IX Concurs de Punts de Llibre 2019  Tema: Peixos i animals marins

Podeu trobar les bases d'enguany al PDF adjunt:

BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ

Bases del IX CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE 2019

Per tal de promoure la lectura, oferint un espai de participació i creació artística, la Biblioteca Pública de Maó en col·laboració amb l’Escola d’Art de Menorca i la botiga Argos convoca el IX Concurs de Punts de Llibre, que es regeix per les bases següents:

CATEGORIES:

. Infantil: 4 a 8 anys.

. Juvenil: 9 a 14 anys.

. Adults: A partir de 15 anys

TEMA:

. Peixos i animals marins

TÈCNICA I FORMAT:

. Tècnica lliure.

. Suport i format: cartolina o paper gruixat de 25x6,5 cm il·lustrada per una sola cara

. S’ha d’escriure a la part del darrere del punt: nom i llinatges, edat, tel. del concursant i nom del centre on estudia si és el cas.

PRESENTACIÓ:

. Cada participant podrà presentar només un punt de llibre i ha de ser una obra inèdita.

. Els professors de les escoles o instituts que participin com a classe, seleccionaran els punts que presentin a concurs.

. El termini de lliurament serà fins al 30 d’abril.

JURAT:

El jurat estarà format per:

. 3 representants de la Biblioteca Pública de Maó

. 2 representants de l'Escola d'Art de Menorca.

. 1 representant de la botiga d'art Argos.

EXPOSICIÓ:

. El jurat farà una selecció dels punts de llibre presentats. Amb aquests es muntarà una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca a partir del 14 de maig. S'indicarà quins són els finalistes que han obtingut puntuació del Jurat.

PREMIS I LLIURAMENT:

. 1r i 2n premis de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca i material artístic per part de la botiga Argos.

. 3r premi de cada categoria: llibres per part de la Biblioteca.

. El 1r premiat de la categoria adults rebrà una obra d'art donada per l'Escola d'Art de Menorca.

Tots els punts de llibre guanyadors seran publicats per la Biblioteca l'abril de l'any següent. Els premis es lliuraran

el dilluns 20 de maig a les 18 h. a la sala d'actes.

Addenda:

. A partir del 15 de juny es podran recollir els punts de llibre no premiats o es podran deixar en dipòsit a la biblioteca per a futures exposicions.

. L’autor/autora del punt de llibre guanyador cedeix els drets de reproducció i difusió del punt.

. La Biblioteca no pot garantir la integritat dels punts durant l’exposició.

. Per qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar al personal de la Biblioteca o de l'Escola d'Art de Menorca.

 

Llegir
Documental del mes: Gràcies per la pluja

  Dimecres 28 de març a les 20.30

Amb la col·laboració de Comunitart

Gràcies per la pluja

Noruega, Regne Unit (2017). 87 minuts.

VO en anglès i suahili subtitulada en català.

 

La història

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus propis fills eren retornats a casa perquè no podia pagar l’escola.

Després d’una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d’agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig de la impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show  ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen – nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

:: La directora

Julia Dahr és una directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l'atenció sobre temes socials i mediambientals d'una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que "condueix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial". Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.

 

:: Premis i festivals

Premi Millor Documental, FICMEC – Espanya, 2017.

Premi del jurat, Another Way Film Festival – Espanya, 2017.

Premi Fethi Kayaalp, BIFED – Turquia, 2017.

Hot Docs – Canadà, 2017.

CPH:DOX* - Dinamarca, 2017.

Sheffield Doc/Fest – Regne Unit, 2017.

 

:: Fitxa tècnica

Direcció: Julia Dahr 

Producció: Hugh Hartford

Producció executiva: Sabine Bubeck-Paaz

Fotografia: Julie Lunde Lillesaeter

Guió: Julia Dahr, Hugh Hartford

Edició: Adam Thomas

Música: Chris White

So: Julia Dahr

Normal 0 21 false false false ES Llegir
19 març 2018
Deu dones en vers

 Presentació del Plec de Lectura Deu dones en vers

Dia Mundial de la Poesia

Dimecres 21 de març a les 20h.


Llegir
Xerrada informativa: Obrint fronteres 2018

 Dilluns dia 19 de marça a les 19h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

 El Fons Menorquí de Cooperació organitza la xerrada informativa Caravana Obrint Fronteres 2018.

Si vols formar part d'un moviment social a favor dels drets de les persones migrants i refugiades, aquí t'he explicarem.

Si vols venir al sud d'Itàlia i conèixer de primera mà el que està passant a les fronteres europees, ara et direm com fer-ho.

Llegir
Contacontes "El viatge", per Ruth Delgado

 Una història de Ruth Delgado per entendre millor el canvi climàtic.

Organitzat pel Fons Menorquí de Cooperació per presentar el fons itinerant "Llegim per un món millor" que será a la biblioteca de Maó fins al mes de maig.

DILLUNS 19 DE MARÇ , A LES 18 H.

SALA INFANTIL

Especialment recomanat per a infants a partir de 6 anys 

 

Llegir
Blai Bonet de viatge. El teatre i obra del poeta
"Blai Bonet de viatge. Teatre i obra del poeta"

Cicle de Teatre de Blai Bonet.
  

Arriba a Menorca el Cicle de Teatre Blai Bonet, en la seva primera sortida fòra de Mallorca cap a les Illes Balears. Aquest cicle que també anirà a Formentera i Eivissa arriba de la mà del Consell de Menorca a l´Auditori de Ferreries el dissabte 10 de Març a les 20.00 H, on s´hi podrà veure la peça de teatre breu “Oficis de carrer” i seguidament el Documental “El teatre de Blai Bonet” produït per a Tshock Cultura Emocional. Seguirà a la Biblioteca Pública de Maó amb la Conversa i recital sobre l'autor santanyiner amb Ponç Pons i Pau Vadell el dijous 15 de Març a les 20.00 h. i el divendres 16 de març a la mateixa hora es projectarà el documental “El teatre de Blai Bonet” amb la col.laboració del govern Balear, es donarà un DVD gratuït amb el documental i les obres representades de l´autor.

Els poetes Ponç Pons i Pau Vadell, amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària, parlaran sobre Blai Bonet i ens donaran a conèixer la seva part més poètica, la forma de vida d'un geni en majúscules. 

El documental “El teatre de Blai Bonet” ens apropa a l´univers dramtúrgic de l´autor, posant en valor les seves dues peces teatrals, tant Parasceve, de memòria històrica, com Oficis de carrer.
 
PROGRAMA

Dissabte 10 de Març a les 20:00 h. a l´Auditorid de Ferreries.  “Oficis de carrer” i seguidament el Documental “El teatre de Blai Bonet” produït per a Tshock Cultura Emocional.

Dijous 15 de Març a les 20.00 h. a la Biblioteca de Maó. Conversa i recital sobre l'autor santanyiner amb Ponç Pons i Pau Vadell. 

Divendres 16 de Març a les 20.00 H. a l´Arxiu històric de la Biblioteca de Maó.  Emissió Documental "El Teatre de Blai Bonet"
Llegir
Dones que ho feim possible

 Exposició fotogràfica de dones amb empenta i pioneres en diversos camps d'activitats a Menorca: arqueòlogues, libreteres instal·ladores de telèfons, mestreses de cases, caixeres... organitzada per l'Associació Alba amb motiu de la celebració del 8 de març Dia de la Dona.

De 3 al 16 de març a la sala d'actes de la biblioteca. 

Llegir
6 març 2018
Editanda: El Iris
Aquesta és la tercera exposició del programa editanda: un seguit de mostres de les entitats editores de Menorca. Durant el mes de març estarà dedicada a El Iris. Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

L’actual setmanari El Iris va néixer com a diari i així es va publicar durant 23 anys des del seu naixement el 1913. És per tant la capçalera viva més antiga de Menorca. Sempre ha tingut la vocació de ser premsa local al servei de la seva població, Ciutadella. Que una capçalera duri 105 anys és tota una proesa editorial. Les seves pàgines són idò testimoni del passat i del present, una llarga crònica del temps viscut a la petita comunitat que li ha fet de portaveu.

Llegir
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.