Dues recomanacions a UTIL
31 octubre 2018

 Com cada mes, la biblioteca Pública de Maó redacta dues ressenyes de llibres de Menorca. Són dues recomanacions de lectura que gentilment publica la revista UTIL. Una per a infants i una altra per a gent del camp, gent d'hortals i gent amant de la natura. Bona lectura.

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Jara Febrer (coord.) Resiliència climàtica en la gestió agrària.. Guia pràctica de mesures per a l’adaptació al canvi climàtic. Ed. GOB. Menorca 2018

Resiliència, aplicat a la natura, significa recuperar l’equilibri ecològic perdut. Aquest és un manual que s’adiu molt a la Menorca que es vol sostenible sota l’etiqueta de Reserva de la Biosfera. El pagesos i els hortolans veuen com les condicions del medi han canviat i per tant caldrà adaptar-se. Vivim del camp que ens alimenta i ho hem de fer de la forma més respectuosa i sana, amb eines i coneixement. Està especialment dedicat als llocs amb Custòdia agrària, però serveix per a tots aquells que treballen per exemple un hortal, que a Menroca són uns quants. El GOB fa una bona feina en aquest sentit.

 

 

M. Jesús Cloquells Tudurí (text); Joan Puig (il·lustracions). El constructor de talaiots. Ed. Consell Insular de Menorca. 2018

Aquesta és una de les tres històries que expliquen als infants com era la vida en època talaiòtica. Les altres dues es titulen Els primers menorquins escrit per Noelia Martínez i L’estatueta màgica també de M-. Jesús Cloquells. Totes tres explicades per Na SuperarQ una arqueòloga amb el superpoder de veure la història estudiant els objectes antics trobats als jaciments d’arreu de l’illa. A les escoles i a casa ara teniu un material per aprendre i valorar la cultura que aspira a Patrimoni Mundial, la Menorca talaiòtica amb narracions entretingudes i dibuixos polits.

 
Categoría:Novetats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.