31 octubre 2018
Dues recomanacions a UTIL

 Com cada mes, la biblioteca Pública de Maó redacta dues ressenyes de llibres de Menorca. Són dues recomanacions de lectura que gentilment publica la revista UTIL. Una per a infants i una altra per a gent del camp, gent d'hortals i gent amant de la natura. Bona lectura.

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Jara Febrer (coord.) Resiliència climàtica en la gestió agrària.. Guia pràctica de mesures per a l’adaptació al canvi climàtic. Ed. GOB. Menorca 2018

Resiliència, aplicat a la natura, significa recuperar l’equilibri ecològic perdut. Aquest és un manual que s’adiu molt a la Menorca que es vol sostenible sota l’etiqueta de Reserva de la Biosfera. El pagesos i els hortolans veuen com les condicions del medi han canviat i per tant caldrà adaptar-se. Vivim del camp que ens alimenta i ho hem de fer de la forma més respectuosa i sana, amb eines i coneixement. Està especialment dedicat als llocs amb Custòdia agrària, però serveix per a tots aquells que treballen per exemple un hortal, que a Menroca són uns quants. El GOB fa una bona feina en aquest sentit.

 

 

M. Jesús Cloquells Tudurí (text); Joan Puig (il·lustracions). El constructor de talaiots. Ed. Consell Insular de Menorca. 2018

Aquesta és una de les tres històries que expliquen als infants com era la vida en època talaiòtica. Les altres dues es titulen Els primers menorquins escrit per Noelia Martínez i L’estatueta màgica també de M-. Jesús Cloquells. Totes tres explicades per Na SuperarQ una arqueòloga amb el superpoder de veure la història estudiant els objectes antics trobats als jaciments d’arreu de l’illa. A les escoles i a casa ara teniu un material per aprendre i valorar la cultura que aspira a Patrimoni Mundial, la Menorca talaiòtica amb narracions entretingudes i dibuixos polits.

Llegir
30 octubre 2018
EUGENIO, documental del mes

 Biblioteca Pública de Maó

dimecres 31 d'octubre a les 20.30h

800x600 Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

La personalidad de Eugenio emerge con un nivel de complejidad que se agradece y que le protege de la simplificación, los juicios y los tópicos – Sergi Pàmies, La Vanguardia

Eugenio se tomó el humor tan en serio que en la seriedad basó su innovación, y murió de tristeza – Javier Villuendas, ABC

Un guió minuciós que reconstrueix amb un extraordinari material d’arxiu i testimonis substancials la vida del protagonista – Toni Vall, ARA

 

DocsBarcelona del Mes presenta Eugenio, el documental que retrata la vida del mític humorista català, que omplia escenaris amb el seu particular sentit de l’humor. Un èxit professional, però, que amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat. La pel·lícula, que va ser el documental més vist durant la 21ª edició del Festival DocsBarcelona esgotant les entrades a la majoria de sessions i que es va convertir, en tan sols un mes que va estar disponible, en el documental més vist a Filmin dels últims anys, arriba a sales i cinemes d’arreu d’Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes.

Llegir
El guitarrista de Luis Landero segona lectura del Club
Dimecres passat vam comentar els lectors i lectores la novel.la "El guitarrista" de Luis Landero, una història d'aprenentatge on l'art i l'afany de prosperar provoquen situacions marcades pel seu patetisme i també la seva exaltació, que es converteixen en una espècie de tractat sobre la mediocritat.
L’obra no va entusiasmar els lectors i lectores,  ja que la van trobar bastant monòtona. Així i tot, en van reconèixer la riquesa del llenguatge literari.
La propera lectura serà La mala hora de G. García Márquez, dia 21 de novembre a les 19.00h.
Marga Llovet Llegir
Las aventuras de Tulipán, el hada de los deseos de cumpleaños

 ¿Sabes por qué pensamos un deseo antes de soplar las velas de cumpleaños? Porque un hada los lee todos, ya sean graciosos o serios, tristes o maravillosos. Este año Gabriel ha cumplido nueve años y ha pedido un deseo que el hada de los deseos no había oído nunca: ser una chica

Contacontes organitzat per l'Associació Chrysallis 

Dilluns 12 de novembre a les 18 h.

Sala infantil 

Llegir
Trobades de cooperació. Un camí compartit

  Títol: Trobades de cooperació i solidaritat. Un camí compartit.
Xerrada: cooperació i solidaritat. STEI

Dilluns 5 de novembre

STEI Intersindical, a través de l'ONG Ensenyants solidaris, treballa a diversos països de llatinoamèrica des de fa molts anys. En els darrers temps, s'han desenvolupat projectes i plataformes per dotar d'eines el professorat d'alguns d'aquests països i empoderar-los envers la seva tasca professional. De la mateixa manera, a través de les persones que treballen i viuen allà, ens feim més conscients de les seves problemàtiques i de l'impacte de l'economia global sobre la seva societat. És per això, i amb motiu de la visita a Balears d'una d'aquestes activistes de Guatemala, que proposem poder oferir una xerrada a la Biblioteca Pública de Maó, per tal de mirar de convocar un nombre suficient de gent que pugui compartir aquests coneixements i experiències.

 Aquestes son les dades de l'activitat;

 Visita 5 de novembre  a Menorca de Odilia Perén Poyón, dona maia kachikel. Treballadora Social.

25 anys  d'experiència en gestió de projectes de cooperació.

 Delegada de cooperació de l'STEI Intersindical a Guatemala.

Objectiu: .
•Compartir amb el públic assistent l'experiència de cooperació i solidaritat de l'STEI Intersindical  a Guatemala durant la seva trajectòria.
•Impacte de las empreses transaccionals espanyoles a Guatemala. (Caso ACS, presidida per  Florentino Pérez)
•Cooperació i innovació. Noves eines de cooperació: Plataforma Moodle Solidària.
Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

Llegir
23 octubre 2018
Agència de lectura
Els joves del Club juvenil de lectura de la Biblioteca Pública de Maó faran una performance el dia 9 a partir de les 17h la Fira del llibre en català consistent en unes lectures a distints locs de la fira.
Llegir
Semifinalistes  del concurs Lletres i Mots 2018  per  Maó

Avui matí dilluns 22 d'octubre hem realitzat  a la seu del Consell Insular la primera fase del concurs sobre llengua catalana Lletres i Mots. Els estudiants que han quedat finalistes del concurs són:

Nil Anglada Mas ( IES Paqual Calbó Caldes)

Marti Mus (IES Cap de Llevant)

Alicia Maceda Sánchez ( Col·legi Sant Josep) 

La final es disputarà dissabte 10 de novembre a les 12 h. en el marc de la Fira del Llibre en Català que es celebrarà a la Plaça de la Conquesta de Maó .

Enhorabona a tots tres! 

 

Llegir
EXPO PRIMA, programa de primeres exposicions de joves artistes novells

EXPO PRIMA  programa

L’associació COMUNITART  amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Maó posen en marxa un programa d’exposicions d’ART JOVE

 

Volem donar l’opció als joves que demostren talent incipient en art plàstic de mostrar les seves creacions artístiques i poder celebrar la seva primer exposició pública.

Per a joves entre 15 i 25 anys, que tenguin elaborat un mínim d’entre 7 i  12 obres.

En qualsevol tècnica i format de dibuix, pintura, il·lustració, fotografia, gravat, collage, etc. (s’exclou l’escultura i la instal·lació per manca d’espai)

La Biblioteca disposa d’una sala d’actes amb uns 22 m de paret i un sistema fix per penjar quadres.

Cada exposició tindrà una durada de 15 dies. El programa es realitzarà entre gener i juny de 2019

Per participar-hi els joves artistes han de presentar un projecte de l’exposició senzill amb les seves dades personals, descripció i imatges de l’obra a exposar. L’artista es compromet a ser present en la inauguració i realitzar una breu visita guiada.

Cada jove artista serà responsable del muntatge i desmuntatge de l’exposició amb l’ajuda del personal de Comunitart i de la Biblioteca.

Les dues entitats organitzadores faran difusió de l’exposició

 

Els interessants s’han de posar en contacte amb

Mercè Capellà Negre de COMUNITART comunitart@gmail.com 

Francesc Florit de la Biblioteca  fflorit@bibliomao.es 

Tel. 971 369 190

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE Llegir
SLAM LECTURA. Dia Internacional de la Biblioteca

SLAM LECTURES

Dia Internacional de la Biblioteca

24 d’octubre a les 20h

 Com cada any, la biblioteca Pública de Maó celebra el seu dia internacional. Enguany organitzam una activitat de participació dels usuaris entorn de la prescripció lectora.  SLAM LECTURES és un concurs en el qual uns quants usuaris de la biblioteca participen en la recomanació d’un llibre durant tres minuts sense cap altre recurs que la seva habilitat expressiva. El públic assistent tindrà un quadre per puntuar cada una de les intervencions dels participants. Una volta feta el recompte de totes les puntuacions, aleshores es proclamarà un guanyador i dos finalistes. Tots els participants tenen premi. En acabat brindarem amb una copa de cava.

Amb esperit esportiu celebram idò una de les funcions bàsiques de la biblioteca que és la recomanació de lectures, perquè no hi ha millor llibre que aquell que s’adequa al teu gust.

Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.