Entrevistes als nostres lectors: EMILIA HERRERO DEL RIO
13 agost 2013
Mi nombre es Emilia Herrero del Rio, tengo 53 años. Nací en Palencia
(Castilla la Vieja)..
Quasi sempre que n"Emilia vé a la biblioteca dóna primer una ullada al prestatge de novetats. Si qualque llibre li crida l"atenció l"agafa, se"l mira i després decideix si se l"ha d"endur – i quasi sempre se l"endu! -, encara que ja en tengui més de prestats. Altres dies se"n va directament a la sala de llibres de préstec i la pots trobar fàcilment llegint a algún racó. La seva cara resplendeix de felicitat quan troba algun llibre que li interessa.

- Com et defineixes com a persona i usuària de la Biblioteca?.
Me considero como una persona normal y corriente a la que desde muy pequeña le gustaba aislarse con un libro. Siempre me ha gustado leer. Soy una persona vital, activa, que le gusta su trabajo y su vida. En resumen una persona con suerte.
Soy usuaria de la Biblioteca Pública de Maó desde el año 1985

- Explica la teva relació i que significa per a tu la bilioteca?
Es un lugar al que vengo con mucha frecuencia y al que siempre me gusta volver, en el cual me siento mimada por el personal. Para mí significa un espacio de descubrimiento y placer. Me encuentro muy a gusto y muy bien. Siempre encuentro algo que me interesa. El edificio me gusta, el interior... Lo único las sillas, que no son todo lo cómodas que desearía.

- Que véns a cercar principalment?
Normalmente vengo a buscar libros. Algunas veces me he llevado también películas y música.

- Trobes habitualment el que cerques?
Encuentro lo que busco, y hay veces que encuentro cosas que no buscaba pero que me interesan. Me gusta venir a sorprenderme, a ver qué encuentro.

- Coneixes la web de la xarxa?
Solo hace unos días que he empezado a conocerla.

- T´agrada llegir?
Leer es lo que más me gusta. La lectura me abre a otros mundos, me libera, es una fuente de conocimiento. Es una desgracia no poder leer.

- Quines lectures t’agraden i recomanaries?
Novela, ensayos.., en definitiva todas aquellas que describen emociones. Para recomendar hay muchas, no obstante recomendaré algunos títulos: “Siddhartha” de Hermann Hesse; “Inocencia radical” de Elsa Punset; “La hoja roja” de Miguel Delibes. Éste último es un autor muy recomendable.

- Què faries si no tenguessis la biblioteca?.
Sería desolador, deseo una larga vida a las bibliotecas públicas.

- Coneixes altres bibliotecas d’Espanya o d"altres països?
Sí, de Palència, Barcelona i Madrid.

- En què creus que han de millorar les biblioteques de Menorca?
No encuentro nada para mejorar: hay una gran diversidad de temas y artículos para todos los gustos. Hay revistas, música, películas, periódicos... También nuevas tecnologías, ordenadores, e-books... Y actividades para los niños, club de lectura, etc. En fin, una oferta muy completa.

- L’ús de les noves tecnologies t’han llevat temps per a la lectura?
No, al contrario, me ha servido como complemento, para poder buscar y leer cosas en Internet.

- Quins criteris utilizes a l´hora de triar una lectura?
Suelo buscar un autor del que me gusten sus obras. También si me interesa algún artículo busco el autor. O busco aumentar mi conocimiento en algún tema que sea de mi interés.

En resumen, y para finalizar: El uso de la biblioteca es un regalo.

(Entrevista realitzada per Bel Negre)

Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.