Taller sobre propostes per a una alimentació saludable i sostenible dia 24 de setembre a les 19h a la Sala d'Estudi
El model alimentari
actual té conseqüències en la nostra salut i el medi ambient, i genera
desigualtats socioeconòmiques arreu del planeta. Prendre consciència d’aquests
impactes és important per replantejar la nostra manera d’alimentar-nos. Educar
per a la transformació del sistema alimentari és clau per fer aquest
plantejament, i diferents espais poden acollir iniciatives en aquest sentit:
centres educatius, casals de barri, espais lúdics... i les biblioteques.
Les biblioteques són
veritables centres de transmissió de cultura i valors cap a la ciutadania, i
l’alimentació no en queda exempta, d’aquests valors.
La iniciativa Biblioteques
que alimenten el canvi que desenvolupa Justícia Alimentària amb el suport
de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears i la
col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, pretén que les
biblioteques públiques puguin esdevenir espais de debat, coneixement i
participació ciutadana entorn a la lluita contra la fam i la malnutrició, la
sobirania alimentària i el consum i la producció responsable.
Un dels elements clau
per dur una alimentació saludable i sostenible a casa és la planificació.
Sovint, la manca de temps i el ritme de vida dificulten poder dissenyar el menú
setmanal, i es cau en el parany dels aliments processats. És per això que,
paral·lelament, s’estan realitzant tallers a les biblioteques on es treballa la
planificació del menú, la compra i el cuinat d’aliments i accions per prevenir
i reduir el malbaratament alimentari. En definitiva, alimentem el canvi cap
a un model més just, més saludable i més sostenible.
Tornar