Taller de Justícia Alimentària el dijous 24 de setembre
21 setembre 2020
Taller sobre propostes per a una alimentació saludable i sostenible dia 24 de setembre a les 19h a la Sala d'Estudi
El model alimentari actual té conseqüències en la nostra salut i el medi ambient, i genera desigualtats socioeconòmiques arreu del planeta. Prendre consciència d’aquests impactes és important per replantejar la nostra manera d’alimentar-nos. Educar per a la transformació del sistema alimentari és clau per fer aquest plantejament, i diferents espais poden acollir iniciatives en aquest sentit: centres educatius, casals de barri, espais lúdics... i les biblioteques.

Les biblioteques són veritables centres de transmissió de cultura i valors cap a la ciutadania, i l’alimentació no en queda exempta, d’aquests valors.

La iniciativa Biblioteques que alimenten el canvi que desenvolupa Justícia Alimentària amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears i la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, pretén que les biblioteques públiques puguin esdevenir espais de debat, coneixement i participació ciutadana entorn a la lluita contra la fam i la malnutrició, la sobirania alimentària i el consum i la producció responsable.

Un dels elements clau per dur una alimentació saludable i sostenible a casa és la planificació. Sovint, la manca de temps i el ritme de vida dificulten poder dissenyar el menú setmanal, i es cau en el parany dels aliments processats. És per això que, paral·lelament, s’estan realitzant tallers a les biblioteques on es treballa la planificació del menú, la compra i el cuinat d’aliments i accions per prevenir i reduir el malbaratament alimentari. En definitiva, alimentem el canvi cap a un model més just, més saludable i més sostenible.

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.