Jornades informatives sobre programes europeus en l’àmbit de la cultura i el patrimoni (MENORCA)
Amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural es realitzen sessions informatives sobre els programes de la Comissió Europea que ofereixen finançament a projectes culturals i de participació ciutadana. L’objectiu de les jornades és donar a conèixer el Programes Europa Creativa, Europa con los Ciudadanos i de l’Euroregió Pirineus Mediterrània 2018. Explicar als participants quins son els objectius dels diferents programes, convocatòries en vigor, el pressupost, quin tipus de projectes finança, etc.

Van dirigides a organismes i entitats culturals i creatives i de participació ciutadana, tan públiques com privades, associacions civils i autoritats locals i regionals de Menorca, Eivissa i Formentera  i a tota aquella persona que hi pugui estar interessada.

Inscripcions: 
https://www.cbe.es/login-usuari.php Llegir
El árbol de la ciencia de Pio Baroja última lectura del club

 El dimecres 20 de juny, vam comentar amb els lectors i lectores l'obra  "El árbol de la ciencia" de Pío Baroja,  novel.la que tracta d'una desorientació existenial que pateix el protagonista, Andrés Hurtado, sempre temptat de seguir menjant de "el árbol de ciencia", l'arbre prohibit.
La lectura ha agradat molt els lectors i les lectores, que han apreciat la complexitat filisòfica que regna en el cap de “Andrés“.
Amb aquesta lectura acaba el curs 17/18 i dresprés de dos mesos de vacances, tornarem al setembre amb noves lectures i renovades ganes de llegir-les i comentar-les.

Marga Llovet

Llegir
Fira cultura Japonesa 6

 Enguany a Maó,  també   col·laborem amb la  Fira aportant la nostra  col·lecció de còmic manga i llibres  relacionats amb la  cultura japonesa.

 

Us esperem !!


Llegir
Quim Monzó: Premi d'honor de les lletres catalanes
Omnium Cultural ha atorgat a Quim Monzó el Premi d'honor de les lletres catalanes del 2018. Un reconeixement esperat i merescut. L'obra creada per Monzó va ser tota una alenada d'aire renovat en el panorama de la literatura catalana. Un aire innovador, unes històries enginyoses i un llenguatge directe, planer i ric. Una xalada de lectura que la Biblioteca recomana. Per aquest motiu hem muntat a l'entrada un punt d'interès amb tota l'obra que tenim de Monzó. En tenim molta, però no la tenim tota, perquè el nostre autor ha escrit nombroses obres de narrativa. La seva especialitat, com sabeu, són els contes, amarats d'una ironia punxant i d'un rerafons crític saludable. Au idò, a llegir Monzó que s'ho val. Sabeu aquell relat d'un senyor que, tossut com ell tot sol, vol fer parlar una pedra? No para fins que ho aconsegueix ... i la pedra parla... a la seva manera. Genial
Llegir
Documental del mes: Petitet
Biblioteca Pública de Maó. Dimecres 27 de juny a les 20.30h.

Amb la Col·laboració de Comunitart

 

Documental del mes: PETITET

La nova pel·lícula de Carles Bosch, director nominat a l'Oscar per Balseros i guanyador del Gaudí i el Goya per Bicicleta, cullera, poma.

 

Petitet arribarà a la bioblioteca Pública de Maó el proper dimecres dia 27 de juny. La projecció será a les 20.30h. PETITET va inaugurar la 21ª edició del festival DocsBarcelona, el 16 de maig. El nou documental de Carles Bosch, director de Bicicleta, cullera, poma i nominat a l'Oscar el 2003 per Balseros,  segueix el músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d'un dels palmeros de Peret, en un periple per portar la rumba catalana als escenaris d'un gran teatre.

 

Malgrat les dificultats, sumades a la rara malaltia que pateix, la primera que el rumbero havia realitzat a la seva mare abans de morir comença a prendre  forma quan aconsegueix reunir a un grup de músics gitanos, genials però indisciplinats, per intentar tocar juntament amb una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
20 juny 2018
Horari d'estiu 2018

 La Biblioteca Pública de Maó us informa que a partir de dia 22 de juny fins al 9 de setembre la biblioteca tindrà horari d'estiu: els matins de dilluns a divendres des de les 10 a les 13.30 i els capvespres de dimarts, dimecres i dijous des de les 18 a les 20.30h.

Per tant els dilluns i els divendres capvespre i els dissabtes romandrà tancada la biblioteca.

Llegir
Heu oblidat la contrasenya ?

 
 Si no recordau la vostra contrasenya per accedir al catàleg i renovar el préstec, fer reserves i proposar compres..., podeu obtenir-la directamente des de l'Opac Web clicant el text:
"Has oblidat la teva contrasenya?"
 
Rebreu un correu amb la vostra contrasenya sempre i quan tinguem la vostra adreça e-mail a la nostra base de dades d' usuaris.

Si encara teniu problemes, no dubteu a contactar per telèfon
 
 

Llegir
La història interminable: conte i taller al matí

Xavi Álvarez crearà un contacontes a partir de la novel·la de Michael Ende, on el llibreter será el narrador, amb un llibre gegant on anirà desplegant escenaris de la història ajudat per unes titelles que representaran els diversos personatges.

A continuació, es farà un taller relacionat amb la història contada.

DIMECRES 27 DE JUNY, D'11 A 13 H

A PARTIR DE 7 ANYS 

INSCRIPCIÓ PRÈVIA A LA SALA INFANTIL 

 

Llegir
6 juny 2018
Descobrir Tot Menorca
La revista de viatges Descobrir ha dedicat un dossier dedicat a Menorca amb el subtítol de 25 propostes per gaudir de la Reserva de la Biosfera de 42 pàgines. Profusament il·lustrat amb belles fotografies de Joan Mercadal, hi trobareu una presentació de Francesc Florit i quatre reportages. El primer de Maria Coll explica com el reconeixement de la UNESCO ha dinamitzat el llegat històric de l'illa. El segon escrit per Pepa Ferri tracta de la producció artesanal i dels productes del camp menorquí respectuosos amb l'entorn. El tercer redactat pel periodista Carles Marquès fa un balanç dels triomfs i dels reptes per conservar un paisatge únic. I finalment hi trobareu intercalades les 25  propostes per "capbussar-se en l'essència de l'illa", que van des del gaudi de la cultura i el patrimoni, la festa gastronòmica i les activitats lúdiques i esportives.
Llegir
Presentació del llibre El banc del vent

 Divendres 8 de juny a les 19h

Sala d''actes de la Biblioteca

 La Biblioteca Pública de Maó presentac el llibre El banc del vent de l'escriptora Marta Veiga a càrrec de Toni Cardona

Llegir
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.