Plec de lectura de Margarita Ballester
9 novembre 2018

Margarita Ballester Figueres (Barcelona 1942) estudia Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i Història Contemporània a L’École Pratique des Hautes Etudes de Paris. Exerceix com a professora d’Història a instituts de secundària de Barcelona i al Joan Ramis i Ramis de Maó a partir de 1990. Actualment jubilada, viu a Menorca des de fa 26 anys. Comença a publicar poesia el 1989. Membre de l’AELC i del Centre Català del PEN Club, ha participat  en activitats literàries com a membre del PEN Club (39 Struga Poetry Evenings. Macedònia 2000), en la Setmana Internacional de Literatura de Bath el 2001 i en la Setmana de Cultura Catalana a Moscou, convidada per l’Institut Ramon Llull i la Institució de les Lletres Catalanes el 2002. Ha participar també en el Festival  de Poesia de la Mediterrània de Palma de Mallorca el 2000, en el Festival Internacional de Poesia de Barcelona el 2005, així com en actes literaris de la Diputació i l’Institut de Cultura de Barcelona els anys 1990, 1999 i 2002. Aquest plec es fa ressò de la publicació de Després de la pluja (Ed. Eumo. Col. Jardins de Samarcanda núm.90), la seva poesia reunida dels tres poemaris L’infant i la mort (1989), Els ulls (1995) i Entre dues espases (2004). En paraules de Josefina Salord, “la seva poesia és una experiència sintetitzadora de l’aventura existencial gràcies a la visió abraçadora i circular de tot el que la configura entre la paraula i el silenci, el desig i la mesura, l’amor i el desamor, la memòria i l’oblit, la vida i la mort”.

http://www.bibliomao.es/BinaryWebStudio/uploads/2018/11/Plec%2023-09-11-26-35-523.pdf 

 

 


Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.