Exposició dels punts de llibre presentats al concurs

 Des de dimarts d'aquesta setmana podeu veure exposats a l'entrada de la biblioteca la majoria dels punts que es van presentar al VI Concurs de Punts de Llibre. Enguany hem hagut de fer una mica de tria perquè se'n van presentar 321 i no ens cabien tots!

Veureu que els punts seleccionats com a finalistes duen aferrat un gomet groc. Els guanyadors definitius es sabran el dia del lliurament del premis, el proper dilluns dia 2 de maig, a les 18 h, a la sala d'actes. 

Volem donar-vos les gràcies a tots els que, individualment o a través de centres educatius i escoles de dibuix,  us heu animat a participar. I de cada any sou més!

Us esperam el dilluns! 

Llegir
Inauguració de l'exposició "Tres moments crucials de la recerca arqueològica

 Ahir dijous amb la presència del Director Insular de Cultura vam inaugurar l'exposició "Tres moments de la recerca arqueològica a Menorca". El director Francesc Florit va presentar l'acte i en Quim Pons va fer una breu explicació del contingut. Va cloure l'acte n'Antoni Ferrer que va emmarcar  aqeusta exposició deins els esdeveniments de la candidatura de Menorca Talaiòtica  com a patrimoni mundial. Aquesta és la contribució que la la Biblioteca Pública de Maó a la candidatura. L'exposició es complementarà amb una conferència de Quim Pons programada per dia 13 de maig a les 20h. a la sala d'actes de la biblioteca

Llegir
22 abril 2016
Dia del llibre

 Celebram Sant Jordi amb activitats, lectures i mostra de llibres a la plaça de la Constitució juntament amb altres entitats i les llibreries, que són les protagonistes.

Hem fet una selecció de llibres que parlen de migracions, deportacions i refugiats ateses les actuals hores de patiment per moltes persoens que cerquen la pau a Europa fugint de la guerra als seus països.

Llegir
Exposició Tres moments crucials de la recerca arqueològica a Menorca

La Biblioteca de Maó s'uneix a les activitats que promouen el coneixement de la Menorca Talaiòtica, candidata a patrimoni mundial. L'exposició mostra tres documents que representen tres moments importants de la recerca arqueològica: el 1818 Joan Ramis publica Antigüedades Célticas, el 1892 Cartailhac estudia els Monuments primitifs de les Balears i el 1931 Margaret Murray escriu els seus tres toms de les Cambridge Excavations in Minorca. Són les tres passes que posen les bases dels actuals estudis prehistòrics.

Inauguració dijous 21 d'abril a les 19.30h.

Llegir
14 abril 2016
Lectures de Menorca

 Carolina Beltrán Andreu. El model turístic menorquí: mite o realitat (1960-2015). Ed. Documenta Balear. Palma 2015

Un llibret de just 60 pàgines que analitza la singularitat del model turístic menorquí en els seus inicis i la convergència amb la resta de balears a finals del XX i inicis del XXI, però amb una major consciència dels valors naturals com actiu turístic, i a la recerca d'una especialització d'un mercat més diferenciat per ser competitiu, no per la via dels preus sinó de valors afegits de qualitat i amb un rol important dels sectors quaternari i quinari. Com diu l'autora «cal la sostenibilitat en termes econòmics i ambientals, i incorporar elements de caire social, polític i cultural»

Llegir
14 abril 2016
Lectures de Menorca

 Miquel Capó. 100 cuestiones de matemáticas. Descubre su cara más amable. Lectio Ediciones. Barcelona 2016.

Llibre de divulgació de les matemàtiques, la matèria més odiosa de l'institut. Però l'autor ciutadellenc, amb deu llibres publicats sobre el mateix tema, proposa una entesa amb la matèria de forma divertida. Miquel Capó és aquell professor de mates que tot alumne voldria tenir perquè fa d'aquesta ciència instrumental tan temible un joc plaent. Hi tracta aplicacions, curiositats, història,  personalitats, geometria de la pilota de futbol, etc. De tot un poc per fer de la matemàtica una assignatura que va més enllà de les aules.

Llegir
12 abril 2016
Lectures que ens agraden

 Aquesta vegada hem seleccionat sis llibres reacionats amb el  medi ambient i la a seva conservació , l' estalvi d'energia i les energies no contaminants, xarxes alimentàries alternatives i cultius biodinàmics que equilibren i sanen la terra.

Esperem que us agradin i siguin d'utilitat per voltros !!! 

Per veure els títols cliqueu sobre a foto

Llegir
De castells, princeses i prínceps

Contacontes per Maribèl.lula


Per Sant Jordi, els habitants dels contes aprofiten per passar una estona fora dels llibres i contes i es presenten als nens i nenes d'arreu perquè els coneguin. La Maribèl·lula parla amb aquests personatges i ens explica les seves històries i la forma de retrobar-nos amb ells sempre que els trobem a faltar.

 Dilluns, 25 d'abril, a les 18 h a la sala infantil Llegir
eBiblio : Nou servei de préstec de llibres digitals

Volem informar-los del nou servei disponible per al préstec de llibres electrònics eBiblio Illes Balears.  Aquest és un servei impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern Balear.

eBiblio Illes Balears està disponible en l’adreça http://illesbalears.ebiblio.es. També es pot accedir a través de l’aplicació eBiblio Illes Balears, disponible per a iOS y Android.

Requisits necessaris per poder usar el servei:

-Ser soci d'una biblioteca de la Xarxa de Menorca
-Tenir registrat en la base de dades de la biblioteca una adreça de correu electrònic

Per fer un préstec, els lectors de la Biblioteca Pública de Maó,  han d'accedir a la nova plataforma com a usuari posant el nombre del carnet de lector precedit de la paraula mao en minúscules i sense accent (exemple = mao100005) i la contrasenya que se'ls va donar  en fer-se soci i que també serveix per entrar al Opac.
En cas de no recordar el PIN o contrasenya cal contactar amb la biblioteca i els proporcionarem una de nova.

Momentaneament el servei Ebookmenorca seguirà actiu però en uns mesos desapareixerà i solament estarà disponible eBiblio

  

  Llegir
8 abril 2016
Lectura fàcil

 Lectura Fàcli són uns materials que ajuden  les persones amb dificultats amb la lectura per motius diveros: nouvinguts discapacitats visuals dificultats d'aprenatge, analfabetisme funcional o manca d'escolarització.

També us oferim  una col·lecció important d'audio llibres amb títols clàssics i  actuals de poesía narrativa i  llibres pràctics i d'autoajuda també en audio.

 

Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.