Centenari de dos grans poetes: Josep Palau Fabre i Gloria Fuertes

 Si veniu a la biblioteca podeu trobar es seus llibres a un expositor que hem col·locat a la ante-sala de la secció de préstec d'adults.

 Per si de cas  no podeu visitar-nos us proporcionem les adreces web per tal de coneixer els autors i accedir on line a la seva obra.

Tant la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes com la Universitat Oberta de Catalunya proporcionen abundants i interessants materials .

Gloria Fuertes:

  http://www.cervantesvirtual.com/portales/gloria_fuertes/

http://culturainquieta.com/es/inspiring/item/10222-10-poemas-de-gloria-fuertes-la-poetisa-de-corazon-inmenso.html 

 Josep Palau Fabre

http://www.cervantesvirtual.com/portales/josep_palau_i_fabre/bibliografia/

 http://lletra.uoc.edu/es/autor/josep-palau-i-fabre

Llegir
Novena lectura del Club: Las Meninas de Antonio Buero Vallejo

Dimecres 24 de maig, vam comentar l'obra de teatre "Las meninas" del dramaturg Antonio BueroVallejo. Ambientada a la cort de Felip IV, l'obra es centra en la figura del pintor Diego Velázquez i la seva relació amb l'entorn que l'envolta, des d'una perspectiva intemporal amb actituds i circumstàncies que bé podrien trasplantar del segle XVII en el qual es desenvolupa la peça, al segle XX en què va ser escrita i també al sigle XXI, on ens trobam.

L’obra va agradar els lectors i lectores, tot i que alguns d'ells reconegueren que el teatre no és un génere literari que els atraigui per llegir-lo, que prefereixen la lectura d'una novel.la.

La propera i darrera lectura fins al setembre serà la novel.la “Lo bello y lo triste de Yasunari Kawabata, dia 28 de juny a les 19.00h. Després vindrà el moment de la tria de lectures pel curs vinent a partir d'una preselecció feta prèviament.

Marga Llovet 

 

Llegir
Presentació Amics de Punta Nati

Presentació de l'entityat Amics de Punta Nati

Dijous dia 8 de juny a les 20h.

Sala d'actes de la Biblioteca Pública de Maó

Amics de Punta Nati és una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a objectiu la defensa, la preservació l'estudi i la difusió dels valors patrimonials, naturals i paisatgístics del paratge de Punta nati, ubicat al nordoest de Menorca, que va des de Torre del Ram fins a Cala en Morell. L'entitat va ser creada l'estiu del 2016 per defensar el paisatge contra el projecte de contrucció d'un megaparc fotovoltaic a la zona, amb l'objectiu de declarar Punta Nati Bé d'Interès Cultural (BIC) i així garantir la seva protecció.


Llegir
La Biblioteca participa a Maó + flors

 La biblioteca Pública de Maó ha participat al programa impulsat per l'ajuntament Maó + Flors.

Hem realitzat quatre activitats amb col·laboracions diverses:

La primera va ser el taller Hortobiblio dirigit per l'artista artesà Toni Riera adreçat a famílies per construir un hortal amb materials reciclats i construir així tomatigueres, albergínies i custodiades pel un espantocells ben polit.

La segona activitat va ser adornar el balcó amb aquelles creacions fetes al taller. La plaça Conquesta llueix un hort per sorpresa del turistes despistats.

La tercera va ser la instal·lació a l'entrada de la biblioteca de motius florals realitzada per l'escola Mare de Deu del Carme en la qual van participar tots els nivells de primària. Va quedar una entrada ben decorada amb el lema central de la volta al món en 80 llibres i 80 flors. L'any vinent repetirem.

La quarta va ser crear un centre d'interès. Es van triar tot un seguit de llibres referits a la decoració floral i a l'horticultura. Mantindrem aquest centre durant uns dies més per a aquelles persones que vulguin instruir-se sobre el tema.

Llegir
La poesia de Pere Gomila traduïda al francès
Dilluns 22 de maig passat es va presentar el número de Cahiers de l'Appoche dedicat a la poesia de Pere Gomila, un del bons poetes que tenim a Menorca. El traductor i amic del poeta Michel Bourret Guastaví va fer una presentació exquisida i en llegí les versions fetes, mentre que Pere Gomila comentà i llegí alguns dels poemes en la llengua original catalana. La Biblioteca adquirí un exemplar dels Cahiers que amb el títol Minorquenvers vol retre també un reconeixement a la tasca  de Pere Gomila com a ànima i organitzador juntament amb d'altres del festival Illanvers que es celebra cada any.
Llegir
10 retrats d'escriptors
La sala de lectura llueix des d'avui el retrat de deu grans escriptors. Són reproduccions de fotografies en blanc i negre que s'han gravat  a la imatgeria dels lectors, retrats emblemàtics de Marguerite Duras, Mercè Rodoreda, Antonin Artaud, Pier Paolo Passolini, Samuel Beckett, Víctor Català, Walt Withman, Albert Camus i Arthur Rimbaud.
Llegir
19 maig 2017
Il·lustracions MANGA

La Biblioteca Pública de Maó acull una exposició d’il·lustració MANGA del 18 de maig fins a finals de juny.

Aquesta exposició es muntà arran de la xerrada Una mirada al cinema asiàtic contemporani de Fernando Borrero, que versà sobre les característiques del cinema japonès actual i els diversos gèneres que ha creat.

L’exposició consisteix en 11 il·lustracions en gran format de personatges caracteritzats amb l’estètica manga, fets amb impressió digital de gran qualitat i amb una densitat de colors vius intens. Aquesta estètica té molt de predicament entra la joventut d’arreu del món. Els personatges manga són fets d’una rara mescla de delicadesa i fortalesa, d’innocència i perversitat, de tendresa i alhora agressivitat.

 

L’autor de les il·lustracions és l’artista Sergio Andrés Serrano Avellaneda, programador especialista en disseny i art digital. Ha treballat amb nombroses organitzacions i empreses relacionades amb el mon de les noves plataformes on line. El seu treball se centra en la Il·lustració, el desenvolupament i disseny de logotips, branding, desenvolupament de personatges en 3D, pàgines web, videojocs i software de webs.

 

Aquesta mostra serà instal·lada al Saló del Manga que se celebrarà al recinte Firal de Es Mercadal el proper dia 1 de juliol. La fira mostra les diverses cares del món manga, des de la il·lustració, els jocs, la vestimenta, els còmics, etc. En aquesta fira la Biblioteca Pública de maó hi col·labora amb l’aportació d’una selecció de còmics manga.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Comiat de Xisca Martí
Na Xisca Martí ha treballat durant deu anys a la biblioteca. Des d'avui dia 16 de maig de 2017 té un nou destí com a ordenança a l'IES Biel Martí de Ferreries. Trobarem a faltar la seva empemta, les seves ànsies d'ordre i la seva eficiència. Li desitgem molta sort en la nova etapa laboral que comença. La biblioteca sempre serà ca teva, perquè te'n vas però no ens deixes! Salut de part de totes les persones que hem compartit amb tu preocupacions i solucions.
Llegir
Guanyadors del Concurs de Punts de Llibre
Enguany hem tornat a organitzar el concurs de punts de llibre i heus aquí els guanyadors (i tres membres del jurat) en una foto de grup de la fotògrafa del Diari Menorca Gemma Andreu. Gràcies a tots per participar-hi. Gràcies també a Andrés Moll d'Argos i a Toni Arcas de l'Escola d'Art de Menorca per la seva col·laboració.
Llegir
1
2
3
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.