25 novembre 2010
Lev Tolstoi.  1828 - 1910.
Aquest mes de novembre fa 100 anys que Lleó Tolstoi va morir a l’estació de tren d’Astapovo, quan fugia de la seva vida convencional.
Nacut el 1828, al si d’una família noble, orfe des dels 10 anys, va escriure els primers contes amb 24, quan convaleixia al balneari de Piatigorsk.
Amic de Mohandas Gandhi, Eliseo Reclus, i l’anarquista Kropotkin, cristià, pacifista, anarquista, vegetarià, renuncià a la seva vida acomodada i treballà com a sabater, camperol, mestre d’escola i…..escriptor, un camp, el de la literatura, que va saber fer evolucionar ajudant la creació del realisme.
Anna Karerina i Guerra i Pau potser siguin les seves novel•les més conegudes. A l’expositor que hem preparat a aquesta casa (la biblioteca vostra) amb les obres seves n’hi ha unes 17 de menys conegudes, a més de tres o quatre biografies i d’altres tants estudis damunt la seva obra. N’hi ha també una pel•lícula amb la obra Guerra i Pau.
Volem participar a l’homenatge a aquest gran escriptor amb motiu del centenari de la seva mort propiciant l"ocasió de llegir alguna de les seves obres.
Llegir
Dia Internacional contra la violència vers les dones
El 25 de novembre és el dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.
Multitud d’institucions s’adhereixen a aquesta campanya i també la Biblioteca Pública de Maó, que destaca a un expositor una vintena d’obres del seu fons per lluitar contra el masclisme més boig, més inculte, més dolent, asquerós i ferotge.
Llegir
TERCERA LECTURA DEL CURS 2010-11: “LOS PERSAS”
El dimecres 17 de movembre ens vam reunir els membres del Club de lectura per comentar l’obra de teatre “Los persas”, que ens mostra uns personatges tràgics dins un contingut plenament de tragèdia clàssica. L’obra ens mostra el cant desesperat d’Atosa i del seu fill Jerjes davant la derrota contra els grecs.
Aquest llibre va agradar els lectors que li van atorgar una nota d’entre un 7 i un 8. La propera lectura serà Morituri de Yasmina Khadra (pseudònim de l’autor Mohamed Mooulessehoul), dia 15 de desembre a les 20.00h.
Llegir
Historiadors de visita a la biblioteca.
La participació de la biblioteca al Catàleg Col•lectiu del Patrimoni (ccpb) ha incrementat les consultes del seu fons antic per part d’historiadors de per tot arreu. Des de mes de juny, hem rebut sol•licituds d’uns quants centenars de documents digitalitzats i hem hagut d’atendre consultes sobre temes tan diversos com ara, trucs de màgia, homosexualitat, dominació britànica, genealogia, medicina, meteorologia, gramàtica alamana, viatges, urbanisme…. provinents d’afeccionats, professors i alumnes de diferents universitats. Aquestes consultes es reben normalment per email, però, al manco, tres investigadors han decidit visitar Menorca per consultar aquests llibres “in situ”.
Doncs, sigueu molt benvinguts!.


Llegir
SEGONA LECTURA: “UN VIEJO QUE LEÍA NOVELAS DE AMOR”
El dimecres 20 d’octubre ens vam reunir novament els membres del Club de lectura per comentar la novel.la “Un viejo que leía novelas de amor” de Luis Sepúlveda, una obra tendre i emotiva que ens mostra un personatge al qual la lectura de novel.les d’amor apassionat li fa oblidar la barbarie humana que trova al seu voltant. Una obra ecologista on el personatge respecta els animals i llurs costums.
Aquest llibre va agradar força els lectors que li van atorgar una nota de 8.
La propera lectura serà Los persas de Esquilo, dia 17 de novembre a les 20.00h.

Llegir
PRIMERA LECTURA DEL CURS 2010-11: “EL INGENIOSO HIDALGO DON QUIJOTE DE LA MANCHA”
Amb aquesta reunió s’ha inaugurat un nou any (curs 2010-11) del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Maó. El dimecres 29 de setembre ens vàrem retrobar els antics membres del Club juntament amb nous lectors que s’han volgut afegir al nostre recó de lectura. En aquesta ocasió, la lectura proposta era “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha”, una obra mestra de la literatura universal. Don Quijote es un personatge (¿boig?) que du el seu desig idealista de ser un “caballero andante” fins a les darreres conseqüències, per damunt de qualsevol entrebanc i impediment, sense dubtar en canviar la realitat segons les seves necessitats d’aventura.
Aquest és un llibre extens però de lectura enriquidora i va agradar força els lectors que van assolir les seves 700 o 800 pàgines.
La propera lectura serà El viejo que leía novelas de amor de Luis Sepúlveda el 20 d’octubre a les 20.00h.
Llegir
1 octubre 2010
OPAC operatiu 100%
El mes d\\"agost vos demanàvem disculpes perquè no funcionava el servei OPAC i, per tant, no es podiem cercar documents al catàleg de la biblioteca, ni reservar llibres i documents per quan ens els tornin, ni renovar documents prestats a través d\\"aquesta web.
Les vacacions, el canvi de versió del sistema de gestió bibliotecària, el de la màquina del servidor, el del sistema operatiu d\\"aquest server per un de Linux, certa incompatibilitat entre routers i línies telefòniques, la gestió de permisos i usuaris, han estat donant guerra tot aquest temps, però sembla que ja estan dominats.
Vos demanen disculpes una altra vegada, agraïm als informàtics la feinada que han hagut de fer, a vosaltres la vostra paciència i vos anunciem que, a la fi, ja estan operatius 100% els servis OPAC del catàleg. Si trobeu qualque problema, per favor, feu-nos lo sabre.
Llegir
20 setembre 2010
LLIBRES ANTICS DE MEDICINA.
Des de dia 21 i fins 10 d’octubre la biblioteca exposa una sel•lecció de llibres antics de medicina del seu fons.
Destaquen les il•lustracions dels llibres d’anatomia i cirurgia editats entre els segles XVI i XVIII.
També, les edicions d’obres dels metges menorquins Mateu Orfila, Josep Miquel Guàrdia, Antoni Cursach, Rafael i Andrés Hernàndez, Sancho i Pons i d’altres. Destaquen les monografies mèdiques manuscrites el segle XVIII que no s’arribaren a publicar.
L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer aquest fons als professionals que venen al Llatzeret, a la XXI edició de l’Escola de Salut Pública, als estudiosos de la història de la medicina i, en general, a toes les lectores i tots els lectorsde la biblioteca i amants de l’art del llibre i del gravat.
Llegir
26 agost 2010
Opac web fora de servei.
Haureu observat que la funció d’accés als serveis del catàleg de la biblioteca (recerques de documents, renovacions i reserves de préstecs) a través d’aquesta pàgina web, fa uns quants dies que no funciona degut a uns problemes tècnics que, de moment, no sabem solucionar.
De fet, hem rebut unes quantes queixes en aquest sentit.
Confiem en que tot es resolgui prest. Al mentrestant , vos demanem excuses i, només, un poc de paciència més.
Ben atentament.
Llegir
1
2
3
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.