29 setembre 2016
SALA DE REUNIONS

Sala de Reunions (amb vistes al port)

Nou servei

La Biblioteca Pública de Maó posa un nou servei als usuaris i a la ciutadania: una sala de reunions per a qui la sol·liciti amb magnifiques vistes al port.

Equipament

La sala està ubicada a la segona planta al fons de la sala de lectura d’adults. Té aproximadament uns 25 m2 de superfície i va equipada amb una taula gran i butaques, un ordinador amb connexió a Internet, wifi  i una pissarra veleda. La sala està aïllada de la resta de la biblioteca amb una porta i per tant permet parlar (sense cridar). I a més com que la sala està situada a la façana de tramuntana té unes magnifiques vistes de tot el port de Maó.

Destinataris

Poden usar aquesta sala fent una reserva a la web de la biblioteca els grups que ho sol·licitin de forma lliure i gratuïta. Aquest nou servei està pensat tant per a grups de ciutadans o entitats cíviques que no tenen local on trobar-se, com també grups d’estudiants per fer treballs d’equip.

Horari

L’horari és restringit a l’horari habitual de la biblioteca (de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.30h.)

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
Receptaris de cuina del segle XIX
Dos llibres de la cuina d'alta societat menorquina del s. XIX

Bàbara Soler Siquier i Bàrbara Oliver Soler. Llibretes de cuina del s. XIX. Ed. IME Col. Capcer, 32. Menorca 2916. Edició i introducció de margarita Cursach Seguí.

En vistes del moment àlgic de la cuina a Menorca, ressenyam aquest mes dos llibres de receptes. Tot dos són llibres trets dels rebots antics del segle XIX. El primer editat per l'IME recull les receptes de dues senyores de la burgesia maonesa, mare i filla. Es tracta de cinquanta quatre receptes que mostren els interessos gastronòmics d'una època, sobretot de la rebosteria, pastes, conserves, pastissos i bunyols, dolçaines ben pròpies d'una classe social benestant. Escrites en català, hereva encara d'aquella Il·lustració maonesa del XVIII, són plats de la cuina menorquina que incorporen influències gastronòmiques d'arreu.


Bep Al·lès Salvà. Cocina señorial de Menorca. El recetario de los Salort de Ciutadella (1860-1917). Ed. José Manuel Allés. Ciutadella. 2015.

El segon receptari pertany a una casa aristocràtica de ponent tal com indica el títol i recull 121 receptes més 6 begudes. També com el primer llibre, aquest mostra influències forasteres (especialment anglesa i francesa) i productes poc usuals en la cuina tradicional, però que conviuen amb la cuina tradicional menorquina. Una cuina refinada, de demostració de classe social alta, sorprèn la diversitat i la quantitat. Ambdós llibres, més enllà de la informació històrica que porten, contribueixen al moment dolç de la gastronomia illenca actual, i a més permeten una nova lectura de la tradició i la recreació de noves possibilitats.Llegir
Arribada de l'arbre de les imatges

 Exposició itinerant d'un arbre en 3D ideat i elaborat per l'artesana del paper Silvia Vivó que conté imatges de foment de la lectura captades per la fotògrafa Carol Marquès.

Després dun parell de  mesos, l'arbre es trasllada a una altra biblioteca, i queda, com a mostra del seu pas i amb caire permanent, un arbre de les imatges en miniatura, a manera de mirall de l'activitat de Família i Lectura.


Aquesta activitat dura entre 10 i 15 minuts, i es comparteix el conte "Què hi ha darrere l'abre?" de Leslie Williams, donant així inici a l'activitat de Familia&Lectura d'aquest curs
 

Llegir
26 setembre 2016
Club juvenil de lectura

 Engegam un club juvenil de lectura vinculat a la Biblioteca de Maó, perquè també hi ha joves que els agrada llegir.

De la mà de Fàtima Anglada, va dirigit a infants i joves entre els 9 i 13 anys.

Es farà la primera trobada dia 22 d'octubre a les 12h. a la Biblioteca. Cal inscripció abans de dia 15 d'octubre. Podeu telefonar al 971369190 o a l'adreça info@bibliomao.es.

Llegir
Cantata infantil: Ramon Llull i  la recerca de la veritat

Divendres 30 de setembre a les 19h. Sala d'actes de la Biblioteca

Presentació de la cantata infantil amb música de Francesc Vicensi text de Sebastià Sansó. Presenta l'acte el conseller Miquel Maria.

Històries i cançons dels indrets on el nostre Doctor Il·luminat va viatjar per trobar la Veritat.
Sinopsi
Ramon Llull, després de tenir una il·luminació, es decideix a viatjar per trobar la Veritat. Ho farà acompanyat de Tomàs, un al·lot tan espavilat com pobre, que ajudarà el Doctor Il·luminat en les seves peripècies. Mallorca, Barcelona, Montpeller, París, Roma, Xipre, Jerusalem i Tunis seran els territoris en els quals els protagonistes trobaran personatges tan variats com el rei Jaume II, la reina Esclaramonda de Foix, el papa Celestí V o el Gran Mestre dels cavallers templers Jaume de Molay, que inspiraran a Llull obres com el Llibre de les bèsties, Blaquerna o el Llibre de meravelles. Llegir
Dia Internacional de la Bibliodiversitat

VOLEM UN MÓN QUE TENGUI

Llibres grans i petits. Impressos o digitals. En totes les llengües i en diferents llenguatges. Llibres de tots els temps. Llibres de totes les cultures. I colors. Llibres de poesia, història, literatura, fotografia, assaig, art, còmic, religió... Llibres en totes les matèries i disciplines. Llibres per a totes les edats. Llibres per qui llegeix  a vegades i per qui tota la vida llegeix, per qui aprèn a llegir i per qui fer-ho és una missió gairebé impossible. Llibres per a tots els col·lectius i per a cadascuna de les persones que en formen part. Llibres accessibles. Llibres de Lectura Fàcil. Llibres que llegeix tothom o llibres que només tu llegeixes.

 

Llibres per a tothom

Si tu també vols un món així #únetealretoB

 

 

281 1 7560000 10692000 359410 259 261 257 276 262 279 1 0`````````````````````` 5 1 1 285 282 1 False 0 0 0 0 -1 304800 243 True 128 77 255 3175 3175 70 True True True True True 278 134217728 1 1 False -9999996.000000 -9999996.000000 179704 8 Empty 8210719 5066944 12419407 14806254 16711680 8388736 16777215 75 Office 22858575 22852950 (`@````````` 266 263 5 110183775 110178150 Llegir
Xerrada- taller: La sanitat pública en perill

 La sanitat pública en perill: el procés de privatització de la nostra sanitat.

Organitzat per Podem Menorca, la biblioteca Pública de Maó acull la xerrada a càrrec de manuel Martín i Emilio Santiago, membres de la marea blanca i de ADSP (Associació en defensa de la sanitat pública de Galícia)

Sala d'actes, dilluns 19 de setembre a les 18.30h.

Llegir
Dia Internacional de la traducció
L’AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana) ha convocat els traductors literaris per celebrar el Dia Internacional de la Traducció (que és el dia 30, dia de Sant Jeroni). Menorca s'hi afegeix amb l'activitat #Dit2016.

#Dit2016 dos escriptors (Carme Cloquells i Pere Gomila) traduiran en directe una breu selecció de textos literaris mentre n'explicaran les vicissituds al públic assistent.
#Dit2016. vol reconèixer, coincidint amb el Dia Internacional de la Traducció, el paper central que els traductors tenen en el món de la literatura. 
#Dit2016. es farà el proper dia 29 de setembre, a les 20 hores, a la Biblioteca Pública de Maó.
Llegir
Les emocions i els sentiments

Comença un nou curs i muntam noves exposicions a la sala infantil per mostrar-vos la varietat del nostre fons.

Hem fet una selecció de llibres "filosòfics" i molt atractius per a infants de 6 a 12 anys

També, al racó del més petits, us volem mostrar que hi ha vida més enllà de El monstre de colors - tot i que és un dels nostres llibres preferits! - i hem tret un munt de contes relacionats amb "Les emocions i els sentiments".

Us esperam! 

Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.