Dia de la literatura infantil i juvenil

 Dimarts 2 d'abril a les 18.30h

La Biblioteca Pública de Maó celebra el dia internacional de la literatura infantil i juvenil dia 2 d'abril

Hem tret la pols als llibres per a infants que s'editaven antigament entre finals del s.XIX i inicis del s. XX. Exposarem una cinquantena  d'aquets llibres i de la ma de Fàtima Anglada farem una xerrada sobre els canvis que s'han produït entre la literatura de llavors i la que es fa avui, per entendre els canvis de valors i l'evolució que han experimentat en diversos aspectes com el disseny, el llenguatge, les il·lustracions i les intencions.

Llegir
Convocatòria del IX Concurs de Punts de Llibre 2019Bases del IX CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE 2019

 
Per tal de promoure la lectura, oferint un espai de participació i creació artística, la Biblioteca Pública de Maó en col·laboració amb l’Escola d’Art de Menorca i la botiga Argos convoca el IX Concurs de Punts de Llibre, que es regeix per les bases següents:

 
CATEGORIES:


. Infantil: 4 a 8 anys.
. Juvenil: 9 a 14 anys.
. Adults: A partir de 15 anys


TEMA:

Peixos i animals marins


TÈCNICA I FORMAT:

. Tècnica lliure.
. Suport i format: cartolina o paper gruixat de 25x6,5 cm il·lustrada per una sola cara
. S’ha d’escriure a la part del darrere del punt: nom i llinatges, edat, tel. del
concursant i nom del centre on estudia si és el cas.


PRESENTACIÓ:

. Cada participant podrà presentar només un punt de llibre i ha de ser una obra inèdita.
. Els professors de les escoles o instituts que participin com a classe, seleccionaran els
punts que presentin a concurs.
. El termini de lliurament serà fins al 30 d’abril.


JURAT:

El jurat estarà format per:
. 3 representants de la Biblioteca Pública de Maó
. 2 representants de l'Escola d'Art de Menorca.
. 1 representant de la botiga d'art Argos.


EXPOSICIÓ:

. El jurat farà una selecció dels punts de llibre presentats. Amb aquests es muntarà una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca a partir del 14 de maig. S'indicarà quins són els finalistes que han obtingut puntuació del Jurat.


PREMIS I LLIURAMENT:

. 1r i 2n premis de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca i material artístic per part de la botiga Argos.
. 3r premi de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca.
. El 1r premiat de la categoria adults rebrà una obra d'art donada per l'Escola d'Art de Menorca.
Tots els punts de llibre guanyadors seran publicats per la Biblioteca l'abril de l'any següent. Els premis es lliuraran
el dilluns 20 de maig a les 18 h. a la sala d'actes.


Addenda:
. A partir del 15 de juny es podran recollir els punts de llibre no premiats o es podran deixar en dipòsit a la biblioteca per a futures exposicions.
. L’autor/autora del punt de llibre guanyador cedeix els drets de reproducció i difusió del punt.
. La Biblioteca no pot garantir la integritat dels punts durant l’exposició.
. Per qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar al personal de la Biblioteca o de l'Escola d'Art de Menorca.

 

.

Llegir
Cub de lectura d'aldults: Asesinos sin rostro de mankel
Dimecres 24 d'abril a les 19h

SETENA LECTURA: “ASESINOS SIN ROSTRO” de Henning Mankell

Dimecres passat  vam comentar  la novel.la "Asesinos sin rostro"  de l’escriptor de novel.la negra Henning Mankell. Aquesta és la primera obra en la qual apareix el policia i investigador Kurt Wallander, personatge que apareixerà també a les onze novel.les d’aquesta saga. Aquí el famós inspector  travessa un dels moments més ombrívols de la seva vida quan ha de posar-se al capdavant d'una dura investigació: l'assassinat d'un matrimoni d'ancians en una granja de Lenarp.

L’obra  va agradar els lectors i lectores, que en van valorar les continues referències a problemes  actuals a hores d’ara a pesar de estar escrita als anys 90, com ara el racisme i la xenofòbia.

La propera lectura seran dues propostes del Fons Menorquí de Cooperació de l’escriptora  Chimamanda Ngozi: Tothom hauria de ser feminista, i Manifest feminista en 15 consells.

 

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
Expo Prima: Marina Ibarra

 Dilluns dia 25 a les 18.30h inauguram la tercera exposició del programa EXPO PRIMA amb l'obra de la jove artista Marina Ibarra.

L'exposició és comissariada per Mercè Capellà

Amb el títol de ALIVE, les obres de Marina Ibarra són dinàmiques i expressives, lliures, d'un grafisme desimbolt i amb un ús del color agosarat. Us convidam a contemplar una promesa de l'art incipient a Menorca.

Aquesta és la seva motivació:  

"ALIVE ve d’una obra que vaig realitzar en honor a l’artista Jean Baptiste Basquiat; amb ella vaig experimentar la força que em transmet la seva obra. Com, l’energia amb la que diposites la pintura i la rapidesa amb el pincell, t’aporten una sensació completament diferent. Generes més adrenalina en el procés. Per a mi és relativament nou deixar de banda la meticulositat en la meva obra, l’extrem detall i delicadesa que m’ha donat l’aquarel.la. I en aquest procés vaig voler remarcar el fet que una vida ( a life), allò que ha viscut i ha estat una persona, no sempre desapareix. El treball d’un artista sempre es viu (alive), perquè perdura i segueix modificant i transformant l’obra de persones/artistes posteriors"

Llegir
Club de lectura: Mankel. Asesinos sin rostro

Propera lectura dimecres 20 de març.

Aquí teniu un comentari interessant sobre el llibre

Henning Mankell. Asesinos sin rostro

Trad. D.M. Mansten y A. Monjonell Tusquets. 304 págs., 2.400 ptas.

JOSÉ ANTONIO GURPEGUI | 02/05/2001

Con La quinta mujer, Mankell se convirtió en el autor sueco más popular en España. Ahora llega una nueva entrega, Asesinos sin rostro, con una atmósfera de suspense similar a la ya conocida: una pareja de pacíficos ancianos (aparentemente sin dinero, sin enemigo alguno) es asesinada en su granja de una pequeña población al sur de Suecia.

Asesinos sin rostro es una novela un tanto atípica dentro del género policíaco. Desde que Poe escribiera Los asesinatos de la calle Morgue, inaugurando la llamada “novela negra”, la evolución del género ha sido constante. En Asesinos sin rostro al lector no le queda ni tan siquiera la ilusión de ser capaz de desvelar el misterio. Mankell parece estar más interesado en plantear otro tipo de problemas de corte social. Sólo así puede entenderse la inclusión del asesinato de un somalí, que para nada interfiere en la resolución del caso principal. El protagonista responde al estereotipo de “marginalidad” prototípico de este tipo de personajes: todo demasiado manido. De todas formas, se debe reconocer que el comisario Wallander tiene potencialidad y materia prima para convertise en otro de los míticos detectives (Holmes, Miss Marple, Poirot, Spade, Marlow...) que tan inteligentemente han resuelto los casos más enrevesados. Eso sí, sería deseable que abandonara el tinte melodramático que encontramos en algunas de sus reacciones, como cuando en un último intento de “recuperar” a su esposa comienza a llorar y ella reacciona poniéndole la mano encima de la suya. Sería injusto, no obstante, dejar sin mencionar el gran valor de esta novela: la obligada reflexión sobre la verdadera naturaleza de las personas. Resulta imposible conocer, sería la moraleja final, todo cuanto encierra la vida de un hombre, incluso la de aquellos que tenemos más próximos.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Lectura d'Antònia Vicens
Divendres passat dia 15 es va fer l'acte de presentació a càrrec de Carme Cloquells i la lectura dels poemes per Antònia Vicens va ser una experiència fonda. La força, la sinceritat, l'autenticitat de l'obra de Antònia Vicens va entusisamar als assistents. El diari Menroca en va fer una petita crònica.
Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.