AVÍS per dissabte 5 de maig
  La Biblioteca haurà de tancar les portes el proper dissabte dia 5 de maig a cusa de la convocatòria dels exàmens d'opoisicions per al personal de la biblioteca. Disculpau les molèsties.
Llegir
Taller d'ornaments Maó + flors

Dimarts dia 15 de maig a les 17h

Un any més l'artista Toni Riera ens fa un taller obert als usuaris de la biblioteca per participar al programa municipal Maó + flors. El taller consistirà en la confecció de motius florals a partir de siluetes de papallones (on hi ha flors hi ha papallones) amb retalls de papers de revistes il·lustrades.

Cal inscripció prèvia a info@bibliomao.es o al telèfon 971369190. Grup màxim de 20 persones.

Llegir
Acte de reconeixement Any Llompart

Dijous 10 de maig a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

El 2018 s'ha declarat Any Josep M. Llompart, en reconeixement d'undels poetes singulars de les Illes Balears. El seu compromís cívic, la seva lluita a favor de la pròpia cultura, la seva trajectòria literària, etc avalen el nostre reconeixement.

L'acte consistirà en una conferència de Pere Gomila sobre la poesia de Llompart i la projecció del documental produït per Sa Nostra  sota la direcció de Jaume Vidal

Llegir
Club de escritura on line Cyrano

 A les persones que els agrada escriure, ens ha arribat una proposta de Club d'escriptura on line, Cyrano. Us adjuntam les informacions per participar-hi.

Marta Gonzalez 14.00 Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Te damos la bienvenida al club de escritura Cyrano.

Se trata de un lugar de encuentro para personas a las que les guste escribir y quieran practicar y crecer con la ayuda de las críticas y opiniones de los distintos miembros del club. La idea es pasarlo bien escribiendo. Compartir nuestra afición. Esto no es un taller, ni un curso de escritura. Ninguno de los participantes es un profesional. Al igual que un club de lectura, somos simples aficionados con ganas de tener un lugar donde dejar volar nuestra imaginación. Si quieres embarcarte con nosotros sigue leyendo.

Esperamos compartir nuestras historias

 

Inscripción:

Basta con enviar un email a 2karinyas@gmail.com con el nombre o apodo con el que desee participar y el email con el que desee hacerlo. La participación es libre y gratuita.

 

Normas de participación:

·         Intentar ajustarse en la medida de lo posible a las normas y temática acordada.

·         El idioma en el que se deben enviar los relatos es el castellano.

·         El documento adjunto se enviará en formato Word, sin nombre ni ninguna referencia a su autor para garantizar la objetividad de las críticas.

·         Letra Times New Roman o Arial, 12 puntos e interlineado de 1,5.

·         Salvo que las normas específicas indiquen otra cosa, la longitud máxima del relato será de 1500 palabras.

·         Cada mes se realizará la lectura y crítica constructiva de 3 relatos.

·         El hecho de no realizar una o varias de las críticas sobre los textos de los compañeros de forma reiterada y sin justificación será penalizado, llegando a poder darse la expulsión del club. Además conllevará la no recepción de las propias valoraciones.

·         Las críticas ofensivas, tanto al trabajo como a la persona, se penalizarán automáticamente con la expulsión. Así mismo, las críticas demasiado duras, sin que aporten ningún aspecto positivo, no serán aceptadas. Es tan importante corregir como motivar.

 

Programa:

 

·         El primer día de cada mes se lanzará un disparador: una frase, una imagen… Que deberá tener algún tipo de

·         relación con el relato. Asimismo se incluirán las normas

·         específicas para cada ocasión.

·         El día 15 de cada mes (14 en febrero) será la fecha límite para enviar los relatos al email 2karinyas@gmail.com.

·         El día siguiente recibirás en tu correo electrónico tres relatos sobre los que habrá que hacer una valoración constructiva de, al menos, 50 palabras. Esta deberá ser enviada a 2karinyas@gmail.com antes de las 23:59 del último día del mes.

·         Recibirás las críticas de tu relato en tu dirección email el primer día del mes.

·         Quien lo desee puede solicitar que su relato sea públicamente expuesto en la página del club abierta para la ocasión, para que cualquiera pueda leerlo: https://clubdeescrituracyrano.wordpress.com

 

Llegir
24 abril 2018
ANY FABRA

 El pare del català modern, Pompeu Fabra, l'ordenador de la llengua actual, és mereixedor del nostre reconeixement. Per açò la Biblioteca Pública de Maó us remet a la web commemorativa. Per aprendre, per participar, per llegir.

Política Lingüística crea “Clic a Fabra”, un curs en línia sobre Pompeu Fabra

 

La Direcció General de Política Lingüística ha creat un curs en línia sobre Pompeu Fabra anomenat “Clic a Fabra” amb continguts que permeten conèixer de manera lúdica la figura i l’obra del gramàtic català. La posada en marxa d’aquest recurs pedagògic s’emmarca dins la commemoració de l’Any Fabra 2018, acordada pel Govern de la Generalitat i impulsada pels departaments de la Presidència i de Cultura, a través de Política Lingüística.

 

El curs, integrat a la plataforma d’aprenentatge virtual Aula mestra, conté material teòric, enllaços i activitats amb un grau de dificultat divers, de manera que s’hi pot accedir des de diferents nivells d’aprenentatge de la llengua. Cada mes es penjarà material nou i, tot i que aquests continguts són acumulatius, també hi ha activitats que s’han de realitzar durant un període determinat.

 

Una de les activitats amb un termini tancat és el concurs “Desperta la teva creativitat!”, que s’ha llançat amb l’obertura del curs. Per participar-hi, cal llegir un conte original d’Enric Gomà, creat per encàrrec de Política Lingüística, i redactar un text en català d’entre 100 i 200 paraules que serveixi de final per a la història. Per fer-ho, cal estar inscrit al curs Clic a Fabra i ser major de 18 anys. El guanyador s’emportarà una tauleta, i el termini per enviar el text finalitzarà el proper 31 de maig.

 

A més d’aquesta formació, la Direcció General de Política Lingüística ha impulsat la creació de Kahoot! Fabra, un concurs amb l’eina Kahoot!, que posa a prova els coneixements sobre el Mestre i que han guionat els professors universitaris i divulgadors de l’obra fabriana Mònica Montserrat i David Paloma. Pensat per jugar-hi en grup, només cal un espai equipat amb projector i ordinador connectat a Internet, un dinamitzador i un grup de participants, cadascun d’ells amb mòbil. Kahoot! Fabra és una eina de gamificació de coneixements apte per ser utilitzat tant a l’aula com en tota mena d’esdeveniments culturals i a equipaments, com ara les biblioteques, per difondre la figura i obra de Fabra d’una manera lúdica. Llegir
Nou mural lector per a la sala infantil
Fiets i fietes, hem posat un mural preciós i colorista a la sala infantil de la Biblioteca. Pintat per l'artista il·lustradora Margarita Espinosa, el mural mostra un munt d'històries per imaginar a partir de les figures pintades, personatges i coses que ens transporten al món dels contes. Agraïm a na Margarita la seva contribució plàstica que ens fa volar la imaginació. Si voleu conèixer més coses d'aquesta magnífica il·lustradora, visitau la botiga que té a Ciutadella al Passeig Sant Nicolau, núm. 30 o entrau a la seva web http://caperucitazul.com/
Llegir
24 abril 2018
Menorca Binde

Manolo Bonet ha posat a la vostra disposicó 30 exemplars del llibre titulat Menorca Binde com agraïment a tots els menorquins que van a  col·laborar amb aquest projecte solidari. El llibre esta ple de boniques fotografíes i ens mostra la bellesa i el esforç  d'aquest projecte.

Si estau interessats podeu venir a cercar un.

Gràcies Manolo per la teva feina!

Llegir
Documental del mes: Les noies de l'Alba Daurada
Dimecres 25 d'abril a les 20.30h

DocsBarcelona del Mes presenta Les noies d’Alba Daurada, la sorprenent pel·lícula del documentalista noruec Håvard Bustnes que aconsegueix un accés únic i sense precedents al partit ultranacionalista grec Alba Daurada. El setembre de 2013, quan els principals líders del partit són condemnats a presó preventiva, Bustnes veu com se li obra una porta a l’impenetrable formació a través de les dones  -una esposa, una filla i una mare- que agafen les regnes de la campanya. Un testimoni imprescindible sobre qui són i com es presenten els representants d’un dels partits polítics d’ultra dreta amb més representació parlamentària a Europa.

 

Normal 0 21 false false false ES

Golden Dawn Girls

(Les noies d’Alba Daurada)

Noruega, Dinamarca, Finlàndia (2017). 95 minuts.

VO en grec i en anglès subtitulada en català.

 

:: La història

"Què ha passat a Grècia?" es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l'inici d'aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el  missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d'arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d'aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

 

:: El director

Håvard Bustnes és director i productor, llicenciat en Dret per a Televisió per l'Escola de Cinema i TV de Lillehammer, Noruega. Les seves primeres pel·lícules van ser Two Raging GranniesHealth Factory Big John, amb què va guanyar el prestigiós premi al millor documental als Amanda Awards de Noruega. La seva nova pel·lícula Golden Dawn Girls (Les noies d'Alba Daurada) es va estrenar al festival IDFA el novembre de 2017.

 


:: Premis i festivals

IDFA – Països Baixos, 2017.

Tromsø International Film Festival - Noruega, 2018.

Göteborg International Film Festival -  Suècia, 2018.

800x600 Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Llegir
Plec de Lectura: Carta del bisbe Sever
El Plec de lectura del mes d'abril és dedicat al document més antic que es conserva de les Illes Balears, una carta que va escriure el bisbe menorquí Sever el 418 dC. Us n'oferim uns fragments. I si la voleu llegir completa, és editada per l'IME

La Carta del bisbe Sever és un dels primers documents escrits a les Balears, que data del 418 i deixa constància detallada dels fets ocorreguts entre el 2 i el 9 de febrer d’aquell any a la ciutat de Maó contra la nombrosa població jueva. L’arribada de les relíquies de sant Esteve fa esclatar la fins llavors convivència entre cristians i jueus. Els fets prefiguren els conflictes religiosos que es desenvoluparan al llarg dels segles següents. El bisbe Sever justifica la conversió dels jueus amb somnis i prodigis. És la primera conversió massiva de jueus en la història i malgrat que no es produeix violència física contra les persones, aquells successos són deplorables vistos amb ulls d’avui. I tanmateix, la Carta del Bisbe Sever és d’una gran rellevància històrica i cultural. Aquest Plec de Lectura us ofereix una selecció de fragments de la carta, de la qual enguany es commemora els 1600 anys amb tot un programa d’actes i conferències, en l’acurada versió catalana feta per el doctor en història Josep Amengual i Batlle, autor de l’estudi La Circular del bisbe Sever de Menorca sobre la conversió dels jueus (418-2018). Una crònica mediterrània abans de l’ocupació dels vàndals, editat per l’IME.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.