Cercadors de recursos digitals a bibliomao.
12 maig 2011
L’accés a documents de tot tipus a través d’Internet és una possibilitat que creix dia a dia. Per això hem afegit un contingut nou a l’apartat “Biblioteca Virtual” dins de la pestanya “Serveis” d’aquesta web.
Ja hi mencionàvem els documents, propis d’aquesta biblioteca i arxiu històric, que es troben a la

“Biblioteca Virtual de Prensa Histórica”

També al site bibliomao de l"ISSUU

Ara hi hem afegit un pont directe al recol•lector-cercador de recursos digitals HISPANA, el qual ens vincula amb veritables biblioteques, cartoteques, arxius, fonoteques filmoteques i museus digitals.

Per posar un exemple, si introduïm la paraula Menorca a la graella de recerca d’aquest site web tindrem la possibilitat de consultar, de manera immediata, més de 23000 documents relacionats amb la nostra illa. És clar que hi podrem cercar qualsevol altre lloc o tema que ens interessi.

Els Repositoris amb que ens vincula aquest cercador i que major resposta han ofert a la nostra consulta són:

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) Articles de revista, 245 resultats
REDINED. llibres 156 resultats
DIALNET OAI. Articles de revista, 110
Biblioteca Digital de de les Illes Balears). Articles 107
CER.es (Colecciones en Red). Quadres, mapes, monedes... 80
MDC (Memòria Digital de Catalunya) Fotografies 71
Biblioteca Digital Hispánica. Plànols, imatges i llibres 47
Digital.CSIC. Articles 36
RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya). Projectes i recerques 23
Catálogo Colectivo de la Red de Bibliotecas de los Archivos Estatales, Mapes, texts. 20
Cartoteca ICC. Mapes, imatges 20
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues). Articles 12
Fotografía sobre España en el siglo XIX. fotografies 6
ETC

D’altres respositoris i recol•lectors

Libros electrónicos y prensa online gratis
http://www.relatividad.org
enllaços de webs on trobar llibres i premsa online.

Biblioteca virtual Miguel de Cervantes
http://www.cervantesvirtual.com
A la recerca “menorca” trobam: 7 resultats en títol i 38 resultats en contingut.

Europeana think Culture
http://europeana.eu/portal/index.html
A la recerca “menorca” trobam: 12.629 resultats (12.022 texts, 597 imatges i 10 sons)
A la fotografia que il·lustra aquesta nota veiem una imatge estereoscòpica (el sistema 3-D que hi havia llavors) de la col.lecció Salvany (Biblioteca de Catalunya) de Ses Voltes de Ciutadella de devers l"any 1915.
Categoría:Activitats
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.