Ha mort el Premi Nobel britànic V.S. Naipaul als 85 anys

 Vidriada Surajprasad Naipaull va néixer a Trinitat i Tobago, fill d'una família d'immigrants originaris del nord de l'Índia. Als 18 anys es va traslladar al Regne Unit per estudiar art a la Universitat d'Oxford.
Ell seu primer gran èxit va ser  la novel·la "Una casa per al senyor Biswas", l'any 1961.

A més d’ un prolífic escriptor de nove.les, unes 30,  també va exercir de periodista reflectint a  les seves obres els efectes del colonialisme amb una mirada pesimista i crítica
Va rebre entre altres, el Premi  Nobel l’ any 2001.

La seva vida i els seu carácter personal amb les persones i en particular amb les dones, no va estar exenta de polèmiques.

                                  Podeu  trobar la seva obra a la entrada de la biblioteca.

Llegir
Club de lectura : Lectures 2018-2019

 Lectures 2018-2019

-19 de setembre: Madame Bovary / Gustave Flaubert

- 24 d'octubre: El guitarrista / Luis Landero

- 21 de noviembre: La mala hora / Gabriel García Márquez

- 19 de desembre : Tras la celosía / Naguibi Mahfuz 

 

- 23 de gener: Una vida inesperada / Soledad Puertolas

- 22 de febrero: Marès nostrum / Damià Borràs

- 20 de març: Asesinos sin rostro / Henning Mankell

- 24 d'abril: Lectura del Fons Menorquí de Cooperació

- 22 de maig: Corazón tan blanco / Javier Marías

- 19 de juny: París no se acaba nunca / Enrique Vila-Matas 

Demaneu al taulell de préstec la primera lectura: Madam Bovary 

Us esperem !!

Llegir
Mural lector: Gemma Capdevilla recomana

La primera mano que sostuvo la mía /  Maggie O’Farrell. -- Libros del Asteroide, 2018. -- 339 p.

 Ficció contemporània

Per què?

És un llibre molt original, explica molt bé la confusió que suposa tant la maternitat com la paternitat. El final s’espera, però el desenvolupament i la prosa son fantàstics.

Llegir
El mural lector: Paqui Gomís recomana
Regreso a Berlín /  Verna B. Careton. -- Errata Naturae, 2017. --  405 p.
Novel·la històrica
Per què?
És un llibre que parla d’un aspecte de la Segona Guerra Mundial sobre el qual mai havia llegit res: el retorn al seu país d’origen de la gent antifascista que havia marxat abans del començament de la guerra. Em va agradar molt.
Llegir
El mural lector: Elisa Ruiz Recomana
El lamento del perezoso /  Sam Savage. -- Seix Barral, 2009. -- 270 p.
 
 Novel·la d’humor
Per què?
És una novel·la molt divertida i interessant, està molt ben escrita i és molt amena. És diferent de tot el que he llegit fins ara, molt personal. Es tracta d’una novel·la epistolar.

 

Llegir
El mural lector: Blanca Lozano recomana

Picnic en Hanging Rock /  Joan Lindsay. -- Impedimenta, 2011. -- 307 p.
Novel·la de ficció

Per què?
És un llibre molt original, explica molt bé la confusió que suposa tant la maternitat com la paternitat. El final s’espera, però el desenvolupament i la prosa son fantàstics

Llegir
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.