Llibres sobre l'exili
4 gener 2019

Josep Portella és l'historiador que més ha treballat l'exili dels menorquins arran del conflicte de la Guerra Civil espanyola. La seva obra Llibres d'exilis és una magna recopilació de més de 900 vides exiliades més enllà de l'illa. Amb motiu de l'edició d'aquest llibre i en reconeixement a la feina feta de recerca i documentació de Josep Portalla, la biblioteca Pública de Maó mostra una selecció bibliogràfica sobre l'exili i especialment sobre l'exili de Menorca.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

 

La Biblioteca Pública de Maó amb la col·laboració de Josep Portella ha muntat l’exposició entorn de l’exili. De tothom és coneguda la feina rigorosa que Josep Portella ha fet sobre els menorquins exiliats arran de la Guerra Civil espanyola.

 

La mostra bibliogràfica exposa alguns dels llibres més reconeguts sobre l’exili a Espanya, a les Illes Balears i els treballs publicats de Jodep Portella sobre l’exili menorquí. En total s’hi exposen 55 llibres sobre el tema i deu textos inèdits, alguns autobiogràfics dels menorquins que van patir exili.

 

Entre l’obra de Portella destaca sobretot la magna obra Llibre d’exilis. Diccionari biogràfic de l’exili menroquí, en el qual es detallen prop d’un milenar de vides de persones de distinta condició i que van exiliar-se arreu del món. Algunes d’aquestes vides són odissees personals increïbles però verídiques. Algunes d’aquestes obres es poden prestar als interessats.

 

La biblioteca ret així un reconeixement a la feina de l’historiador Josep Portella per la tasca feta en recuperació de la memòria històrica tan necessària al nostre país.


Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.