Qui era fra Roger?
29 maig 2018

 Dijous dia 7 de juny a les 20h

Sala d'actes de la Biblioteca

La biblioteca presenta el Plec de lectura dedicat a fra Roger arran de les recents recerques d'Andreu Vidal sobre l'autor Art de la cuina, el llibre del s. XVIII que ha estimulat l'actual eclosió de la gastronomia de Menorca. la presentació comptarà amb la col·laboració de l'associació fra Roger, gastronomia i cultura i del restaurant cafè Marès que ens oferirà un tast d'una de les receptes de la cuina del frare franciscà.

 Francesc Roger és l’autor del llibre de cuina menorquina del segle xviii titulat Art de la cuina. El manuscrit, que es custodia a la Biblioteca de Catalunya, va ser microfilmat l’any 1986 per iniciativa de la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis i posat de seguida a disposició del públic menorquí. L’any 1993 l’IME en va publicar una edició moderna amb un estudi introductori a càrrec d’Andreu Vidal Mascaró. Avui, algunes qüestions que no van quedar resoltes en aquell moment han trobat respostes que és interessant de conèixer: qui era en realitat fra Roger? Què se’n sap de la seva vida? Quan va escriure el seu llibre? Per quines vies aquest manuscrit va sortir de Menorca i va anar a parar a la Biblioteca de Catalunya?

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE


   
Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.