Dijous dia 7 de juny a les 20h
Sala d'actes de la Biblioteca
La biblioteca presenta el Plec de lectura dedicat a fra Roger arran de les recents recerques d'Andreu Vidal sobre l'autor Art de la cuina, el llibre del s. XVIII que ha estimulat l'actual eclosió de la gastronomia de Menorca. la presentació comptarà amb la col·laboració de l'associació fra Roger, gastronomia i cultura i del restaurant cafè Marès que ens oferirà un tast d'una de les receptes de la cuina del frare franciscà.
Francesc Roger és l’autor
del llibre de cuina menorquina del segle xviii titulat Art de la cuina. El manuscrit, que es custodia
a la Biblioteca de Catalunya, va ser microfilmat l’any 1986 per iniciativa de
la Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis i posat de
seguida a disposició del públic menorquí. L’any 1993 l’IME en va publicar una edició
moderna amb un estudi introductori a càrrec d’Andreu Vidal Mascaró. Avui,
algunes qüestions que no van quedar resoltes en aquell moment han trobat
respostes que és interessant de conèixer: qui era en realitat fra Roger? Què
se’n sap de la seva vida? Quan va escriure el seu llibre? Per quines vies
aquest manuscrit va sortir de Menorca i va anar a parar a la Biblioteca de
Catalunya?
Normal
0
21
false
false
false
ES
X-NONE
X-NONE
Tornar