30 novembre 2016
Entre dos fills

 Presentació de la novel·la Entre dos fills de Maria Vilanova.

Prsenta l'escriptor Josep Masanés. Llegeix fragments l'actor Ernest Serrahima.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Es pot continuar estimant qui t’ha clavat una daga a l’ànima i t’ha arrabassat el que més estimaves? Es possible sobreposar-se al dolor punyent d’una pèrdua sense remei, per tal de desafiar el dol, l’oblit, l’odi, la incomprensió del drama, l’atorgament del perdó, l’acceptació del que ha passat?

Entre dos fills és la història verídica que la mare d’un antic alumne de la Maria Vilanova i Vila-Abadal va confiar a l’autora, perquè l’expliqués al món. Un relat per conèixer els límits del nostre amor i la nostra compassió. Tots podríem trobar-nos en el lloc d’aquesta mare.

‹‹Un cop de puny a l’estómac que explica el valor, el desconsol i l’amor incondicional d’una mare.››

                                      IRENE TORTÓS-SALA- Llibreria l’Altell

‹‹Per llegir d’una tirada, amb el cor encongit i la mirada atenta, sentint el dolor, la compassió i la fortalesa de les protagonistes.››  

                                       SÍLVIA MUNTANÉ- Saltamartí Llibres

 

‹‹Un relat esfereïdor que ens fa reflexionar sobre l’amor incondicional d’una mare pels seus fills.››

                                OLÍVIA PASCUAL- Llibreria l’Aranya            

Llegir
Comentari de la tercera lectura del club: Cuando la revolución termine de Leila Nachawati

 
 Aquest dimecres 23 de novembre, vam comentar a la reunió la novel.la "Cuando la revolución termine" de l’autora Leila Nachawati, que ens va endinsar a una realitat llunyana i desconeguda: la dictadura siria i els grups revolucionaris que s'hi enfrenten. És una situació lacerant, i ens la mostra a partir de petites històries que s'ensamblen amb una tècnica caleidoscòpica per mostrar-nos aquesta crua realitat. És la història del despertar ciutadà de l'Orient mitjà i el Nord d'Àfrica davant la pèrdua de la llibertat.
 L’obra va agradar molt els lectors i lectores, els quals li van donar una nota mitjana de 8.
 Aquesta lectura, a més a més, té l'al.licient de la vinguda de l'autora a aquesta Biblioteca el proper gener per parlar de la seva obra amb els diferents clubs de lectura de Menorca.

 La propera lectura serà “La mano del emigrante” de Manuel Rivas dia 21 de desembre a les 19.00h.

Marga Llovet coordinadora del club
 

Llegir
28 novembre 2016
El Mag Babadú

El Mag Babadú i els seus amics és un contacontes infantil preparat amb molta cura perquè els més petits s'ho passin d'allò més bé.

És un teatre de titelles, íntim i familiar, envoltat d'humor, fantasia i música.

Dilluns 5 de desembre, a les 18 h.

A la sala infantil 

 


Llegir
Enquesta de la biblioteca per millorar-la

 L'equip de la Biblioteca ha preparat una enquesta perquè els usuaris ens puguin donar la seva opinió. es trcat de 14 preguntes senzilles que es contesten amb dos minuts i un apartat final per fer-nos suggeriments de millora.

Les enquestes ens han de servir per conèixer millor les preferències i les opinions dels usuaris sobre els serveis que prestam a la biblioteca per tal de millorar-los.

Podeu accedir a l'enquesta per mitjà del codi QR ( que et donarem a la biblioteca) o bé en un dels ordinadors i tablets que hem habilitat a posta.

Escaneja el QR o bé clica  aquí:  ENQUESTA

Llegir
Dia Intenacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones
El 25 de novembre es celebra el  Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones 
La biblioteca participa en les  activitats programades per diferents administracións i entitats del municipi de Maó amb una petita exposició de llibres i materials diversos  sobre aquest tema.
Clicant a l'imatge podeu veure la programació 
 
Llegir
15 novembre 2016
Agenda llatinoamericana

 Presentació de l'agenda llatinoamericana

Dimarts 22 de novembre a les 19h.

Sala d'actes de la Biblioteca

Una agenda singular per compartir valors. Presenta l'acte Jordi Planas, coordinador de la campanya d'Educació Popular per l'Agenda Llatinoamericana Mundial.

Llegir
Finalistes del Concurs Lletres i Mots 2016 a Maó

 El passat 27 d'octubre es celebrà la fase local del concurs Lletres i Mots entre els alumnes de 3r d'ESO dels instituts i escoles concertades de Maó.

A l'acte, que comptà un any més amb Malu Morro com a presentadora,  hi va haver 18 participants, tres per centre.

I els finalistes, que participaren a la final del dia 5 de novembre a Ciutadella, van ser:

Arnau Calsapeu Codina (IES Cap de Llevant), Darwin Cruz Lazo (CC Cormar) i Martina Cardona Seguí (IES Cap de Llevant) 

L'enhorabona a tots! 

 

 

Llegir
14 novembre 2016
Llegir per créixer
Una conferència de Joan Boher, màster en promoció lectora, per donar les eines als pares per fer els fills bons lectors. La capacitat lectora és avui fonamental, per als estudis, per a la feina, per a les relacions socials, etc. Que un fillet sigui bon lectors és garantia d'èxit escolar.
Llegir
TALLER "Diversitat sexual i gènere"
Organitza Associació Ben Amics

Dilluns 28 a les 18h. Sala d'actes

Al taller comença explicant la sexualitat en general, deprés introduïm als rols de gènere, identitat sexual, expressió de gènere, orientacions
sexuals, salut sexual+pràctiques segures, mites sobre la sexualitat,la LGTBIfobia. Aquests temes es poden adaptar en funció a les
necessitats detectades. La metodologia del taller és totalment participativa, l’alumnat va
construint els contingunts mitjançant dinàmiques grupal. S’utilitzen recursos com vídeos, power point, fotos i material  imprès per facilitar
la comprensió de conceptes que es transmeten i sensibilitzar sobre la realitat LGTBI.  Objectius: Apropar la realitat LGTBI a l’alumnat.
• Resoldre dubtes sobre els conceptes: orientació sexual i identitat de gènere.  Resoldre possibles dubtes que es puguin plantejar al taller
entorn a aquesta temàtica.• Afavorir la importància de l’acceptació a la diversitat sexual.

Llegir
Presentació del llibre "Sospecha de estiércol" de Josep Llinàs

Divendres 25 de novembre a les 20h

Sala d'actes de la Biblioteca

Presenta l'acte l'arquitecte Juanjo Gomila

 

 L'arquitecte català Josep Llinàs (professor d'EISAB) ha escrit  un llibre amb una tesi molt agosarada: tota obra d'art és destinada a la desaparició. Aquesta tesi és aplicada a una obra del genial arquitecte modernista Josep M. Jujol, avui desapareguda.


Llegir
1
2
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.