ANY FABRA
24 abril 2018

 El pare del català modern, Pompeu Fabra, l'ordenador de la llengua actual, és mereixedor del nostre reconeixement. Per açò la Biblioteca Pública de Maó us remet a la web commemorativa. Per aprendre, per participar, per llegir.

Política Lingüística crea “Clic a Fabra”, un curs en línia sobre Pompeu Fabra

 

La Direcció General de Política Lingüística ha creat un curs en línia sobre Pompeu Fabra anomenat “Clic a Fabra” amb continguts que permeten conèixer de manera lúdica la figura i l’obra del gramàtic català. La posada en marxa d’aquest recurs pedagògic s’emmarca dins la commemoració de l’Any Fabra 2018, acordada pel Govern de la Generalitat i impulsada pels departaments de la Presidència i de Cultura, a través de Política Lingüística.

 

El curs, integrat a la plataforma d’aprenentatge virtual Aula mestra, conté material teòric, enllaços i activitats amb un grau de dificultat divers, de manera que s’hi pot accedir des de diferents nivells d’aprenentatge de la llengua. Cada mes es penjarà material nou i, tot i que aquests continguts són acumulatius, també hi ha activitats que s’han de realitzar durant un període determinat.

 

Una de les activitats amb un termini tancat és el concurs “Desperta la teva creativitat!”, que s’ha llançat amb l’obertura del curs. Per participar-hi, cal llegir un conte original d’Enric Gomà, creat per encàrrec de Política Lingüística, i redactar un text en català d’entre 100 i 200 paraules que serveixi de final per a la història. Per fer-ho, cal estar inscrit al curs Clic a Fabra i ser major de 18 anys. El guanyador s’emportarà una tauleta, i el termini per enviar el text finalitzarà el proper 31 de maig.

 

A més d’aquesta formació, la Direcció General de Política Lingüística ha impulsat la creació de Kahoot! Fabra, un concurs amb l’eina Kahoot!, que posa a prova els coneixements sobre el Mestre i que han guionat els professors universitaris i divulgadors de l’obra fabriana Mònica Montserrat i David Paloma. Pensat per jugar-hi en grup, només cal un espai equipat amb projector i ordinador connectat a Internet, un dinamitzador i un grup de participants, cadascun d’ells amb mòbil. Kahoot! Fabra és una eina de gamificació de coneixements apte per ser utilitzat tant a l’aula com en tota mena d’esdeveniments culturals i a equipaments, com ara les biblioteques, per difondre la figura i obra de Fabra d’una manera lúdica.   
Categoría:Recomanacions
Tornar
Facebook
Contacta amb la biblioteca
en enviar acceptes la nostra política d'ús
Cercar a la web
Política d`ús

Biblioteca Pública de Maó (d`ara en endavant, Bibliomao) que desenvolupa la seva activitat a través del present lloc web (www.bibliomao.es), amb domicili Plaça Conquesta, 8, 07701 - Maó, Illes Balears (Espanya) informa als seus usuaris de la seva Política de Protecció de Dades amb Caràcter Personal amb conformitat a la legislació vigent d`aquesta matèria. Bibliomao podrà modificar la present política a la seva discreció, sempre amb conformitat a la legislació vigent.

Dades d`usuari

L`usuari accepta que les dades personals facilitades per ell o que es facilitin en un futur a Bibliomao, poden ser objecte de tractament a un fitxer de dades de caràcter personal, que podran ser utilizats per la creació d`estadístiques.

Els fitxers creats amb aquesta finalitat seran titularitat i responsabilitat de Bibliomao. El titular de les dades tindrà en tot moment el dret a accedir als fitxers automatitzats, podent també exercir els drets de rectificació i cancelació de dades. Amb aquesta finalitat, tindrà que dirigir una carta signada per el titular de les dades a l`adreça social de Bibliomao, assenyalada a la part superior d`aquesta pàgina, adjuntant una còpia del Document Nacional d`Identitat i indicant el domicili del titular amb la finalitat de que Bibliomao li remiteixi la confirmació de la seva actuació amb conformitat a la seva solicitut.

L`entrega de les dades requerides per www.bibliomao.es per dur a terme el servei contractat és obligatòria, podent Bibliomao denegar el servei a l`interessat que no faciliti aquestes dades.

El consentiment de l`usuari per el tractament i cessió de les seves dades personals serà revocable en tot moment, entregant una comunicació escrita al responsable dels fitxers a l`adreça indicada a dalt. Aquesta comunicació tindrà que realitzar-se mitjançant la remissió d`una carta firmada pel titular de les dades, indicant el seu domicili i adjuntant una còpia del seu DNI o NIF.