaris de més de 60 anys pels avantatges que els hi suposarà: La quantitat de títols que caben en un objecte tan petit i tan lleuger permet distanciar les visites a la biblioteca, aspecte important si tenen problemes de mobilitat; així mateix, la possibilitat d’adaptar la resolució i la grandària de la lletra, així com la pantalla de sis polzades, els fan ideals per a aquelles persones amb vista cansada. La facilitat d’ús, el disseny ergonòmic i el menú intuïtiu, són altres de les característiques que el fan atractiu per aquestes persones.

Aquesta limitació d’edat es mantindrà fins el proper 31 de gener. Segurament aquest sector d’usuaris no esgotarà tots els e-books i, passat el primer mes de prova reservat a ells, les tabletes que restin es deixaran, amb les mateixes condicions, també als lectors que, amb el carnet lliure de sancions, siguin majors de 16 anys.

És possible que, en funció de la resposta rebuda, una proporció encara indeterminada d’aquests llibres electrònics quedi reservada de forma permanent per als lectors i les lectores de la biblioteca que es van incorporant al col•lectiu de gent gran.

Les tabletes podran ser emportades per aquells usuaris que no hagin estat sancionats degut a l’incompliment dels terminis de devolució en ocasions anteriors.

Només es prestarà un exemplar per lector o lectora. La durada del préstec serà d’un mes, passat el qual, haurà de tornar-se’n l’aparell.

Com qualsevol altre tipus de material, en el cas de què no hi hagi exemplars disponibles, lectors i lectores de la biblioteca podran reservar-lo, bé adreçant-se al taulell o a través de la mateixa web. D’una o altra manera, comptaran amb tres dies per venir a recollir l’e-book a partir del moment en què rebin l’avís de disponibilitat.

Està previst també reservar alguns dispositius per atendre les sol•licituds de préstec interbibiliotecari rebudes d’altres biblioteques de Menorca, fins a un màxim d’un exemplar perhom.

El proper dia 21 a les 12’00, s’oferirà una xerrada a la biblioteca explicant el seu funcionament i les condicions d’ús d’aquests aparells.

Història

El 25 de novembre de 2009 va ser aprovada pel Congrés dels Diputats la Proposició no de Llei 161/001344 sobre suport al llibre electrònic a les biblioteques públiques, que instava al Govern central a dotar a les biblioteques de lectors i suports que permetessin l"adequada lectura dels llibres electrònics.

Seguint aquesta línia d"actuació, la Direcció general del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura, a través de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària, va decidir posar en marxa a finals de l’any passat aquest programa pilot.
Llegir
14 desembre 2011
MANUALITATS DE NADAL
Per aquests dies de Nadal hem preparat a la sala infantil tres models de naixement que ens podeu demanar per retallar i aferrar en una cartolina o que podreu emprar per decorar el vostre arbre de Nadal. Ja veureu quin betlem més divertit podreu construir.

I no oblideu que tenim una gran exposició de llibres nadalencs i també molta música de nadales per endur-vos!

Que tingueu un BON NADAL!
Llegir
2 desembre 2011
Llibreria Catalana.
La llibreria de Santiago Llompart, Rosa Servez i Miquel Llompart col•labora amb aquesta biblioteca, a,l manco, des dels temps de la transició. Des de llavors. desiderates dels lectors, darrers èxits, novetats, edicions menorquines… han estat molt més fàcils d’obtenir per a la biblioteca gràcies a les bones gestions, a la professionalitat i al tracte familiar d’aquesta casa.
En aquests temps de crisi, en què els pagaments de l’administració es retarden, la llibreria ha fet les gestions necessàries per obtenir una crèdit I.C.O.–ISBA, oficialment habilitat per a aquells proveïdors que tenen pendents de cobrar factures adreçades al Govern de les Illes Balears. Així, lectors i lectores de la biblioteca podran continuar gaudint de les novetats editorials.
Volem aprofitar aquest petit espai virtual per manifestar el nostre agraïment a aquesta llibreria, en nom dels usuaris. També volem destacar el valor d’aquesta iniciativa, que poden imitar d’altres proveïdors i que ens permetrà continuar rebent llibres i revistes en uns temps en què els retalls pressupostaris comencen a ser un problema.
N’hi ha detalls que corroboren això que sempre s’ha dit: “la biblioteca som tots”
Doncs, moltes gràcies i enhorabona a tots tres i a la vostra llibreria.
Llegir
TERCERA LECTURA: “MEMORIAS DE ADRIANO” de Margerite Yourcenar
El dimecres 16 de novembre ens vàrem tornar a reunir els membres del Club. Aquest cop tocava el torn de comentar la lectura “Memorias de Adriano”, de Margerite Yourcenar. Aquesta obra, de lectura densa i de gran intensitat que invita a la reflexió, tracta la vida i la mort de l’emperador Adriano des d’un perfil íntim, que permet conèixer l’home en la intimitat, les seves pors, reflexions, records...És una novel.la de caire històric que inclou fragments durs i tendres, pensaments filosòfics i sentiments de caire molt divers. La lectura va agradar molt els lectors que li van atorgar una nota mitjana valorativa de 9.
La propera lectura serà "La conquista del aire" de Belén Gopegui dia 14 de desembre a les 20.00h.
Llegir
18 novembre 2011
150 anys de biblioteca
La Biblioteca Pública de Maó es creà mitjançant R.O de 21 de novembre de 1861, ara fa 150 anys.
Amb aquest motiu, a les 20 h. del pròxim dia 23, la Consellera de Cultura participarà a la jornada de portes obertes que tindrà lloc a aquesta casa, amb unes paraules de presentació de les activitats que en tindran lloc per commemorar aquesta data: bàsicament, una exposició pergamins manuscrits i il·lustrats d"època medieval provinents de les antigues biblioteques menorquines que havien romàs desconeguts fins ara. L"exposició anirà acompanyada d"una sèrie de propostes d"activitats adreçades als instituts d"ensenyament que vulguin venir a visitar-la.
Llegir
AIXÒ ERA I NO ERA... UNA BRUIXA I UNA FADA...
Aquest mes de novembre tenim la sala infantil envaïda per les bruixes i les fades. No hi falten tampoc en Hansel i na Gretel, na Ventafocs i la Bella Dorment...
Volem convidar-vos al contacontes que ens oferirà la bruixa Olga el dijous dia 24 a les 18 h.
I, perquè les fades no s"enfadin, a ellas dedicarem el taller de varetes màgiques que farem el dilluns següent, dia 28, a les 18 h.
Llegir
SEGONA LECTURA: “EL JARDÍN DE LOS CEREZOS” de Antón Chejov
El dimecres 19 d’octubre ens vàrem tornar a reunir els membres del Club per comentar la lectura “El jardín de los cerezos”, d’A. Chejov. Aquest llibre és una obra de teatre i gira en torn a la crisi econòmica d’una família aristocràtica que té com a conseqüència la pèrdua de la finca familiar: “El jardín de los cerezos”. Al voltant d’aquesta pèrdua es construeixen les noves vides d’aquelles persones el destí de les quals sempre va estar lligat al jardí. Aquesta situació apareix en clau de comèdia per tal de treure dramatisme a la situació emocional dels personatges.
L’obra va agradar majoritàriament els lectors que li van atorgar notes valoratives entre el 5 i el 7.
La propera lectura serà Memorias de Adriano de Marguerite Yourcenar dia 16 de novembre a les 20.00h.
Llegir
Nova biblioteca digital d"Arqueologia.
No se si ho sabreu, però crec que us pot interessar saber que estic desenvolupant una Biblioteca Digital d\\"Arqueologia i Història de Menorca que ja té més de 600 títols descarregables a través d\\"Internet. La biblioteca completa es troba al grup Arqueologia de Menorca de la xarxa social Arqueologos-REHA: http://www.historiayarqueologia.com.

Hem volgut publicar aquí el mail que ha adreçat a aquesta pàgina web Ferran Lagarda Mata per fer-nos conèixer la biblioteca digital que està creant. Un treball molt bo i molt aprofitable. Llegir
ACTIVITATS INFANTILS A L’OCTUBRE
Hem muntat una exposició de llibres infantils dedicada als Contes clàssics amb… llop!, com ara La caputxeta vermella, Les set cabretes i Els tres porquets, amb versions tradicionals i també altres que els hi dónen la volta.

Volem convidar-vos al contacontes que ens farà n’Olga el proper dijous dia 20 a les 18h.

També, el dilluns dia 24 i la resta de la setmana, tindrem un petit taller perquè us confeccioneu alguna escena del vostre conte preferit dibuixant i retallant.


Llegir
1
2
3
4
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.