Expo Prima: Marina Ibarra

 Dilluns dia 25 a les 18.30h inauguram la tercera exposició del programa EXPO PRIMA amb l'obra de la jove artista Marina Ibarra.

L'exposició és comissariada per Mercè Capellà

Amb el títol de ALIVE, les obres de Marina Ibarra són dinàmiques i expressives, lliures, d'un grafisme desimbolt i amb un ús del color agosarat. Us convidam a contemplar una promesa de l'art incipient a Menorca.

Aquesta és la seva motivació:  

"ALIVE ve d’una obra que vaig realitzar en honor a l’artista Jean Baptiste Basquiat; amb ella vaig experimentar la força que em transmet la seva obra. Com, l’energia amb la que diposites la pintura i la rapidesa amb el pincell, t’aporten una sensació completament diferent. Generes més adrenalina en el procés. Per a mi és relativament nou deixar de banda la meticulositat en la meva obra, l’extrem detall i delicadesa que m’ha donat l’aquarel.la. I en aquest procés vaig voler remarcar el fet que una vida ( a life), allò que ha viscut i ha estat una persona, no sempre desapareix. El treball d’un artista sempre es viu (alive), perquè perdura i segueix modificant i transformant l’obra de persones/artistes posteriors"

Llegir
Club de lectura: Mankel. Asesinos sin rostro

Propera lectura dimecres 20 de març.

Aquí teniu un comentari interessant sobre el llibre

Henning Mankell. Asesinos sin rostro

Trad. D.M. Mansten y A. Monjonell Tusquets. 304 págs., 2.400 ptas.

JOSÉ ANTONIO GURPEGUI | 02/05/2001

Con La quinta mujer, Mankell se convirtió en el autor sueco más popular en España. Ahora llega una nueva entrega, Asesinos sin rostro, con una atmósfera de suspense similar a la ya conocida: una pareja de pacíficos ancianos (aparentemente sin dinero, sin enemigo alguno) es asesinada en su granja de una pequeña población al sur de Suecia.

Asesinos sin rostro es una novela un tanto atípica dentro del género policíaco. Desde que Poe escribiera Los asesinatos de la calle Morgue, inaugurando la llamada “novela negra”, la evolución del género ha sido constante. En Asesinos sin rostro al lector no le queda ni tan siquiera la ilusión de ser capaz de desvelar el misterio. Mankell parece estar más interesado en plantear otro tipo de problemas de corte social. Sólo así puede entenderse la inclusión del asesinato de un somalí, que para nada interfiere en la resolución del caso principal. El protagonista responde al estereotipo de “marginalidad” prototípico de este tipo de personajes: todo demasiado manido. De todas formas, se debe reconocer que el comisario Wallander tiene potencialidad y materia prima para convertise en otro de los míticos detectives (Holmes, Miss Marple, Poirot, Spade, Marlow...) que tan inteligentemente han resuelto los casos más enrevesados. Eso sí, sería deseable que abandonara el tinte melodramático que encontramos en algunas de sus reacciones, como cuando en un último intento de “recuperar” a su esposa comienza a llorar y ella reacciona poniéndole la mano encima de la suya. Sería injusto, no obstante, dejar sin mencionar el gran valor de esta novela: la obligada reflexión sobre la verdadera naturaleza de las personas. Resulta imposible conocer, sería la moraleja final, todo cuanto encierra la vida de un hombre, incluso la de aquellos que tenemos más próximos.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Lectura d'Antònia Vicens
Divendres passat dia 15 es va fer l'acte de presentació a càrrec de Carme Cloquells i la lectura dels poemes per Antònia Vicens va ser una experiència fonda. La força, la sinceritat, l'autenticitat de l'obra de Antònia Vicens va entusisamar als assistents. El diari Menroca en va fer una petita crònica.
Llegir
Dia Mundial de la Poesia: concert de Maria Àngels Gornés

 Dijous 21 de març a les 20h

Per a la celebració del Dia Mundial de la Poesia , la Biblioteca organitza un concert de Maria Àngels Gornés, la cantautora que ha musicat una desena de poetes de Menorca, des de Ruiz i Pablo fins a Ponç Pons , Pere Gomila, Pere Xera. Prèviament es farà lectura del poema de Rosa Fabregat Música de l'ànima teixida amb paraules que serà llegit en diversos idiomes.

Llegir
Antònia Vicens, Premi Nacional de Poesia 2018

 Divendres 15 de març a les 20h.

Organitza Bibloteca Pública de Maó i Ajuntament de Maó

La biblioteca i l'Ajuntament de Maó conviden Antònia Vicens a una lectura de la seva obra.

Presenta: Carme Cloquells

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941) té una llarga trajectòria literària, tant lligada a la novel·la com a la poesia. El 1967 ja va obtenir el premi Sant Jordi amb '39º a l’ombra'. El 1981, el Ciutat de Palma per 'Quilòmetres de tul per a un petit cadàver'. El Ciutat de València de narrativa se’l va endur amb 'Gelat de maduixa', el 1984. La Generalitat li va concedir, el 1999, la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria, i pel mateix motiu rebria el premi Ramon Llull del govern de les Illes Balears el 2004. El 2009 publica el seu primer llibre poètic 'Lovely', al qual va seguir 'Sota el paraigua el crit' (2013), 'Fred als ulls' (2015) i 'Tots els cavalls'.

El jurat del Premio Nacional de poesia ha guardonat la mallorquina Antònia Vicens per l'obra 'Tots els cavalls'. El premi, concedit pel Ministeri de Cultura i Esport, està dotat amb 20.000 euros. El jurat li reconeix la "vocació poètica que contempla tota una vida a través del tamís d'una expressió seca, dura, inquieta i fulgurant".

El 1998 va ser nomenada presidenta en funcions de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual també va ser vicepresidenta a les illes Balears entre el 1997 i el 2004. El 2016 va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i ja tenia la Creu de Sant Jordi i el Premi de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria.

Llegir
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.