CINQUENA LECTURA “LA VIDA ANTE SÍ” DE ÈMILE AJAR
Dia 16 de desembre, aquest cop (excepcionalment) en dijous, ens retrobàrem els membres del Club de Lectura per a comentar la darrera obra d’aquest any 2009, “La vida ante sí” d’Èmile Ajar (pseudònim de Romain Gary). Aquesta novel•la il•lustra una reflexió pessimista sobre la vida al voltant de les diverses experiències d’un ésser desgraciat. Les reflexions pessimistes apareixen esquitxades de diversos tocs d’humor i comentaris envoltats d’una certa ironia, en ocasions una mica càustica. L’obra va agradar molt als/les lectors, -res, que li van atorgar una puntuació de 9.
Per a la propera reunió ens trobarem dia 20 de gener de 2010 per a comentar “Sinué el egipcio” de Mika Waltari. BONES FESTES I FELIÇ ENTRADA D’ANY!!!
Llegir
14 desembre 2009
la foto d"un lector
Juan Gutiérrez Fernández ens envia aquesta foto. La hem volgut afegir a la galeria de fotos web perquè ens ha agradat molt la perspectiva pregona que ofereix d’aquesta plaça cèntrica, tan guapa i tan tranqui-la, rematada per la Biblioteca Pública de Maó.
Juan, moltes gràcies.
Llegir
CUARTA LECTURA: COMENTARI SOBRE LA XERRADA DE PONÇ PONS SOBRE “FERNANDO PESSOA”
El dimecres 25 de novembre varem comptar de nou amb la presència de Ponç Pons a la reunió dels lectors del Club de Lectura per comentar aquesta vegada la vida i l’obra poètica de Fernando Pessoa, un autor que coneix prou bé. Ponç Pons va fer la seva xerrada sobre Pessoa molt amena i va aconseguir l’apropament actiu dels lectors a la seva obra, la qual els era força desconeguda. A partir d’un recull de poemes representatius, els assistents varem gaudir d’uns poemes plens de vida i d’inspiració, i elaborats per un autor que era alhora molts autors (els seus heterònims).
A la propera reunió, el 16 de desembre, comentarem l’obra “La vida ante sí” de l’autor Émille Ajar (pseudònim de Romain Gary)

Llegir
TERCERA LECTURA: "Dilletari" de Ponç Pons
Dimecres passat, 11 de novembre, varem comptar amb la presència de Ponç Pons a la reunió dels lectors del Club de Lectura per comentar la seva obra “Dilletari”. Ponç Pons va néixer a Alaior. Ha estructurat la seva obra entorn a dos grans eixos: la vida quotidiana i el món interior. A tot això s’afegeix l"evocació de tots aquells autors i obres que més l"han influït. Actualment exerceix de professor a l"IES Miquel Guàrdia d"Alaior. La seva producció lírica figura a les més importants antologies i ha estat traduïda a 11 llengües.
A la reunió del Club de Lectura, l’autor explicà per quina raó havia fet un “dilletari” (un dietari d’un illòman) a partir de la referència a les biografies d’autors que més l’havien marcat al llarg de la seva llarga trajectòria de lector, i també a l’hora d’escriure aquesta obra sobre la seva vida. Pons va il•lustrar la seva xerrada amb multitud d’anècdotes divertides i ens va fer passar una estona força divertida i entretinguda.
Per a la propera reunió, el 25 de novembre, comptarem novament amb la presència de Ponç Pons per aproximar-nos, com a lectors, a l’obra d’un poeta universal, Fernando Pessoa.Llegir
Caçadors d’històries submergides: L’Arxiu Històric de Maó, a Thalassa.

El programa de Canal 33, Thalassa, és testimoni del treball de preparació i recerca fet per Alejandro Fernàndez i Flori Calò, de l’equip que dirigeix Guido Pfeiffer, per documentar les restes trobades d’una galera romana, als registres de naufragis que es conserven l’Arxiu Històric de Maó. Un reportatge de Joanna Pardos
Desitgem molta sort als submarinistes i agraïm a canal 33 l’ atenció!!!.


http://www.tv3.cat/videos/1537209/Cacadors-dhistories-submergides
Llegir
SEGONA LECTURA: La venedora d"ous
Aquest dimecres 14 d’octubre ens vàrem trobar els membres del Club per comentar en aquesta ocasió la lectura “La venedora d’ous”, de Linda D. Cirino. L’obra ens planteja l’evolució psicològica d’una dona pagesa en descobrir l’amor i la realitat que l’envolta en el context de l’Alemanya nazi durant la segona Guerra Mundial. Eva, la protagonista, passa d’ignorar el que passa al seu voltant degut al treball dur del camp, a prendre partit en la situació que té lloc al seu voltant, i així comença a actuar des de la seva casa de pagès per a ajudar els jueus perseguits en la mesura de les seves possibilitats. Aquest llibre té l’encant de la simplicitat i és molt agradable de llegir; els lectors li van atorgar una nota valorativa d’un 8.
La propera lectura serà “Dilletari” de Ponç Pons, dia 11 de novembre a les 20.00h.

Llegir
16 octubre 2009
Dimecres de 9 a 9 !!!!!
NOU HORARI A LA BIBLIOTECA !!!

Matins:
Dll. Dm, dj, dv i dissabte de 9’30 a 13’30

Capvespres:
Dll. Dm, dj, dv de 17 a 20’30

Dimecres. De 9 a 21.
Llegir
II Premi de literatura infantil des Mercadal i Fornells
Hem rebut una carta de l"Ajuntament des Mercadal convocant el II Premi de literatura infantil des Mercadal i Fornells.

Les bases es poden consultal a aquesta URL:
http://www.esmercadal.es/WebEditor/Pagines/File/BASES/BasesPremiLiterari_2008.pdf

EL TEMINI FINALITZA EL DIA 18 DE DESEMBRE!! Llegir
LECTURA: “Dª ROSITA LA SOLTERA”
Amb aquesta reunió s’ha inaugurat el nou curs 09-10 del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Maó. El dimecres 16 de setembre ens vàrem retrobar els antics membres del Club juntament amb nous lectors que s’han volgut afegir al nostre agradable recó de lectura. En aquesta ocasió, la lectura proposta era “Dª Rosita la soltera”, una obra de teatre que Lorca va estrenar poc abans de morir, el 1936. L’obra ens mostra la fidelitat absoluta d’una dona cap a un amor adolescent. Rosita ho arrisca tot per un somni, fins i tot els diners del dot que li donen els oncles que l"han acollit, tot i sabent que el seu amor és ja impossible. Aquest llibre és de fàcil lectura i va agradar els lectors, que li van atorgar una nota valorativa del llibre entre un 7 i un 8.
La propera lectura serà “La venedora d’ous” de Linda D. Cirino, el 14 d’octubre a les 20.00h.

Llegir
20 agost 2009
EL  PEQUEÑO  CIRCO  ULA
Divendres, 28 d\\"agost, a les 10\\"30
A la Plaça de la Conquesta
GRAN ESPECTACLE FAMILIAR !!! Llegir
1
2
3
4
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.