Documental del mes: Cachada - ACTIVITAT ANUL·LADA
11 març 2020
      I si poguessis veure la teva vida a través del miral del teatre?. Pel·lícula increïblement honesta sobre la força del teatre i el cicle pervers de la violència. Un grup de dones salvadorenyes, venedores ambulants i mares, s’empoderen a través d’un curs teatral on exposen els seus traumes per adonar-se que mai és tard per analitzar els seus sentiments i intentar curar-se. Guanyadora del Premi Latitud a la passada edició del Festival DocsBarcelona, aquest mes de març s’estrena a 70 sales arreu d’Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes. Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. A través d’aquest experiment liderat per la professora i actriu Egly Larreynaga, aquestes cinc dones –Magaly, Magda, Ruth, Chileno i Wendy– viuen una transformació profunda que els permetrà descobrir la seva pròpia veu i adonar-se dels efectes que ha provocat en elles i en els seus fills la realitat violenta i masclista que les envolta. A través dels assajos, aquestes dones, mares solteres i treballadores, seran conscients que el cicle de la violència es reprodueix amb facilitat en ambients on els fills creixen sense haver paït el dolor del passat. Després de formar una petita companyia anomenada La Cachada Teatro, accepten el repte de crear una obra professional interpretant-se a si mateixes per explicar les seves històries i experiències vitals. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d'aquestes dones per afrontar el seu tumultuós passat, víctimes de violacions i violència masclista, i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora. Sessió rere sessió, descobriran com la violència rebuda es traspassa sense adonar-se’n als seus fills, creant un pervers cicle infinit. El Salvador és un dels països amb un índex d’homicidis més alts del món. Només a San Salvador, la capital, la taxa d’homicidis és de 83 morts per cada 100.000 habitants, segons un estudi de Business Insider l’any 2016. A més, l’avortament està castigat amb penes d’entre 2 i 8 anys de presó per a les dones, fent així del país centreamericà un dels més estrictes pel què fa a la legislació antiavortament. Cachada, òpera prima de la directora lleonesa Marlén Viñayo, deixa clar que el cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa. Una oportunitat per plantar una primera llavor que posi fre a l’espiral de dolor que plana sobre la societat salvadorenya des de fa tant de temps. TRÀILER: https://youtu.be/tjmIQSc-2LM Dimecres 25 a les 20:30 a la Biblioteca Pública de Maó
Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.