Projecció del curtmetratge SILENCIO
El proper divendres dia 2 de febrer a les 20.30 es projectarà a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó el curtmetratge SILENCIO del director Miquel J. Pujadas i protagonitzada per la ciutadellenca Anna Anglada. Silencio narra la història d'Ana, una jove amb dificultats laborals i amb problemes econòmics  que es veu obligada a treballar d'assistenta interna d'un home major, solitari i tancat a ca seva. Silencio mostra el perfil psicològic de tantes persones que avui viuen vides precàries.
Llegir
Documental del mes:Machines

Iniciam de nou les projeccions dels millors documentals cada darrer dimecres de mes

Dimecres 31 de gener de 2018

MACHINES

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE

Rahul Jain. Índia, Alemanya, Finlàndia (2016) 75 min. VO en anglès i hindi subtitulada en català

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una fàbrica tèxtil immensa a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de la Índia. La càmera viatja lleugera per passadissos d’aquest submón invisible, on humans i maquines són iguals. L’expressivitat dels sons genera un ritme mecànic que ens apropa al món interior dels treballadors.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral.

Llegir
Llibres per entendre i canviar el món. Fons Menorquí de Cooperació

 Nou lot de materials itinerants : llibres de literatura, obres de divulgació  i cinema, de temàtica social i econòmica que poden conduir-nos a conformar un món millor per a tots. 
Els materials han estat seleccionats pel Fons Menorquí de Cooperació a qui donem les gràcies.

 Per veure el llistat de titols cliqueu :

http://www.bibliomao.es/BinaryWebStudio/uploads/2018/01/20180116101922-16-10-16-24-366.pdf

Fins a 5 d'abril de 2018 

Llegir
13 gener 2018
Agència de lectures
Els al·lots del Club juvenil de lectures de la Bibliteca Pública de Maó, coordinats per na Fàtima Anglada, han duit a treme durant el matí del dissabte dia 13 de gener una experiència innovadors, senzilla i alhora emtyranyable: l'agència de lectura, que consisteix a fer lectures de fragments d'obres literàries poer ells mateixos triats als usuaris de la biblioteca. La gent amb un somriure es detenia a escoltar les veus que ressenyaven històries i paraules. Molt polit. Ho repetirem una nova ocasió
Llegir
13 gener 2018
Toni Vidal, fotògraf
Amb motiu de l’exposició antològica dedicada a Toni Vidal, la Biblioteca Pública de Maó li ret un merescut reconeixement amb l’exposició dels seus llibres

EXPOSICIONS A:

El Roser (Ciutadella) 13 gener– 17 març

Ca n’Oliver (Maó) 23 març—18 maig

 Antoni Vidal Miquel és el fotògraf més important que Menorca ha donat, atesa la seva extensa obra i la varietat de temes tractats: el retrat, els oficis artesans, l'arquitectura, els paisatges, etc. Menorca, les seves tradicions, la seva fesomia humana i física ha estat una contant fidelment plasmada als seus objectius. Però també ha conreat la fotografia amb un estricte sentit estètic com mostra l’obra sobre roques i vegetals. Altrament va retratar els personatges destacats de la cultura catalana: artistes, arquitectes, escriptors, com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Mercè Rodoreda. És autor de més de trenta cartells i diversos llibres il·lustrats. El 2008 va rebre la Taula d'Or del Consell de Menorca.

 


Llegir
EDITANDA, les editores de Menorca

 Iniciam la sèrie de mostres de les entitats que es dediquen a editar a Menorca.

La primera Edicions Nura

http://www.bibliomenorca.net/WebEditor/Pagines/file/Not%C3%ADcies/2018/DM170109%20Ma%C3%B3(1).pdf


Llegir
Prosèpina i el sistema solar, amb Laia Galceran

En aquest conte coneixerem de la mà de Galàxia les aventures que va viure Prosèpina, una petita deesa que, diuen, va viure fa molts i molts anys al nostre Sistema Solar.

Us animeu a endinsar-vos una mica en el món de l'astronomia i l'astrologia?

Conte adreçat a infants de 3 a  6 anys 

 

DILLUNS 22 DE GENER, A LES 18 H

SALA INFANTIL 

 Llegir
Las hijas de la luna roja / Angeles  de Irisarri. Quarta lectura del Club

QUARTA LECTURA: “LAS HIJAS DE LA LUNA ROJA” de Angeles de Irisarri

El dimecres 20 de desembre, just abans de Nadal, vam comentar els lectors i lectores l'obra d'Isabel Isarri “Las hijas de la luna roja". Aquesta novel.la, que és la primera part d'una trilogia sobre la vida d'Isabel la Catòlica, expica el naixement, la infància i la adolescència d'aquesta reina fins al seu matrimoni amb Fernando d'Aragó. La narració es recolza en altres tres dones fictícies, nascudes a la mateixa hora que la reina i en la mateixa nit de roja lluna plena. Dues princeses avilesos, Elionor i Joana, que perden la seva mare en el part i són criades per mestresses mores, i Maria de Abando, filla de mare soltera morta també el part, i a la qual adopta una bruixa biscaïna. Personatges clau en el relat, que serveixen de contrapunt per esmicolar la societat del moment.

 

Marga Llovet 


La propera lectura serà "El embrujo de Shanghai" de Juan Marsé , dia 24 de gener a les 19.00h.

MOLT BONES FESTES I ENS RETROBEM L'ANY 2018!!!

 

Llegir
Taller infantil de dimonis

Veniu a descobrir la història de Sant Antoni, els origens del patró dels animals i com va vèncer les temptacions del dimoni.

Una vegada  conegueu la història, fareu un taller de figures de plastilina i creareu el vostre propi dimoni.

                                                                        Amb na Judith Morillas, de Sa Xaranga.

Taller adreçat a infants de 4 a 10 anys, amb inscripció prèvia.

(Durada: 1:30 h)

DILLUNS, 15 DE GENER, A LES 18 H. 

SALA D'ACTES 

 

Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.