La família Sintas Ponte cedeix al Consell el fons documental Làdico
7 setembre 2020
Uns 40.000 documents han estat cedits al consell Insular i dipositat a l'Arxiu Històric de Maó
L’arxiu, de caràcter patrimonial, es va originar al segle XVIII arran de les activitats de la família a Menorca, principalment les referents a Teodor Làdico i Font i el seu pare, Jordi Teodor Làdico Mirandoli.

Aquest arxiu recull l’activitat pública i privada de quatre generacions d’una família de comerciants, naviliers i banquers d’origen grec, establerta a Menorca durant la primera dominació anglesa (1753) per Jordi Làdico Antipa. Cal destacar-hi la documentació generada per la societat mercantil Ládico Hermanos, la qual descriu les relacions comercials a nivell nacional i internacional d'aquesta entitat, des de finals de segle XVIII fins a principis del segle XX. A més, el fons posseeix documentació personal i familiar, documentació política generada per Teodor Làdico i Font (diversos càrrecs consulars, diputat i ministre d’Hisenda) i del seu pare, Jordi Teodor Ladico Mirandoli (diversos càrrecs consulars, batle de Maó i senador) en l'exercici de les seves funcions polítiques, documents sobre la història de Menorca i sobre nàutica i navegació.

Tota la documentació ocupa 5 metres lineals i conté 40.000 fulls, aproximadament. La major part dels documents estan escrits en castellà, però també hi ha en català, anglès, francès, alemany, suec i italià.

 Podeu obtenir més informació i veure més fotografies a la següent pàgina web:http://www.cime.es/Contingut.aspx?IdPub=91243

I si voleu veure la notícia que va sortir a les notícies d'IB3 aquí teniu l'enllaç: https://youtu.be/Laa_lYI1eYo

Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.