Plec de lectura: Es gall dindi de Nadal d'Antoni Bonet
18 desembre 2018
Text: Antoni Bonet. El Gall ‘indi de Nadal. Menorca pagesa II. Ed. Menorca 1998

Il·lustració: Julieta Oriola. Dibuix a tinta.

 

Antoni Bonet Bosch (Ciutadella 1939) és un d’aquells escriptors del poble i per al poble. Vinculat sempre a la pagesia, n’ha esdevingut el seu principal relator. Va començar a escriure i a publicar sobre la vida al camp ja de major a partir del 1983 i no ha aturat de descriure el món rural en escrits als diaris. Són títols seus Eines i feines del camp (dos toms Ed. Menorca 1983-1984), Sa lluna i es sol: influències en es ram del camp (Quaderns de floklore 31. 1987); Menorca pagesa (dos toms, ed. Menorca. 1988-1997); Paratges de l’illa: les terres de la Vall (Quaderns de folklore,45. 1992); Feines i oficis d’ahir a la part de ponent (Quaderns de Folklore 63. 1997). Aquestes obres entronquen amb la llarga i rica tradició del costumisme a Menorca, sempre interessat a preservar la memòria del món passat en les vides populars de les persones anònimes. La prosa d’Antoni Bonet és un bon exemple de llengua dialectal del català de Menorca. Avui rescatam un dels seus articles deliciosos.

 

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE    
Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.