SISENA LECTURA: “Ensayo sobre la lucidez” de José Saramago
3 març 2014
Dimecres 26 de febrer vam comentar la novel.la “Ensayo sobre la lucidez”. Aquesta obra és la segona part de “Ensayo sobre la ceguera” obra que ja vam llegir els membres d’aquest grup fa dues temporades. L’argument ja és de per si peculiar: Durant les eleccions municipals d"una ciutat sense nom, la majoria dels seus habitants decideix individualment exercir el seu dret al vot d"una manera inesperada. El govern tem que aquest gest revolucionari, capaç de menyscabar els fonaments d"una democràcia degenerada, sigui producte d"una conjura anarquista internacional o de grups extremistes desconeguts. Les clavegueres del poder es posen en marxa: els culpables han de ser eliminats. I si no es troben, s"inventen.
Els protagonistes d"aquesta nova novel • la de Saramago, un inspector de policia i la dona que va conservar la vista a l"epidèmia de llum blanca de “Ensayo sobre la ceguera”, donen mostres de l"altura moral que els ciutadans anònims poden assolir quan decideixen exercir la llibertat
L’obra va agradar els lectors i lectores, que li van donar una nota mitjana de entre 7 i 8.
La propera lectura serà la novel.la “Eva Luna” de Isabel Allende, dia 26 de març de 2014 les 20.00h.


Categoría:Club de lectura
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.