26 febrer 2016
Luna Roja

“Nueva relación con nuestro ciclo menstrual”
El día 8 de Marzo
18:00 en la biblioteca de Mahón
Exposición, charla y performance
Organizado por: círculo de mujeres.
 
¿Crees que la sangre de la menstruación es sucia?
¿Crees que vivir la regla es un rollo?
¿Necesitas ocultar todos los indicios de tu sangrado?
La sociedad moderna nos conduce a este tipo de pensamientos, pero hubo un tiempo en que las culturas ancestrales (y algunas a día de hoy) reconocían el poder de nuestro ciclo menstrual.
La ciencia, en la actualidad, está investigando el uso medicinal de nuestro sangrado por su alto contenido en células madre. Así, la tradición y la ciencia están llegando a puntos en común.
Muchas tradiciones coinciden en que la esencia del hombre reside en el esperma y la de la mujer en la sangre menstrual.
Cada vez hay más mujeres que descubren, día a día, la importancia de conectar con su ciclo menstrual y buscan una manera integrativa para potenciarse como mujeres y reconciliarse con su feminidad.
El propósito de esta exposición es romper con los tabúes socioculturales impuestos. Así, en esta muestra, compartimos los dibujos realizados con sangre menstrual en momentos muy íntimos de cada una. Sin pretender hacer de ellos obras de alta calidad artística sino un acto reivindicativo a través del cual devolver la dignidad a nuestra naturaleza cíclica.
¡¡ Estáis tod@s invitad@s!!
Llegir
25 febrer 2016
Préstec a domicili

Si no pots venir a la biblioteca, la biblioteca vindrà a ca teva


Et duim els llibres a ca teva. Nou servei de la Biblioteca Pública de Maó.

Saps que pots rebre llibres, revistes, CD i vídeos de les biblioteques públiques al teu domicili? Si tens dificultats de mobilitat, de visió... truca'ns. Ens oferim a portar-te el material i, si vols, també a llegir una estona amb tu. Algunes persones que tenen mobilitat reduïda no poden arribar a la biblioteca o no tenen ningú que els pot ajudar a fer ús dels serveis que ofereix la biblioteca, però que tenen tot el dret a gaudir-ne. Per a aquestes persones, la biblioteca organitza un servei de préstec a domicili. Es tracta d'un gest senzill que pot donar una alegria. El servei no només porta els llibres sinó que també ofereix lectura a domicili.

Llegir
17 febrer 2016
Taller de microrelats
el 25 de febrer i el 3 de març entre les 18 i les 20 h. la Biblioteca acull el taller de microrelats obert a tothom. Organitza l'ajuntament de Maó en la celebració del dia de la dona. Conduït per Fàtima Anglada, el taller és obert i gratuït prèvia inscripció a la biblioteca
Llegir
11 febrer 2016
15 itineraris circulars

Camí de cavalls : 15 itineraris circulars

Miquel Camps, Carlos Diz, Cristòfol Mascaró, Montse Bau. Edita: GOB Menorca

Els menorquins i els visitants cada vegada més prenem el costum ben sà de voltar per l'illa. El Camí de Cavalls ha esperonat l'afició a les caminades. La novetat del llibre és que aprofitant les rutes del Camí de cavalls, el GOB ens proposa un retorn «circular, és a dir tornar al punt de partida per un altre camí, cosa que sempre s'agraeix. A més el llibre combina el coneixement i els valors històrics i ambientals per tal que les rutes siguin profitoses i respectuoses. Una altra oportunitat per descobrir la riquesa patrimonial i natural de l'illa. Per estimar Menorca, cal conèixer-la i qui la coneix la vol conservar. Bona ruta.


Llegir
11 febrer 2016
L'illa dels talaiots

L'illa dels talaiots : Menorca, candidata a Patrimoni Mundial

Montserrat Anglada i Àngela Vallés. Edita: Consell Insular de Menorca

Es tracta del catàleg de l'exposició que sota el mateix nom tenim al Museu de Menorca fins el 29 de maig i que serà al Roser de Ciutadella el mes d'agost. El catàleg fa un repàs per les raons per les quals la Menorca Talaiòtica és presentada a la candidatura de Patrimoni Mundial. De forma molt didàctica, resumida i entretinguda, s'expliquen els valors de la cultura talaiòtica, la singularitat d'aquest patrimoni,la densitat dels jaciments, com vivien, com construïen, com enterraven i la responsabilitat que els menorquins tenim envers la seva conservació i valoració.

Llegir
10 febrer 2016
Concurs de microrelats

 L'ajuntament de Maó convoca de nou el concurs de microrelats sota el lema de la igualtat.

Aquí teniu les bases de participació: 100 paraules per la igualdat

Llegir
10 febrer 2016
Selfie Sonor
La Biblioteca Pública de Maó organitza per al proper dia 29 de febrer unTaller de joves entre 13 i 17 anys sota el títol Selfie sonor, com construir un autoretrat amb les noves tecnologies en un espai d'interacció, de recerca de sons, conversa i gravació entorn de la identitat personal dels adolescents.Cada participant s'emporta un arxiu de la seva construcció
Per inscriure's cal telefonar a la Biblioteca de Maó 971 365 488. Activitat de franc amb places limitades.
Llegir
Lectures que ens  agraden.

 Sis llibres que han agradat a les persones que fan feina a la biblioteca. Si vos interessen tenim una petita capsa al taulell de préstec on podeu trobar-los. Els hem posat aquesta etiqueta per diferenciar-los.

 

  Cliqueu sobre la fotografía per veure els títols 

 


Llegir
Comentari del llibre: Al sur de a frontera al oeste del sol de Haruki Murakami
Aquest dimecres 27 de gener vam comentar al Club de Lectura la novel.la "Al sur de la frontera, al oeste del sol" de l'autor japonès Haruki Murakami. Crònica del fracàs i la insatisfacció, aquesta obra ens mostra que les emocions humanes resulten incomprensibles si prescindim del misteri, el somni i la mort.
    L'obra va agradar bastant els lectors i lectores, que li van atorgar una nota valorativa mtjana de 8.
   La propera lectura serà Se traspasa de l'autor menorquí Lluís Soler, que assistirà per comentar la seva obra el dia  24 de febrer a les 19.00h, com sempre, a la Sala d'Actes de la Biblioteca de Maó.
Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.