30 maig 2016
Amics de l'Arxiduc

Dissabte 28 de maig els Amics de l'Arxiduc van visitar la biblioteca. Guiats per Miquel À. Limón, gran coneixedors de la figura de l'arxiduc LluíS Salvador d'Àustria.Toscana, especialment en relació a les tasques fetes per l'insigne personatge a Menorca, el grup, d'unes 15 persones es van ionteressar pels documets que l'arxiduc va consultar a la biblioteca de Maó. La nostra responsable del fons local, Antònia cardona, els va explicar els materials que la biblioteca té en relació a les visites que l'arxiduc va fer a Menorca, dels llibres que va relagar i , especialment de la relació epistolar que Francesc Cardona i Orfila va tenir amb l'arxiduc. En aquest sentit es va muntar una mica d'exposició d'aquets materials i els plafons que s'elaboraren per explicar aquesta relació.

Marga Llovet

Llegir
Farenheit 451 de Ray Bradbury. Novena lectura del Cub


    Aquest dimecres 25 de maig va ser objecte de comentari el llibre “Fahrenheit, 451” de l’autor Ray Bradbury. El títol d’aquesta obra fa referència a la temperatura en l'escala de Fahrenheit (° F) a la qual el paper dels llibres s'inflama i crema, equivalent a 232.8 ºC. La trama gira al voltant de Montag, un bomber encarregat de cremar els llibres per ordre del govern. Tot canvia quan coneix a Clarisse, una noia que li genera dubtes sobre la seva felicitat, i l'amor per la seva dona. L’obra va agradar als lectors i lectores, que li van donar una nota mitjana de 7.
   La darrera lectura d’aquest curs 2016-2016 serà “ El labrador de más aire” de Miguel Hernández. Això serà el dia  29 de juny a les 19.00h, com sempre, a la Sala d'Actes de la Biblioteca de Maó. Al setembre retornarem amb noves lectures triades pels lectors i lectores d’aquest Club de Lectura.

Llegir
Improxoc al Centre Penitenciari de Menorca

Ahir  la biblioteca  va  portar  una activitat d'animació a ses persones que viuen entre reixes que també són  usuaris nostres.

  Amb l'espectacle d'improvisació teatral de na Malu,  en Xevi i  en Jordi,   tots vam  passar una estona sense parar de sonriure oblidant el lloc on es trobabem.

Moltes gràcies!!!! 

Llegir
La biblioteca participa un any més al Maó+flors!

 Aquest any, la decoració és doble: 

 L'enfront, amb una tela il.lustrada amb un alfabet ben florit, i que ha estat pintada per Francesc Florit, director de la biblioteca

I, també, l'ull de l'escala principal, on podreu trobar una instal.lació feta per l'artista plàstic Toni Riera Roma amb objectes reciclats i transformats amb motiu florals, fruit del taller que va dirigir el passat dilluns i on molts dels nostres usuaris van participar.

 

Llegir
Conferència de Joaquin Pons:Tres moments de la recerca arqueològica de Menorca

 Joaquin Pons Machado, arqueòleg, explicarà els documents exposats a la biblioteca.

La conferència de Joaquín Pons Machado versarà sobre el contingut i la importància d'aquests tres moments dia 13 de maig a les 20 h. a la sala d'actes de la Biblioteca. La Biblioteca de Maó s'uneix així a les activitats que promouen el coneixement de la Menorca Talaiòtica, candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO amb una exposició que mostra tres documents que representen tres moments importants de la recerca arqueològica: el 1818 Joan Ramis publica Antigüedades Célticas, el 1892 Cartailhac estudia els Monuments primitifs de les Balears i entre el 1932 i 1938 Margaret Murray escriu els seus tres toms de les Cambridge Excavations in Minorca. Són les tres passes que posen les bases dels actuals estudis prehistòrics.

Llegir
Taller per al Maó+flors 2016

 

Un any més, en Toni Riera dirigirà un taller per decorar la biblioteca per al Maó+flors. Es reciclaran objectes amb motius florals i es farà una instal.lació a l'escala principal de la biblioteca.

El taller, amb inscripció prèvia, està adreçat a famílies, infants de més de 10 anys i adults en general. 

Dilluns 16 de maig , de 17:30 a 19:30, a la sala d'actes.

Llegir
Curiositats de BIBLIO MAÓ
Clicau sobre la imatge i veureu els llibres, CDs, DVDs i revistes més prestats de la Biblioteca Pública de Maó durant el 2015.
Llegir
Trobada de Clubs de Lectura de Menorca

La Xarxa de Biblioteques de Menorca valora molt els clubs de lectura. En gairebé cada biblioteca funciona d’ençà fa anys grups de persones que es troben per comentar un llibre cada mes. També ho fan grups que surten del Clubs de jubilats o de les llibreries. Si formes part de qualque grup de Lectura de Menorca, et convidam a passar una estona agradable per celebrar aquesta bona idea: compartir la lectura.

La xarxa de Biblioteques de Menorca troba que seria una bona ocasió que tots els clubs es coneguessin en una trobada festiva. Ara ha arribat l’hora.

Dissabte 21 de maig a les 12 h. a la sala de plens del Consell Insular

PROGRAMA

1ª PART:        Un representant de cada club presenta el seu grup de lectura

Els escriptors expliquen els motius de la seva escriptura

Els lectors fan preguntes als escriptors sobre els motius exposats

2ª PART:        Actuació musical de Topsy Gipsy i aperitiu de comiat

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.