Entrevistes als nostres lectors: MUSTAPHA BOUSAKLA
17 juny 2013
Sóc en Mustapha Bousakla el Boujdaini, tinc 15 anys, vaig néixer a Marroc i visc a Maó des que tenia un any.
En Musta, com ens agrada anomenar-lo tots els qui treballem a la biblioteca, va començar a venir per aquí des de molt petit, sempre acompanyat pel seu germà bessó en Mohamed i el seu germà petit n’Ismael. Sempre ha estat un al.lot seriós, reflexiu i, sobretot, molt bona persona. Va destacar des del principi per la seva afició al dibuix. Just arribava ens demanava un paper i un llapis i dibuixava… Els seus dibuixos, d’estil còmic i fets de memòria, mostraven una riquesa de detalls i una capacitat d’observació absolutament inusual per a un al.lot que devia tenir 7 o 8 anys. Amb els anys en Mustapha ha esdevingut un gran lector, un excel.lent estudiant i un esforçat escriptor. Va participar i quedà finalista al concurs Lletres i mots de l"any passat i va ser finalista també al Concurs Jóvenes talentos de relat breu de Coca-Cola de l"any 2012.

1. Com et definiries com a persona i com a usuari de la biblioteca?
Com a persona em definiria com un adolescent interessat a aprendre tot el pugui en la meva joventut; com a usuari, em considero un assidu i fidel soci de la Biblioteca Pública de Maó.

2. T"hi trobes a gust?
I tant que sí. Sempre hi trobo un ambient molt tranquil, agradable i acollidor, i uns bibliotecaris i unes bibliotecàries molt propers a mi. Diria que la Biblioteca Pública de Maó és com una segona casa per a mi, des d"on puc aprendre moltes coses gràcies a la gran varietat de llibres que hi puc trobar.

3. Quina és la teva relació amb la biblioteca? Què és el que hi véns a buscar principalment?
Des de fa molts anys (si no m"equivoco, des dels 7 anys) he vingut quasi cada dia a la biblioteca per fer multitud de coses: des de jugar a l"ordinador i dibuixar quan era més petit, fins a estudiar per a un examen o agafar un llibre o una pel·lícula aquests darrers anys.

4. T"agrada llegir? Quines lectures recomanaries?
Sí, m"agrada llegir llibres de tota mena: novel·les realistes juvenils o d"adults, llibres d"economia i ciències polítiques, crítiques, biografies i, fins i tot, manuals per aprendre a escriure i redactar millor, una de les meves passions. Per als joves, recomanaria la trilogia de “Els jocs de la fam”, de Suzanne Collins, i per als adults, “Maldito Karma”, de David Safier, una novel·la molt còmica.

5. L"ús de les noves tecnologies t"ha llevat temps per a la lectura?
No, en absolut. Sóc plenament conscient que les noves tecnologies et lleven temps per a la lectura i també per als estudis o les relacions socials. Afortunadament, a mí no m"ha passat.

6. Quins criteris segueixes per triar una nova lectura?
A l"hora de triar un llibre em llegeixo el títol i la sinopsi i miro si el llibre ha estat guardonat amb algun premi literari. A vegades, també em miro la secció de “Èxits editorials” de la biblioteca i les crítiques que hi pugui haver a la contraportada del llibre.

7. Què faries sense la biblioteca?
La veritat és que no ho sé. Segurament, no podria aprendre tantes coses i llegir tants llibres, per la qual cosa la meva vida seria més avorrida.

8. Coneixes la web de la Xarxa?
Per ser sincer, no la coneixia; només coneixia la de la biblioteca de Maó. Ara que la conec, crec que està molt bé, sobretot perquè consta de molts serveis per als ciutadans.

(Entrevista realitzada per Antònia Cardona)
Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.